AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Star Experience: Doživljaj iznad vaših očekivanja

Star Experience: Doživljaj iznad vaših očekivanja

Mercedes-Benz se u okviru evropske turneje Star Expirience Roadshow zaustavio u Srbiji, na stazi Nacionalne vozačke akademije (NAVAK). NA događaju pod sloganom "Doživljaj iznad vaših očekivanja", Mercedes-Benz je klijentima i novinarima iz Srbije omogućio da isprobaju najnovije proizvode i tehnologije sa zvezdom u znaku...

Star Experience: Doživljaj iznad vaših očekivanja

Jedinstvena prilika testiranja Mercedes-Benz modela i upoznavanja sa naprednim tehnologijama asistencije i bezbednosti u vožnji pretvorila je ovaj događaj u prvoklasno iskustvo.

Kompanija Star Import, generalni distributer za Mercedes-Benz vozila u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Albaniji, u saradnji sa kompanijom Daimler AG organizovala je događaj pod nazivom Star Experience „Doživljaj iznad vaših očekivanja”. Na stazi NAVAK u Subotištu od 14. do 17. oktobra, više od 250 gostiju ima priliku da isproba neke od najatraktivnijih vozila iz Mercedes-Benz portfolija. Ove godine, poslednji dan događaja bio je namenjen dostavnim vozilima.

Star Experience: Doživljaj iznad vaših očekivanja

Karavan sa preko 20 putničkih i dostavnih Mercedes-Benz vozila obišao je 11 zemalja i 13 lokacija od avgusta ove godine. Po jubilarni, deseti put posetio je i Srbiju.

Još jedan jubilej obeležen je izlaganjem legendarne G-Klase, koja ove godine slavi 40. rođendan pod sloganom "Stronger then time". Jedinstveni Mercedes-AMG GT R Roadster je takođe bio deo izložbenog programa, pored modela kao što su GT 4-Door, Mercedes-Maybach, B-Klase, C-Klase, A-Klase Limuzine, kao i modela CLA i GLC.

Posebno za ovu priliku predstavljen je i dostupan za test vožnje plug-in hibrid model E-Klasa 300 de. Početak prodaje plug-in hibrid modela na tržištu Srbije nedavno je i zvanično startovao. Mercedes-Benz kao jedini proizvođač na tržištu koji nudi dizel motor u kombinacijom sa plug-in tehnologijom, postavlja standarde i u ovom segmentu.

Star Experience: Doživljaj iznad vaših očekivanja

Svi učesnici imali su priliku da uživaju u uzbudljivoj vožnji atraktivnih Mercedes-Benz modela kroz četiri specijalno osmišljena segmenta:

• „Intelligent drive“ - Instruktori Mercedes-Benz Trening centra iz Srbije i vozačke akademije iz Nemačke predstavili su sve napredne funkcije na C-Klasi, novoj generaciji V-Klase i na Sprinteru, na posebnom danu namenjenom lakim komercijalnim vozilima. Klijenti su kroz specifične situacije u vožnji upoznali najnovije funkcije Mercedes-Benz Intelligent Drive sistema (Active Brake Assist, Drive Pilot, Speed Limit Pilot, Remote Park Pilot).

• „AMG agility course“  - Vožnja sportskih modela uvek budi emocije. Izuzetnu dinamiku u vožnji, vrhunske perfomanse i sportski doživljaj nam donose "baby" AMG predstavnik A35 AMG, E53 AMG i C63 AMG. Apsolutna zvezda AMG sveta GT63 S AMG premašila je očekivanja svih prisutnih.

• „Off-road track“ -  Sve benefite terenskih vozila najbolje je doživeti u njihovom prirodnom ambijentu – na offroad stazi. Pored legendarne G-Klase, svoje sposobnosti pokazali su i novi popularni modeli  - GLE i GLC. Tokom dana namenjenog lakim komercijalnim vozilima, prisutni su imali prilike da isprobaju modele Vito 4x4 i Sprinter 4x4.

• „Safety experience“ – Sinonim brenda Mercedes-Benz je bezbednost. Demonstracija najnovijih Mercedes-Benz sistema za asistenciju u novoj A-Klasi, A-Klasi Limuzini, B-Klasi, C-Klasi i modelu GLC izvedena je na posebno osmišljenim poligonima za simulaciju iznenadnog kočenja i izbegavanja prepreka na putu. Iz game dostavnih vozila, sve napredne tehnologije sistema za asistenciju u vožnji demonstrirali su V-Klasa, Vito MixTo i Citan.

Star Experience: Doživljaj iznad vaših očekivanja

Ceo događaj su vodili profesionalni instruktori vožnje iz Mercedes-Benz vozačke akademije u saradnji sa Mercedes-Benz trening centrom iz Srbije i Nacionalnom vozačkom akademijom - NAVAK.

Svi prisutni bili su prilici da se u posebno osmišljenom delu upoznaju sa Mercedes-Benz kolekcijom i postprodajnim akcijama. 

Star Experience: Doživljaj iznad vaših očekivanja

PR

Geely brand launch event (FOTO)

Geely brand launch event (FOTO)

Geely je 4. oktobra održao ekskluzivni brand launch događaj koji je bio posvećen dolasku brenda Geely u Srbiju, koji se održao na premijum lokaciji u prostorijama Dream Event centra...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje