AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Toyota Corolla - Najprodavaniji auto na svetu!

Toyota Corolla - Najprodavaniji auto na svetu!

Toyota Motor Sales (TMS), SAD objavila je podatke o globalnoj prodaji Corolle u 2013, koja iznosi impresivnih 1,22 miliona primeraka (prema internim podacima na osnovu individualne prodaje vozila svojih distributera). Povećanje od 5 % u odnosu na prethodnu godinu potvrđuje višegodišnju popularnost Corolle među brojnim lojalnim vozačima u oko 150 zemalja sveta...

Toyota Corolla - Najprodavaniji auto na svetu!

Toyota Corolla Altis


Pogledajte: Test - Toyota Corolla 1.6 Valvematic.


"Corolla predstavlja međunarodno lice Toyote, ona je svaki dan u dodiru sa milionima ljudi širom sveta". - rekao je Bill Fay, potpredsednik i generalni direktor Toyota grupacije . "Titula najprodavanijeg modela na svetu govori o zadovoljstvu i odanosti naših kupaca, kao i o emocijama koje gaje prema Corolli i Toyoti."

Zahvaljujući nedavnom novom izdanju sa naglašenim atraktivnim dizajnom i poboljšanom potrošnjom goriva, ukupna prodaja Corolle širom sveta, od trenutka predstavljanja modela 1966, do februara 2014, dostigla je  40.720.000 primeraka, čime je stekla titulu najprodavanijeg automobila svih vremena.

 

Pogledajte vest: Nova Toyota Corolla stigla u Srbiju - Cene poznate + FOTO.

Na osnovu Toyotine analize Polk o registracijama novih vozila prema podacima iz IHS Automotive, koja beleži 96 % volumena novih vozila u svetu, Corolla je u 2013. godini, najprodavaniji model sa prodajom od 1.098.524 miliona primeraka.

Toyota Corolla - Najprodavaniji auto na svetu!

Toyota Corolla EX1

 

Ovaj broj uključuje Corollu sedan i ostale varijacije imena spomenutog modela, kao što su Corolla AXIO, Corolla Altis i Corolla EX.  Oznake " AXIO ", " Altis " i " EX " označavaju nivoe opreme Corolle sedan u različitim delovima sveta, uključujući Japan. Uključeni su i Corolla Fielder i Rumion, karavanske izvedbe modela.  Ovo je važno istaći s obzirom da Toyotini konkurenti iz 'ukupnog broja prodatih vozila' isključuju različite karoserijske izvedbe Corolle ne bi li umanjili rezultat, ne sabirajući prodaju sedan i karavan izvedbi u svetu (Corolla Axio, Corolla Altis, Corolla EX, Corolla Fielder i Corolla Rumion).

Toyota Corolla - Najprodavaniji auto na svetu!

Toyota Corolla Axio

 

U SAD-u, nova Corolla je ostvarila prodaju više od 300.000 jedinica u 2013. , što je 4 % povećanja u odnosu na prethodnu godinu. 97 % svih Corolla prodatih u SAD-u prošle godine, su su proizvedene u Severnoj Americi.

Corolla je proglašena najsigurnijom kupovinom u 2013. , od strane Instituta za sigurnost na putevima ( IIHS ), a dobila je i 5 zvjezdica za sveukupnu sigurnost od tela državne uprave „Highway Traffic Safety“ (NHTSA) , što je najviša ocena koju daje ova agencija.

Toyota Corolla - Najprodavaniji auto na svetu!

Toyota Corolla Fielder

 

Toyota Srbija PR

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova prenosi informaciju od Međunarodne organizacije proizvođača motornih vozila (OICA) koja pokazuje da je u svetu tokom prošle godine proizvedeno 93.546.599 vozila ( automobili i laka komercijalna vozila)...

123456. . .1595
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje