AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Nissan uvodi plaćanje parkinga električnom energijom

Nissan uvodi plaćanje parkinga električnom energijom

Nissan daje još jedan razlog zbog kojeg će kupci obožavati svoje električne automobile: mogućnost plaćanja parkinga električnom energijom...

Kao glavnu vest izdvajamo to što će vozači električnih automobila ovde moći da plate parking pražnjenjem energije iz baterija svojih automobila i odu u obilazak izložbenog prostora Nissan Pavilion u Jokohami. Ovo mesto biće otvoreno za javnost 1. avgusta


Sistem plaćanja je samo jedna od mnogih inovacija koje kupci mogu doživeti u Paviljonu koji je sagrađen tako da prikazuje kako to Nissan izmešta ljude u bolji svet. Posetioci mogu da se posluže u kafe-baru Nissan Chaya, koji radi tako što koristi energuju elektičnih automobila Nissan LEAF, kao i solarnu energiju. Posetioci isto tako mogu da uživaju u virtuelnim turama koje im omogućavaju osećaj uzbudljivih električnih uličnih trka Formule E ili da se provozaju u potpuno novom Nissan Ariya EV crossoveru.


Paviljon od 10 000 kvadratnih metara sa nultom emisijom štetnih gasova opremljen je solarnim pločama i snabdeva se iz obnovljivih izvora energije hidroelektrane.


„Paviljon je mesto gde kupci mogu da vide, osete i budu inspirisani našom vizijom društva i mobilnosti u skoroj budućnosti“, rekao je izvršni direktor Nissana Makoto Uchida. „Kako svet prelazi na električnu mobilnost, EV postaće sve važniji deo društva a ne samo prevozno sredstvo“.


Energija Nissana


Nissan je 2010. godine predstavio prvi svetski električni automobil na masovnom tržištu, Nissan LEAF sa nultom emisijom štetnih gasova i od tada kompanija sarađuje sa vladama i drugim kompanijama širom sveta kako bi proširila upotrebu električnih automobila. Nissan Energy Share i Nissan Energy Storage tehnologije korišćenja i skladištenja energije kompanije Nissan omogućavaju da se energija iz baterija EV skladišti, preraspodeljuje i prenamenjuje tako što se napajaju na primer kuće, stanovi ili firme - kao što je slučaj sa kafe-barom u Nissan paviljonu koji koristi struju bez kačenja na električnu mrežu.


U Japanu je Nissan potpisao sporazume sa lokalnim samoupravama u smislu korišćenja automobila LEAF kao pokretne baterije koje mogu snabdevati urbane sredine energijom tokom prirodnih katastrofa. U još jednom primeru partnerskog odnosa, kompanija koristi polovne baterije EV kako bi snabdevala energijom ulična svetla.


Kao deo Nissan NEXT transformacionog plana kompanija planira da na globalnom nivou proširi svoju liniju električnih automobila i automobila na motorni pogon, uključujući e-POWER. Nissan ima za cilj da proda više od milion elektrifikovanih vozila godišnje do kraja poslovne 2023. godine.

Nissanove inovacije


Osim gore navedene Nissan Energy tehnologije, gosti Paviljona mogu iskusiti i druge inovacije. Tu je napredni sistem pomoći vozaču ProPILOT kao i Nissanova nevidljivo-u-vidljivo (Invisible-to-Visible I2V) tehnologija koja kombinuje informacije iz stvarnog i virtuelnog sveta u smislu asistencije vozačima.


Na pozorišnim daskama Paviljona deca i odrasli mogu zaigrati virtuelni teniski meč sa Grand Slam prvakom i ambasadorom brenda Nissan g. Naomi Osakom, zatim mnogo toga saznati o I2V i steći osećaj na koji način će to tehnologija učiniti vožnju praktičnijom, udobnijom i uzbudljivijom kada se ugradi u automobile u bliskoj budućnosti.


Mobiliti Hub ispred Paviljona nudi razne druge usluge, uključujući probne vožnje električnih automobila i iznajmljivanje bicikala. Ove usluge koji nudi Nissan i lokalna zajednica imaju za cilj da omoguće kretanja na jednom višem nivou.


Izložbeni prostor Nissan Pavilion, smešten u blizini centralnog sedišta kompanije u Jokohami, biće otvoren za javnost od 1. avgusta do 23. oktobra. Za virtuelnu turu, posetite LINK.


PR

Opelova specijalna akcija čišćenja lagera

Opelova specijalna akcija čišćenja lagera

U nove avanture možete krenuti i u novom automobilu! Opel Srbija pripremio je, pored postojećih akcijskih cena na pojedine modele  i dodatni  popust na sva vozila sa legera od čak 300 do 500 evra u zavisnosti od modela automobila...

Predstavljen novi Citroen C3 - život je lepši kada je u boji

Predstavljen novi Citroen C3 - život je lepši kada je u boji

Citroën C3 je bestseller i najprodavaniji model u gami Citroën vozila u Evropi. Od predstavljanja u našoj zemlji prošlo je nešto više od tri godine i za to vreme Citroën C3 je u samom vrhu prodaje, pre svega zahvaljujući kvalitetu, dizajnu i umerenoj cenovnoj politici...

123456. . .1475
Bettina Fetzer ispred Mercedes-Benz S-Klasa 2021
Slika nedelje