AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Škoda Auto deseti put učestvuje u inicijativi „Sat za Zemlju“

Škoda Auto deseti put učestvuje u inicijativi „Sat za Zemlju“

Prošle subote Škoda Auto je od 20:30 do 21:30 ugasila svetla u 20 čeških pogona i u indijskom pogonu u Puni. Ovo je bio deseti put da je proizvođač automobila učestvovao u inicijativi „Sat za Zemlju“, međunarodnoj kampanji koju organizuje World Wide Fund for Nature (WWF)...

Škoda Auto deseti put učestvuje u inicijativi „Sat za Zemlju“

Češki proizvođač automobila time šalje poruku o zaštiti okoline i održivosti.


U ŠKODA AUTO su prošle subote svetla ugašena na jedan sat od 20:30 u sedištu kompanije u Mlada Boleslav, servisnom centru u Kosmonosy, fabrikama u Kvasiny i Vrchlabí i indijskom pogonu u Puni. Ovo je bio deseti put da je češki proizvođač automobila učestvovao u svetskom „Satu za Zemlju“, inicijativi WWF-a za održivost i zaštitu okoline.


Kompanija je ponovno značajno ojačala svoje ambiciozne ciljeve zaštite okoline kroz svoju NEXT LEVEL – ŠKODA STRATEGY 2030. Do kraja decenije, emisije voznog parka biće smanjene za više od 50 posto u odnosu na 2020. godinu.


Proizvođač automobila takođe se sve više usredsređuje na održivost u proizvodnji vozila; ŠKODA AUTO smanjuje uticaj na okolinu svih proizvodnih procesa po vozilu za više od 50 posto do 2025. u odnosu na 2010. Sva energija potrebnu za proizvodnju vozila i komponenti ŠKODA AUTO u Češkoj će biti CO₂ neutralna u drugoj polovini decenije. Prednjači pogon u Vrchlabí; od kraja 2020. godine, to će biti prvi proizvodni pogon ŠKODA AUTO CO₂ neutralan.


ŠKODA objedinjuje svoje ekološke aktivnosti u okviru tri stuba svoje strategije „GreenFuture”: „Green Product” usredsređuje se na razvoj efikasnih pogonskih sklopova i korišćenje materijala koji se mogu reciklirati u vozilima; „GreenRetail” se usredsređuje na ekološki prihvatljivo upravljanje zastupništvima i servisima ŠKODA AUTO; a „GreenFactory“ objedinjuje sve aktivnosti koje doprinose efikasnoj proizvodnji.


ŠKODA AUTO je jedna od prvih kompanija u Češkoj koju savetuje nezavisno Veće za eksternu održivost. Od kraja 2021. godine, pet renomiranih stručnjaka dele svoja međunarodna iskustva po pitanjima održivosti, ali i daju nove podsticaje i predloge proizvođaču automobila.


Ubuduće, ŠKODA AUTO i zaposleni uključeni su u brojne projekte posvećene pošumljavanju i biološkoj raznolikosti. Jedan primer za to je inicijativa „Jedno stablo za svaki automobil” pokrenuta 2007. godine. Za svako vozilo isporučeno u Češkoj, kompanija sadi novo stablo. Krajem oktobra prošle godine zasađeno je milionito stablo.


PR

Putevi Srbije - pojačan intenzitet sabraćaja

Putevi Srbije - pojačan intenzitet sabraćaja

JP „Putevi Srbije" obaveštava javnost da se zbog povratka  građana sa godišnjih odmora, tokom predstojećeg vikenda koji je jedan od frekventnijih u godini, očekuje povećan intenzitet saobraćaja na svim putnim pravcima u Republici Srbiji...

LG i SoundHound zajedno za još bolje glasovne tehnologije

LG i SoundHound zajedno za još bolje glasovne tehnologije

Kompanija LG Electronics (LG) potpisala je sporazum sa kompanijom SoundHound, poznatoj po razvoju glasovne veštačke inteligencije. Glavni cilj je zajednički razvoj napredne glasovne AI tehnologije, za sledeću generaciju sistema za informisanje i zabavu u vozilima...

Auto-moto savez Srbije i JP “Pošta Srbije” ozvaničili saradnju

Auto-moto savez Srbije i JP “Pošta Srbije” ozvaničili saradnju

U cilju podsticanja i unapređenja organizacionih i poslovnih procesa, generalni sekretar AMSS, Milan Nikolić, i v.d. direktora JP „Pošta Srbije“, Zoran Đorđević, potpisali su u prostorijama Auto-moto saveza Srbije Ugovor, kojim je utvrđeno postojanje zajedničkog interesa u oblasti poslovno tehničke saradnje...

Mercedes-AMG ONE
Slika nedelje