AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Pažnja, počinje moto sezona!

Pažnja, počinje moto sezona!

Sledeći preporuke globalnih institucija i analizirajući stanje saobraćaja u našoj zemlji, Agencija za bezbednost saobraćaja ovih dana usmerava svoje resurse u cilju bezbednijeg saobraćajnog okruženja za vozače motocikala i mopeda...

Pogledajte vest Agencija za bezbednost saobraćaja organizovala moto seminar.

 

S obzirom da je ovo jedan od važnih perioda u godini kada je u pitanju bezbednost motociklista i mopedista, u Beogradu će na sada već tradicionalnoj manifestaciji biti obeležen početak moto sezone.

 

Manifestacija će biti održana u subotu, 20. aprila 2013. godine ispred zdanja Skupštine grada Beograda. Početak okupljanja „bajkera“ planiran je od 10 časova, dok će zvanični deo programa početi u 11.15. Nakon skupa kojem će prisustvovati stotine „bajkera“ iz cele zemlje, od 12 časova, defile motociklista će proći gradskim ulicama. Agencija za bezbednost saobraćaja i ove godine podržala je organizatore manifestacije - Asocijaciju motociklista Srbije i Moto asocijaciju Srbije.

Učešćem na manifestaciji otvaranja moto sezone 20. aprila u Beogradu, Agencija će potvrditi svoju posvećenost u radu na povećanju bezbednosti vozača motocikala i mopeda u saobraćaju. Biće to prilika da prisutne i javnost upoznamo i sa ostalim, brojnim aktivnostima koje ćemo realizovati u budućnosti, a namenjene su povećanju bezbednosti vozača dvotočkaša u saobraćaju. Učesnicima manifestacije, kao i svim ostalim vozačima biće deljeni promotivni leci koje je pripremila Agencija zajedno sa Asocijacijom motociklista Srbije.

 

Pogledajte vest Bezbednost u saobraćaju: Budi svestan. Pazi. Izbegni najgore!


Cilj manifestacije je da se uputi apel vozačima da imaju svest o ranjivosti motociklista i mopedista na putu, i o potrebi da svi vozači prihvate da ravnopravno dele put sa ostalim učesnicima u saobraćaju. Agencija za bezbednost saobraćaja podseća da su najčešći uzroci nastanka saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju vozači motocikala i mopeda neprilagođena brzina, nepropisno izvođenje radnji na putu, nepropisno preticanje, neustupanje prvenstva prolaza i vožnja pod dejstvom alkohola. Pored navedenog, na tragične posledice ovih nezgoda u velikoj meri utiče i nenošenje zaštitne kacige, ili nošenje kacige koja nije zakopčana.

Agencija za bezbednost saobraćaja apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju pravila saobraćaja i da ne ulaze u rizične situacije, a na vozače motocikala i mopeda i da obavezno nose zakopčanu zaštitnu kacigu i ostalu opremu.

Agencija podseća da u saobraćajnim nezgodama sa motociklima i mopedima stradaju uglavnom mladi, ne stariji od 30 godina, pa čak i mlađi od 18 godina. Zbog ovog podatka apelujemo i na roditelje da posvete posebnu pažnju na način na koji njihova deca upravljaju motociklima i mopedima. Iako se broj smrtno stradalih smanjuje, poražavajući je podatak da je u poslednje dve godine u takvim saobraćajnim nezgodama život izgubilo 171 lice.

Koliko je važno posvetiti pažnju ovoj ranjivoj kategoriji učesnika u saobraćaju govori i podatak iz istraživanja u Velikoj Britaniji, da je relativni rizik stradanja motociklista po pređenom kilometru oko 57 puta veći nego za vozače automobila.

Iz tih razloga, Agencija za bezbednost saobraćaja još jednom apeluje na povećanu opreznost svih učesnika u saobraćaju, sada na početku moto sezone. Podsećamo da ćemo samo poštovanjem propisa učiniti da budemo bezbedni u saobraćaju, i da ćemo time spasiti brojne ljudske živote.

Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova prenosi informaciju od Međunarodne organizacije proizvođača motornih vozila (OICA) koja pokazuje da je u svetu tokom prošle godine proizvedeno 93.546.599 vozila ( automobili i laka komercijalna vozila)...

123456. . .1595
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje