AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Volvo Trucks predstavlja novu FH seriju

Volvo Trucks predstavlja novu FH seriju

„Kamion koji će nas odvesti daleko u budućnost“. Tako Claes Nilsson, direktor Volvo Trucks, rezimira nove verzije kamiona Volvo FH i Volvo FH16 koje će uskoro biti predstavljene. U sredu 5. septembra, Volvo Trucks će predstaviti nove verzije najprodavanije serije Volvo FH i prestižne serije Volvo FH16...

„Skoro dvadeset godina je Volvo FH serija transportnim firmama pružala bezbednost, efikasan transport i visok kvalitet. Sa novim zamenama, bićemo još bolji u sve tri oblasti”, kaže Klaes Nilson, direktor Volvo Truck korporacije. Nikada do sada Volvo nije sproveo toliko testova među vozačima i transportnim firmama kako bi novi model zadovoljio najstrože zahteve. Rezultat toga je proizvod koji ne samo da zadovoljava savremene potrebe, već ima karakteristike do sada neviđene na kamionu.

„Zapravo su naši kupci uticali na stvaranje krajnjeg proizvoda i ubeđen sam da postavljamo nove standarde u okviru kompletne kamionske industrije”, kaže Klaes Nilson.

Jedan od prioriteta u razvojnom procesu je bio da se napravi kamion najlakši za upravljanje na tržištu. Nekoliko strukturalnih unapređenja daju novoj Volvo FH seriji stabilnost i fleksibilnost, što može da se vidi u filmu pod nazivom „Balerina-kaskader” na www.volvotrucks.com/fh, u kojem Fejt Diki, rekorderka u hodanju po labavom užetu, hoda po zategnutom užetu između dva kamiona koji voze brzinom od 80 km/h.

Volvo Trucks predstavlja novu FH seriju

„Nadmašili smo sopstvena očekivanja. Volvo FH je po preciznom odzivu i pouzdanoj stabilnosti na pravcu više nalik automobilu nego kamionu”, kaže Martin Palming, menadžer proizvodnje u firmi Volvo Trucks. Uz novu Volvo FH seriju ide i novi sistem nezavisnog prednjeg oslanjanja (IFS) za teške kamione sa volanom sa leve strane. „Volvo FH i bez IFS sistema će biti vodeći model na tržištu, ali će IFS napraviti revoluciju u načinu upravljanja kamionom. Volvo FH sa IFS sistemom će biti najbolji kamion na putevima u celom svetu”, kaže Martin Palming. Nezavisno prednje oslanjanje znači da se svaki prednji točak oslanja nezavisno od drugog, što znači da ne utiče na njegovo kretanje. S obzirom na to da se oba prednja točka kreću nezavisno, rezultat je mirnije i stabilnije kretanje na putu. Budući da se pokreti ne prenose s jednog točka na drugi, veći je i osećaj preciznosti i kontrole.

Svetska premijera i zvanično predstavljanje Volvo FH serije održaće se 5. septembra u 21 sat u Geteborgu. Isti događaji će se istovremeno održati i u Madridu, Birmingemu, Parizu, Roterdamu i Briselu. Osim toga, događaj će moći da se prati i uživo preko prezentacije na Internetu na www.volvotrucks.com/fh. Interesovanje za predstavljanje nove serije je ogromno. Prema mišljenu Klaesa Nilsona, razlozi za interesovanje su očigledni: „Volvo FH je više od 15 godina pouzdan pokretač u razvoju firme Volvo Trucks i transportnih firmi širom sveta. Novi Volvo FH će imati isto tako važnu ulogu u tome. Prilikom projektovanja ovog inovativnog kamiona, vozač je bio u središtu pažnje, pri čemu se vodilo računa i o tome da transportne firme mogu da posluju na najbolji mogući način. Ovaj kamion će nas odvesti daleko u budućnost.”

Izvor: Kamioni.net

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

123456. . .1595
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje