AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Posebno priznanje za Delta Motors

Posebno priznanje za Delta Motors

Kompanija Delta Motors dobila je posebno priznanje za uvođenje automobila na električni pogon na tržište Srbije. Ovo priznanje dodeljuje Agencija Metro Market u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, Agencijom za zaštitu životne sredine i AMS savezom kao podršku razvoju i unapređenju zaštite životne sredine kroz promociju ekološki prihvatljivih prevoznih sredstava.

Posebno priznanje za Delta Motors

BMW kompanija u svom portfoliju ima potpuno zaseban segment vozila na električni i hibridni pogon „BMWi vozila’’, koja se po svim segmentima razlikuju od bilo kog drugog BMW vozila. U cilju pomeranja inženjerskih granica, stvoren je automobil koji je lider u ’’održivosti’’ sa aspekta očuvanja životne sredine, čiji adut nije samo nulta emisija štetnih gasova. Kod modela BMW i3 sloganom ’’Born Electric’’ sugeriše se najefikasniji ekološki automobil u čitavom procesu, počev od proizvodnje i korišćenja sve do reciklaže vozila.

Posebno priznanje za Delta Motors

BMW Group se znatno razlikuje od ostalih automobilskih brendova po pitanju proizvodnje električnih vozila jer je pored elektrifikacije glavnih modela, BMW osnovao poseban podbrend BMWi u koji je značajno investirao. Materijali koji se koriste u proizvodnji BMWi su karbonska vlakna koja se nalaze u karoseriji automobila, biorazgradivi materijali, reciklirani materijali (poput PET boca), vuna, drvo eukaliptusa, kenaf. Ovi modeli se proizvode u fabrici u Lajpcigu koja je primer ekološki ispravne proizvodnje i koja koristi električnu energiju proizvedenu uz pomoć vetrenjača, a stare baterije iz automobila se koriste za skladištenje viška energije (batteries second life).


Prilikom procesa proizvodnje BMW i3 modela emituje se šest puta manje CO2 nego tokom proizvodnje jednog SUV automobila, dok se tokom korišćenja postiže nulta emisija CO2. Ova činjenica BMW i3 čini ekološki najprihvatljivijim vozilom današnjice.

Posebno priznanje za Delta Motors

BMW i3, u zavisnosti od načina upotrebe, može preći između 200 i 300 km sa samo jednim punjenjem.


U našoj zemlji postoji mnogo prostora za unapređenje kako infrastrukture, tako i beneficija za vlasnike ovih vozila, što će znatno uticati na promenu svesti vozača. Zaineresovanost kupaca je velika, a o tome svedoči informacija da su kvote za proizvodnju BMWi vozila već sada rezervisane za celu 2017. godinu.


Kompanija Delta Motors će nastaviti da aktivno sledi inicijativu BMW grupe i podrži razvoj i popularizaciju automobila na električni pogon.


PR

 

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje