AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Nissan Juke predstavljen u Beogradu - cene poznate

Nissan Juke predstavljen u Beogradu - cene poznate

Nissan Juke je spoj sportskog automobila i kompaktnog SUV-a. Prvi mali crossover iz Nissana. Nissan Juke je dizajniran i konstruisan u Evropi i Japanu, gde se nalazi i proizvodnja. Nissan Juke je stigao u Srbiju, a sinoć je u Supermarket Concept Store-u održana promocija ovog atraktivnog automobila za tržište Srbije. Brojnim predstavnicima medija i VIP gostima, obratila se i Anica Dobra, promoter vozila marke Nissan za Srbiju...

Nissan Juke predstavljen u Beogradu - cene poznate

Fotografije snimljene na jučerašnjoj promociji, možete pogledati klikom na LINK.

 

S dizajnerskog gledišta, donji deo Jukea je čisti SUV. Veliki točkovi, široke gume, veliki razmak od tla i robustan stav stapaju se s gornjim delom, koji je, pak, kao da pripada istinskom sportisti – visoke bočne crte, uski bočni prozori koji podsećaju na vizir i padajuće krovne crte kakve viđamo na kupeima. Utisak kupea još pojačavaju zadnja vrata čije su kvake skrivene u njihovim okvirima.

Nissan Juke predstavljen u Beogradu - cene poznate

Sportski izgled se nastavlja i u unutrašnjosti. Kabina, kojom dominira središnja konzola nadahnuta rezervoarom za gorivo s motorcikla. U neuobičajenoj boji visokog sjaja – metalik crvenoj ili sivoj – konzola automobilu daje zabavan duh. Zadnja vrata i prilagodljiv prtljažni prostor sa sklopivim sedištima i skrivenim kasetama garancija su praktičnosti.

Sistem All mode 4x4-i je obnovljena verzija cenjenog Nissanovog elektronskog sistema pogona na sve točkove. Od sada je opremljen tehnologijom aktivne raspodele obrtnog momenta koja povećava okretnost i smanjuje podupravljanje pri vožnji kroz krivine pa je upravljanje okretno i zabavno.

Dostupna su tri motora: dizel i dva 1,6-litarska benzinska, svi usklađeni s normom Euro 5. Vrh ponude čini nov benzinski motor (MR16DDT) s direktnim ubrizgavanjem (DIG-T) i turbopunjačem. Reč je o jednom od najsnažnijih motora u klasi – razvija 190 KS i 240 Nm. Drugi benzinski motor razvija 86 kW (117 KS), a 1,5-litarski dizel motor snage 81kW (110 KS) s common rail tehnologijom nudi odlična vozna svojstva zahvaljujući uzbudljivom obrtnom momentu od 240 Nm.

Nissan Juke predstavljen u Beogradu - cene poznate

Ponuda motora


Motor Snaga Gorivo Pogon Menjač
1.5 dCi 110 KS dizel prednji 6-stepeni ručni
1.6i 117 KS benzin prednji 5-stepeni ručni
1.6i 117 KS benzin prednji novi XTRONIC CVT
1.6i DIG-T 190 KS benzin prednji 6-stepeni ručni
1.6i DIG-T 190 KS

benzin

4x4 XTRONIC CVT M6

Nissan Juke predstavljen u Beogradu - cene poznate

Boravak u kabini će biti “interaktivniji” zahvaljujući Nissan Connectu – kombinovanom audiosistemu i sistemu satelitske navigacije s ekranom osetljivim na dodir – zatim Nissanovom Dinamičkom nadzornom sistemu, inovativnom modulu koji vozaču omogućava da preko višefunkcionalnog interfejsa dinamičke funkcije automobila prilagodi svojim željama.


Cene modela Nissan Juke, možete pogledati klikom na LINK.

 

Foto: Milomir Bošković - Automagazin portal

Najbolje ocene za Hankook EV i letnje gume

Najbolje ocene za Hankook EV i letnje gume

Dobro pozicionirani u odnosu na konkurenciju: Na brojnim najnovijim uporednim testovima, premium gume kompanije Hankook impresioniraju svojom udobnošću i sigurnošću, a prema pisanju specijalizovanih medija, pružaju i odličan odnos cene i performansi...

123456. . .1596
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje