AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Toyota Hilux: Facelift za modelsku godinu 2012

Toyota Hilux: Facelift za modelsku godinu 2012

Toyota nam predstavlja facelift najprodavanijeg pick-iup automobila u Evropi, model Hilux. Modernizacija automobila, fokusirana je na unapređenje dizajna eksterijera i enterijera, povećanje kvaliteta materijala i završne obrade, ali i trajnosti i pouzdanosti. Podsetimo, poslednju "plastičnu opreraciju", model Hilux je imao 2009. godine...

Promene na dizajnu, najuočljivije su na prednjem delu automobila, gde možemo videti nove svetlosne grupe i novu masku hladnjaka sa tri vodoravne lamele. Promene su pretrpeli i branici, kao i poklipac motora. Pogled na bok automobila, otkriva nam izmenjene blatobrane i nove felne prečnika 15, 16 ili 17 inča. Na zadnjem delu automobila, osveženje predstavlja nova grafika svetlosnih grupa i novi branik.

Toyota Hilux: Facelift za modelsku godinu 2012

U enterijeru se nalazi novodizajniran volan, kao i redizajniran gornji deo instrument tablke. Izmenjena je i centralna konzola, kao i sama instrument tabla, a korišćenjem tamnijih materijala, enterijer sada izgleda luksuznije. Novina je i displej u boji, od multimedijalnog sistema Toyota Touch, dijagonale 6,1 inča, smešten na vrh centralnog panela, između ventilacionih otvora. Na istom mestu, kod aktuelne verzije se nalazi displej navigacionog sistema, koji je deo dodatne opreme.

Toyota Hilux: Facelift za modelsku godinu 2012

Toyota Hilux i dalje će biti dostupna u tri nivoa opreme. Tera je za one koji Hilux koriste više kao radni automobil, Luna nudi raznovrsnu opremu, a Sol je najluksuzniji nivo opreme. U osnovnom paketu opreme Terra, Hilux je dostupan u tri karoserijske verzije: dvovratni Single Cab, veći Extra Cub i četvorovratni Double Cab. Sve navedene verzije, dostupne su sa pogonom na sve točkove. Za nivoe Terra i Luna, namenjen je 4-cilindarski 2.5 D-4D snage 107 kW pri 3.600 o/min, maksimalnog obrtnog momenta 343 Nm pri 2.000 o/min. Potrošnja goriva u kombinovanom ciklusu iznosi 7,3 l/100 km.

Toyota Hilux: Facelift za modelsku godinu 2012

Verziju Sol pokreće 3.0 D-4D motor, čija snaga će verovatno ostati na nivou od 126 kW, ali Toyota još uvek nije potvrdila informacije o performansama i karakteristikama. Pored petostepenog manuelnog menjača, klijenti ovaj motor mogu dobiti i sa petostepenim automatskim menjačem.

Toyota je prošle godine, na evropskom tržištu prodala 21.866 primeraka modela Hilux, što predstavlja skoro četvrtinu svih prodatih pick-up modela u Evropi. Aktuelna generacija modela Toyota Hilux, na tržištu se nalazi od 2005. godine, a proizvodi se na Tajlandu i u Južnoj Africi, gde se proizvode modeli za evropsko tržište. Hilux se zvanično prodaje u više od 135 zemalja sveta.

Automagazin.rs

Nova Toyota Hilux - još sposobniji i s više stila

Nova Toyota Hilux - još sposobniji i s više stila

Novi Hilux kombinuje upečatljiv nov dizajn, uključivanje snažnog pogonskog agregata od 2,8 litara i poboljšanja putnih i terenskih performansi, uz veću udobnost, unapređenu opremu i proširenu paletu namenjenu rastućim tržištima višestruke upotrebe i zabave u Evropi...

Bettina Fetzer ispred Mercedes-Benz S-Klasa 2021
Slika nedelje