AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

TOPGEAR auto godine je TOYOTA GT86

TOPGEAR auto godine je TOYOTA GT86

Ideja vodilja u procesu stvaranja GT86 u Toyoti bila je napraviti automobil posvećen istinskoj strasti za vožnjom. Ta je ideja zaslužna za svetsku slavu sportskog automobila, a sada i prestižnu titulu Auto Godine 2012. koju mu dodeljuje magazin TopGear...

Pobeda je bila čista, GT86 je oduševio Top Gear, odabrao ga je Jeremy Clarkson kao Lični Automobil Godine, a uz to je osvojio i titulu “TopGear Coupe Godine”.

U osvajanju naslova GT86 potvrdio je svoj status jednog od najuzbudljivijih novih modela 2012. Pored toga je i cenovno pristupačan mnogim vozačima, pa od trenutka promocije GT86, pravo zadovoljstvo u vožnji nije rezervisano za egzotične superautomobile dostupne samo ultra-bogatima.

 

Pogledajte vest Toyota GT86: Turbo NE, elektromotor DA!


Charlie Turner, urednik TopGear-a, je rekao: “Ovo je fantastično postignuće,  automobil koji je osvojio nagradu TopGear priznat je kao zaista izvanredno vozilo. Samo izvanredni osvajaju TopGear nagradu, a ove godine GT86 se pokazao kao vozilo koje se izdiže iznad ostalih.”

Osvojena nagrada za GT86 sledi nakon uspeha u takmičenju Speed Week, objavljenom u avgustovskom izdanju, na kojem je postao ukupni pobednik u žestokoj konkurenciji egzotičnih mašina kao što su  McLaren MP4-12C, Porsche 911 Carrera S i Lotus Exige S.

Urednik Oliver Brak je tada izjavio kako je, iako sporiji, GT86 puno zabavniji i ugodniji za vožnju od svojih bržih suparnika: "Ubrzanje je zabavno, ali buka je jaka kao udarac nogom u leđa, a ja bih radije potrošio 30 sekundi na ceđenje GT86 do željene brzine, nego da me u tri sekunde premlati McLaren. U GT86 imate više vremena za uživanje i osećate se kao deo procesa ... ".

TOPGEAR auto godine je TOYOTA GT86

U istom izveštaju TopGear autor Sam Filip dodao je: “Za vožnju koja uzbuđuje, ovo je moja vrsta automobila i performansi. Dobro upravljanje, lepe i čiste promene brzina, živahan motor. Možete da osetite granice, pomerate ga uokolo, bez straha da će vas nehotice potopiti u jezero ... "

 

Pogledajte vest Toyota GT 86 stigla u Srbiju: Komentar Vladana Petrovića.


GT86 postaje druga Toyota koja je osvojila TopGear glavnu nagradu; 2005 godine Toyota Aygo podelila je nagradu “Car of the Year” sa Bugatti Veyron.

Toyota Srbija

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova prenosi informaciju od Međunarodne organizacije proizvođača motornih vozila (OICA) koja pokazuje da je u svetu tokom prošle godine proizvedeno 93.546.599 vozila ( automobili i laka komercijalna vozila)...

123456. . .1595
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje