AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Bosch: konferencija za štampu u Beogradu - Stalni rast Boscha u Srbiji

Bosch: konferencija za štampu u Beogradu - Stalni rast Boscha u Srbiji

Kompanija Bosch danas je u Beogradu održala redovnu godišnju konferenciju za medije, na kojoj su predstavljeni poslovni rezultati Boscha u 2012. godini u Srbiji, najavljeno otvaranje fabrike auto delova u Pećincima, kao i strategiju usmerenu na unapređenje poslovanja odelenja auto opreme, termotehnologije, električnih alata i sigurnosnih sistema.

Bosch: konferencija za štampu u Beogradu - Stalni rast Boscha u Srbiji

U skladu sa prošlogodišnjim trendom, Bosch Grupa je u Srbiji, Crnoj gori, Makedoniji i na Kosovu ostvarila promet od 24 miliona evra. U 2013. godini se očekuje dalji rast prometa. U Srbiji ova kompanija, vodeći dobavljač tehnologije i usluga, ima 90 zaposlenih. Izgradnja proizvodnog pogona u Pećincima je u toku, “Veoma sam uzbudjena zbog pozitivnih rezultata pilot-proizvodnje koja je počela u junu ove godine i verujem da je ovo veliki izazov i veliki uspeh za poslovanje Boscha u Srbiji,” rekla je gospođa Jovanka Jovanović, Generalni Direktor Bosch-a Srbija.

Proizvodnja u fabrici će početi u avgustu i do kraja 2013. god. će biti zaposleno više od 100 saradnika.

Povećan broj centara tehničke podrške za Automotive Aftermarket

 U 2012. god. u Beogradu je otvoren šesti “Marketing intelligence” centar divizije automotive aftermarket. Zaposleni u ovom centru imaju zadatak da pružaju usluge na svetskom nivou vezano za održavanje baza podataka, planiranja proizvodnje, dizajna pakovanja i optimalizacije zaliha. Osim toga jedan od novih centara je takođe odgovoran za koordinaciju u delu marketinga i prodaje filtera u EMEA regionu(Evropa, Srednji istok, Afrika)kao i za unapređenje baze podatka vozila i opreme u azijsko-pacifičkom regionu.

100 godina Bosch alternatora i 111 godina Bosch svećica:

Važna prekretnica kako na globalnom tako i na lokalnom tržištu Srbije je obeležavanja 100 godina Bosch alternatora koji su osnova elektrifikacije modernih automobila. Tokom 111 godina Bosch svećice su igrale značajnu ulogu u razvoju efikasnog, ekonomičnog i ekološki prihvatljivog motora. Danas praktično sva vozila na benzinski pogon imaju Bosch svećice u prvoj ugradnji. One se takođe koriste u brodskim motorima, baštenskom i šumarskom alatu, velikim gasnim motorima, vodenim pumpama i električnim generatorima.

Besplatno puštanje u rad proizvoda iz asortimana Bosch Termotehnike

Odelenje Termotehnike u Srbiji predstavilo je u 2013. godini nekoliko novih proizvoda. To su između ostalog reverzibilne vazduh-voda i zemlja-voda toplotne pumpe i solarni kolektori. Buderus Logatherm WPL toplotna pumpa može da se koristi za grejanje, hlađenje i pripremu tople vode. Novi solarni kolektori imaju površinu od samo 2.09 m2 tako da ih je moguće montirati na skoro svaki krov. Od ove godine puštanje u rad Bosch proizvoda iz oblasti temotehnike je
besplatno za krajnje kupce.

Bosch: konferencija za štampu u Beogradu - Stalni rast Boscha u Srbiji

Automatsko pomeranje kosilice zahvaljujući Bosch odelenju Električnih ručnih alata


Na tržištu se tokom 2012. god. pojavilo preko 100 inovativnih rešenja iz odelenja Električnih ručnih alata,između ostalog i robot-kosilica „Indego“ sa inteligentnom “Logicut“ tehnologijom. Ovaj navigacioni sistem automatski snima travnjak i izračuna najkraći mogući put košenja. Indego je veoma efikasan i potrebno mu je veoma malo energije, ekstremno je tih i ne ispušta izduvne gasove čime doprinosi zaštiti životne sredine.

Naša društvena odgovornost

Bosch Grupa u Srbiji i u 2013. godini nastavlja uspešnu saradnju sa gradskom upravom Beograda. Krajem jula šest čekaonica u Domovima zdravlja biće opremljeno didaktičkim materijalima za decu zahvaljujući finansijskoj pomoći Boscha. Među njima je i Dom zdravlja u Pećincima.

Bosch: konferencija za štampu u Beogradu - Stalni rast Boscha u Srbiji

Razvoj poslovanja Bosch Grupe u 2012-2013:

U poslovnoj 2012. godini promet Bosch-a je porastao za 1,9% na 52,5 milijardi evra. Dobit pre oporezivanja iznosila je 2,8 milijardi evra. Poslovne oblasti su zabeležile različite rezultate. U 2012. godini najveća poslovna oblast Automobilske tehnologije ostvarila je za 2,1% veći ukupan prihod odn. 31,1 milijardu evra. Ukupan prihod poslovne oblasti Industrijske tehnologije je stagnirao i iznosi osam milijardi evra. Poslovna oblast robe široke potrošnje i građevinskih tehnologija je ostvarila ukupan prihod od 13,4 milijarde evra, odnosno rast od 2,5%. Tokom godine broj zaposlenih na globalnom nivou se neznatno povećao – otvoreno je 3400 novih radnih mesta, te ukupan broj zaposlenih sada iznosi 305 900. Sveukupno Bosch je u 2012. investirao otprilike 8 milijardi evra u budućnost kompanije: 4,8 milijardi evra za istraživanje i razvoj kao i 3.2 milijarde evra za kapitalne investicije. U 2013. godini se očekuje rast prometa između dva i četiri posto. Bosch će nastaviti s merama koje su prošle godine uvedene u cilju poboljšanja rezultata – kao što su ograničenja fiksnih troškova, kapitalnih investicija i akvizicija. Bosch će i dalje odlučno slediti glavne smernice svoje strategije svojim sistemima za očuvanje životne sredine, povećanje energetske efikasnosti i sigurnosti. Bosch kroz modernizaciju energetskih sistema u zgradama vidi ogroman potencijal za razvoj energetske efikasnosti i ostvarivanje dobrih poslovnih rezultata. Od 1. januara 2013. Bosch je osnovao četvrtu poslovnu oblast Energetskih i građevinskih tehnologija. Ova poslovna oblast je u 2012. godini ostvarila promet od 5 milijardi evra. Bosch očekuje da će rastu ukupnog prihoda doprineti inovativni i korisni proizvodi, poslovni modeli bazirani na korišćenju interneta kao i dalje širenje međunarodne prisutnosti. Na godišnjoj konferenciji za štampu dr. Folkmar Dener, predsednik upravnog odbora Boscha je rekao:“Bosch pokriva veliki deo svetskog tržišta što je u današnje vreme, kada je sve međusobno povezano, vrednije nego ikad.”

Foto: Milomir Bošković - Automagazin portal

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova prenosi informaciju od Međunarodne organizacije proizvođača motornih vozila (OICA) koja pokazuje da je u svetu tokom prošle godine proizvedeno 93.546.599 vozila ( automobili i laka komercijalna vozila)...

123456. . .1595
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje