AutoMAGAZIN - Vesti

ma nemoj
Aladin logo
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi BMW Touring (2020) zvanično predstavljen

Novi BMW Touring (2020) zvanično predstavljen

Karavan BMW serije 3 sa tradicionalnom oznakom Touring svetsku premijeru će imati 25. juna u Minhenu. Do prvih kupaca, nova generacija BMW serije 3 karavan stiže na jesen. Pred nama su prve fotografije i informacije...

Novi BMW Touring (2020) zvanično predstavljen

Kao što smo očekivali, dizajnerski se naslanja na ranije predstavljen sedan. Automobil je standardno opremljen full-LED svetlosnim grupama, između kojih je smeštena masivna maska hladnjaka. Bokove automobila krase karakteristične dizajnerske linije sa tiličnim stranama B-stuba, a na zadnjem delu prepoznatljive su svetlosne grupe sa zatamljenim gornjim delom. Aerodinamika je optimizovana, tako da koeficijent otpora vazduha iznosi 0,27 (kod verzije 320d).

Novi BMW Touring (2020) zvanično predstavljen

U odnosu na prethodni BME serije 3 karavan, novi je duži za 76 mm, na respektabilnih 4.709 mm, za 16 mm je širi i za 8 mm viši. Međuosovinsko rastojanje produženo je za 41 mm, na 2851 mm, što u kombinaciji sa proširenim tragom točkova obezbeđuje bolje vozne osobine. Enterijer je poznat iz sedana - sedišta su nova i nude više komfora u vožnji na dužim relacijama. BMW ističe više prostora u oblasti ramena za putenike napred, ali i više prostora za glavu i kolena putnika na zadnjim sedištima. Na zadnjim sedištima mogu se smestiti tri dečija sedišta, od čega dva mogu biti konektovana sistemom Isofix.

Novi BMW Touring (2020) zvanično predstavljen

Prostup prtljažniku olakšan je preko električno kontrolisanih vrata. Za svaku pohvalu je i funkcija otvaranja prozora u vratima prtljažnika, koji je za 20 mm širi nego kod prethodne generacije. Sam prtljažnik u baznoj konfiguraciji ima zapreminu od 500 litara, za pet litara više od prethodnika. BMW ističe nižu utovarnu ivicu prtljažnika (616 mm iznad zemlje). Zadnja sedišta se mogu preklopiti u razmeri 40:20:40, kada zapremina prtljažnika raste na velikih 1.510 litara.

Novi BMW Touring (2020) zvanično predstavljen

Ponudu motora u početku će činiti tri benzinska i dva dizela - svi zadovoljavaju ekološku normu Euro 6d TEMP. Benzinske motore prezentuju četvorocilindarski 320i (135 kW) i 330i (190 kW) i vrhunski šestocilindarski M340i xDrive (275 kW). Za ljubitelje dizelskih motora, u ponudi su četvorocilindarski 318d (110 kW) i 320d (140 kW) i na vrhu ponude je 330d xDrive (195 kW). Četvorocilindarski motori su standardno upareni sa šestostepenim manuelnim menjačima, a kao opcija je dostupan osmostepeni automatski menjač, koji je standard kod šestocilindarske verzije. Pogon na sve točkove je standard kod najsnažnijih verzija, a dostupan je kao opcija u modelu 330i. 2020. godine na tržište dolazi plug-in hybrid, koji će prvi put biti dostupan u karavanu serije 3.

Novi BMW Touring (2020) zvanično predstavljen

Dobre vozne osobine najavljuje i raspored mase po osovinama od 50:50. Karavan je prosečno za 10 kilograma teži od prethodnika, ali ima bolju standardnu opremu, bolju izolaciju i veću torzionu čvrstinu.

Automagazin.rs

Kia dodatno investira u Auroru i razvoj autonomnih vozila

Kia dodatno investira u Auroru i razvoj autonomnih vozila

Investicija će ojačati postojeće partnerstvo  Kia Motors, kao deo grupacije Hyundai Motor Group, i Aurora Innovation Inc. nedavno su potpisali dogovor da će kompanije sestre Hyundai Motor Company i Kia Motors Corporation dodatno investirati u Auroru kako bi ubrzali razvoj tehnologija namenjenih autonomnoj vožnji. 

U Beogradu otvoren novi GAZ prodajno-servisni centar

U Beogradu otvoren novi GAZ prodajno-servisni centar

U prisustvu uglednih zvanica, poslovnih partnera i prijatelja, 13. juna u glavnom gradu Srbije, Beogradu, naporom ovlašćenog uvoznika i servisera GAZ vozila, kompanije Interauto Čačak i tima zaposlenih u kompaniji GAZ otvoren je novi prodajno-servisni centar za komercijalna vozila čuvenog ruskog proizvođača GAZ...

123456. . .1420
BMW M8 Competition Convertible (2020)
Slika nedelje