AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Pobednički put: Nova Opel Corsa je „Službeni Auto Godine“

Pobednički put: Nova Opel Corsa je „Službeni Auto Godine“

Tehničar, kurir ili CEO – sve kategorije zaposlenih voze službene automobile. Ali, koji je najbolji? Magazin Auto Bild je postavio ovo pitanje, a njegovi čitaoci su odgovorili: Nova Opel Corsa...

Pobednički put: Nova Opel Corsa je „Službeni Auto Godine“

“Mali” Nemac je izglasan za “Službeni Auto Godine” u kategoriji malih automobila. Ovo je prva medijska nagrada koju je osvojila šesta generacija Corse, premijerno predstavljena u septembru na Međunarodnom IAA salonu automobila u Frankfurtu.

“Zajedno sa Astrom, Corsa je naš najvažniji model u Evropi”, rekao je Harald Hamprecht, Opelov potpredsednik za komunikacije na dodeli nagrade u Berlinu. “Opel demokratizuje mobilnost već 120 godina. Mi činimo da pionirske tehnologije budu dostupne svima. To je ono za šta se mi zalažemo, za šta se zalaže nova Corsa i što naši korisnici cene – posebno u sferi službenih automobile”.

Pobednički put: Nova Opel Corsa je „Službeni Auto Godine“

Auto za milione od 1982.
U zavisnosti od verzije, Opel Corsa (koja je dobila 22 procenta glasova za “Službeni Auto Godine”) idealna je za samce i parove, ali i za vozače službenih automobila i porodice. Više od 14 miliona jedinica proizvedenih u proteklih37 godina su dokaz za to. Corsa se po prvi put pridružila asortimanu nakon Kadeta, 1982. godine. Corsa A, koja je originalno zamišljena za kupce koji dolaze po prvi put i one sa ekonomskim budžetom, postala je bestseler i postigla prodaju od 3.1 miliona primeraka do 1993. godine. Šesta generacija praktične, stilizovane i dinamične  Corse premijerno je prikazana na Međunarodnom IAA salonu automobila u Frankfurtu, u septembru 2019. Potpuno električna verzija, takođe je dostupna po prvi put. Corsa-e je idealno opremljena za budućnost, kao i za svakodnevnu vožnju.

Čitaoci Auto Bilda su po drugi put izabrali službeni automobil godine. Birali su između vozila u sedam kategorija, od malih i kompaktnih vozila, do luksuznih automobila i plug-in hibrida.

PR

Opel Crossland u Srbiji dostupan za isporuku odmah

Opel Crossland u Srbiji dostupan za isporuku odmah

Jasan i odvažan dizajnerski jezik, veoma fleksibilan i opremljen najsavremenijim tehnologijama – Opel Crossland je veoma popularan među kupcima. Kompaktni SUV sa Blitz amblemom postao je pravi prodajni hit od svog lansiranja 2017. Odavno je Opel Crossland probio granicu od 500.000 jedinica...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje