AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Fiat 500L na Belom dvoru - S ponosom proizveden u Srbiji

Fiat 500L na Belom dvoru - S ponosom proizveden u Srbiji

Svečanom promocijom na Belom dvoru, na kojoj su se u ulozi domaćina pojavili Njihova Kraljevska Visočanstva, Prestolonaslednik Aleksandar II i Princeza Katarina, brojnom auditorijumu predstavljen je Fiat 500L...

Fiat 500L na Belom dvoru - S ponosom proizveden u Srbiji

Goste iz diplomatskog kora, vladinih institucija, sveta biznisa i medija ispred kompanije Fiat Automobili Srbija pozdravio je generalni direktor Antonio Cesare Ferrara:

„Ovom prilikom obeležavamo važnu prekretnicu u razvoju našeg projekta koji će imati uticaja na različite segmente ekonomije u ovoj zemlji, a takođe će ostaviti značajan trag u razvoju automobilske industrije“ – rekao je Ferara i naglasio da je to bio veoma zahtevan i kompleksan zadatak: „Večeras slavimo odrastanje. Proslavljamo dolazak najnovijeg modela 500 generacije, naš Fiat 500L. Ovaj automobil je proizvod našeg dosadašnjeg rada u Srbiji i otvara vrata za nove poduhvate koji nam predstoje u budućnosti“.

Pogledajte cenovnik modela Fiat 500L.

 

Fiat 500L je, da podsetimo, MPV model B segmenta tržišta. Njegova karoserija dugačka je 4147 mm, široka 1784 mm a visoka 1665 mm. Međuosovinski razmak je 2612 mm. Pametne proporcije omogućavaju da ovaj automobil bez problema ugosti pet dvometraša u kabini i da se u njegov prtljažnik od 400 l smesti sav njihov prateći prtljag. Sa sklopljenom zadnjom klupom, prtljažni prostor narasta na čak 1310 litara.

Fiat 500L na Belom dvoru - S ponosom proizveden u Srbiji

Ponudu motora čine dva benzinca (1,4 16V Fire i 0,9 TwinAir) i turbo dizel (1.3 MultiJet II). Motor od 1,4 litra ima maksimalnu snagu od 95 KS, dok proslavljeni dvocilindrični turbo TwinAir nudi 105 KS. Obe verzije već ispunjavaju Euro 6 standarde, a isporučuju se sa šestostepenim menjačima kao standardnim delom opreme. Dizel verzija, koja je takođe značajno ispred važećih Euro 5 standarda, ima snagu od 85 KS, a kao i TwinAir isporučuje se sa Start&Stop sistemom radi što manje potrošnje i zagađenja životne sredine.

Fiat 500L na Belom dvoru - S ponosom proizveden u Srbiji

Cena osnovne verzije, 500L 1.4 Pop, s veoma bogatom opremom iznosi 13.490 EUR na srpskom tržištu. Paket Pop je veoma bogat i sadrži ESP, ASR, MSR, ABS+EBD, HILL HOLDER, vazdušne jastuke za vozača i suvozača, bočne vazdušne jastuke, vazdušne zavese, centralnu bravu s daljinskom komandom, servo-upravljač podesiv po visini i dubini, električne komande prozora u prednjim vratima, podešavanje vozačevog sedišta po visini, Cargo Box, točkove od 16 inča i ostalu atraktivnu opremu.

Ponuda obuhvata 11 boja karoserije, tri boje krova (bela, crna i boja karoserije) i tri boje naplataka (bela, crna i aluminijum), što zajedno daje jedinstven rezultat u klasi – čak 333 kombinacije za personalizaciju vozila.

Automagazin.rs

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova prenosi informaciju od Međunarodne organizacije proizvođača motornih vozila (OICA) koja pokazuje da je u svetu tokom prošle godine proizvedeno 93.546.599 vozila ( automobili i laka komercijalna vozila)...

123456. . .1595
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje