AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Sajam automobila u Beogradu 2017 - Nissan predstavlja Micru pete generacije

Sajam automobila u Beogradu 2017 - Nissan predstavlja Micru pete generacije

Peta generacija Nissan Micre, predstavljena na Salonu automobila u Beogradu. Potpuno je nova, odvažna i revolucionarna...

Sajam automobila u Beogradu 2017 - Nissan predstavlja Micru pete generacije

Nova generacije Nissanove slavne Micre, modela koji se na evropskom tržištu prodaje još od 1983. godine, a koji sada donosi revolucionarne promene u samo srce B-segmenta.


Potpuno nova Nissan Micra je tehnološki predvodnik i opremljena je brojnim inteligentnim sistemima za nadzor nad automobilom kakve obično nalazimo u skupljim automobilima, a sada su prvi put dostupni u Micri. No, nisu novi samo za Micru, već za ceo segment. Među njima su Inteligentno ispravljanje putanje, sigurnosni sistem koji blagim korekcijama prema potrebi Micru vraća na pravu putanju. Tu je i Nissanov hvaljeni inteligentni Around View Monitor sistem kamera i inteligentno automatsko kočenje, garancija su da je nova Micra jedan od najsigurnijih gradskih automobila.

Sajam automobila u Beogradu 2017 - Nissan predstavlja Micru pete generacije

Osim što je duža, šira i niža nego prethodni modeli pa nudi izuzetno prostran kokpit koji je izrađen od visokokvalitetnih materijala sa najboljom vozačkom pozicijom među konkurentima, nova Micra je takođe i izvrsna u vožnji. I to zahvaljujući preciznom balansu između agilnosti, sigurnosti i uzbuđenja u vožnji koje pruža predvidljivo i samouvereno ponašanje na putu što podupiru i tri moderna, ekonomična downsize motora.


Micra pete generacije opremljena je aktivnim nadzorom udobnosti kako bi omogućila još veću udobnost, kao i aktivnim nadzorom smera za manje podupravljanja i preciznije upravljanje koji zajedno stvaraju osećaj uživanja i sigurnosti. Te inovacije su do sada bile dostupne samo u Qashqai-ju i X-Trail-u. Dostupan je i novi električni servo volan bez četki koji omogućava brži odziv i više povratnih informacija na volanu.

Sajam automobila u Beogradu 2017 - Nissan predstavlja Micru pete generacije

Posebna je pažnja posvećena smanjenju buke u unutrašnjosti. To je postignuto vrhunskom zvučnom izolacijom i optimizacijom aerodinamičkih svojstava automobila. Vrhunska aerodinamika postignuta je kombinovanim krovnim i bočnim spojlerom, zahvaljujući kojem Micra postiže aerodinamički otpor Cd od 0,29, što je vrhunska vrednost za mali automobil.

 

Efikasnost motora takođe je bila prioritet u razvoju Micre pete generacije. Automobil će od početka prodaje biti na raspolaganju s 0,9-litarskim trocilindarskim benzinskim turbomotorom i 1,5-litarskim dizel motorom. Oba motora razvijaju 90 KS, a ponudu će naknadno obogatiti 1,0-litarski atmosferski benzinski snage 73 KS. Ti motori u kombinaciji sa efikasnim aerodinamičkim rešenjima predstavljaju napredak u Nissanovom programu inteligentne snage.

Micra pete generacije pokrenuće pravu revoluciju kada je reč o očekivanjima kupaca od automobila B-segmenta ponudom jedinstvenog spoja upečatljivog dizajna, novih intuitivnih tehnologija i sigurnih, ali okretnih performansi. Upečatljivim dizajnom i hrabrom paletom boja izdvaja se iz gomile, a prostrana unutrašnjost i napredne tehnologije privući će kupce koji od svog gradskog kompakta B-segmenta žele više, ili one koji žele manji automobil.


Nova Nissan Micra proizvodi se u Evropi u Renault-ovoj fabrici u Flinsu, Francuska, koja pripada Alijansi Renault-Nissan.


Foto: Milomir Bošković

Emil Frey Auto Centar predstavio prvi MAR2020 salon u Srbiji

Emil Frey Auto Centar predstavio prvi MAR2020 salon u Srbiji

Kompanija Emil Frey Auto Centar d.o.o. otvorila je vrata svog potpuno renoviranog salona na Novom Beogradu za posetioce. Ovo je prvi i za sada, jedini, Mercedes-Benz salon u Srbiji dizajniran prema strogim principima i standardima MAR2020 propisanim od strane kompanije Mercedes-Benz AG...

Toyotin crossover u GR Sport verziji

Toyotin crossover u GR Sport verziji

Predstavljanjem nove varijante GR SPORT, s novim bojama, i ponudom opreme u C-HIC paketu, Toyotina gama C-HR za 2021. godinu donosi više prestiža, eksluzivnosti, uz moderan dizajnerski izraz, kao i izvanredne dinamičke karakteristike koje su već donele uspeh ovom C-SUV automobilu s posebnim statusom u okviru Toyotine ponude...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje