AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Jaguar I-PACE svetski automobil godine!

Jaguar I-PACE svetski automobil godine!

Potpuno električni Jaguar I-PACE osvojio je istorijsku trostruku nagradu za Svetski automobil godine, 2019 World Car Award...

Jaguar I-PACE svetski automobil godine!

Ne samo da je osvojio prestižne nagrade Svetski automobil godine i Svetski automobilski dizajn godine - što je jednako uspehu F-PACE-a u 2017. godini - takođe je dobio i nagradu za Zeleni automobil godine, World Green Car. I-PACE je prvi model do sada koji je ovenčan sa sve tri nagrade, od njihovog ustanovljavanja pre 15 godina.


Ovo je najnovija pobeda za I-PACE, koju je na međunarodnom sajmu automobila u New Yorku dodelio panel od 86 novinara iz 24 zemlje, a koja dolazi samo nekoliko sedmica nakon što je proglašen za Evropski automobil 2019. godine, čime potvrđuje svoj status najpoželjnijeg električnog vozila (EV) u svetu.

Jaguar I-PACE svetski automobil godine!

Prof. Dr. Ralf Speth, glavni izvršni direktor (Chief Executive Office), Jaguar Land Rover, je rekao: “ Čast je što je Jaguar I-PACE primio ova tri priznanja od prestižnih predstavnika medija u žiriju World Car. Počeli smo sa idealom, kako bismo krenuli ka našoj viziji nulte emisije, nula nezgoda i nula zagađenja. I-PACE je naš prvi korak u postizanju ovog cilja, i koncipiran je kada su električna vozila bila tek redak izbor, mala niša u ponudi . Tako smo krenuli od čistog lista papira da bismo stvorili novi reper - najbolji električni automobil na svetu, i pravi vozački Jaguar. Kako bi I-PACE bi pravi svetski automobil godine, World Car Design i World Green Car daju našem prvom potpuno električnom vozilu vrhunsko priznanje koje zaslužuje. Želeo bih da se zahvalim timu koji je stvorio I-PACE na njihovoj predanosti i strasti da to učine tako izvanrednim.“


Dizajniran i razvijen u Velikoj Britaniji, I-PACE privlači nove kupce Jaguar brendu, za mnoge od kojih će to biti i njihov prvi EV - do danas, preko 11.000 klijenata je preuzelo vozilo u više od 60 zemalja širom sveta. Njegova kombinacija performansi sportskih automobila, nultih emisija, izuzetne prefinjenosti i prave praktičnosti SUV-a čini I-PACE izvanrednim izborom u svom segmentu.


Dizajniranje Jaguar automobila je verovatno najbolji posao na svetu i mogu iskreno da kažem da nijedan drugi projekat na kome sam radio nije bio tako uspešan kao I-PACE. Električna vozila nude dizajnerima neviđenu slobodu da ponovo razmisle o proporcijama, profilu i pakovanju, a to je prilika koju je moj tim u potpunosti iskoristio.

Jaguar I-PACE svetski automobil godine!

Ian Callum, direktor Jagur dizajna, koji je preuzeo nagradu u Njujorku, rekao je: „Dizajniranje Jaguar automobila je verovatno najbolji posao na svetu, i mogu iskreno reći da nijedan drugi projekat na kome sam radio nije bio tako uspešan kao I-PACE. Električna vozila nude dizajnerima neviđenu slobodu da ponovo razmisle o proporcijama, profilu i pakovanju, a to je prilika koju je moj tim u potpunosti iskoristio. Nagrada za Svetski automobilski dizajn za 2019. godinu, kao i Svetski automobil godine i Svetski zeleni automobil, pravo je priznanje za njihova dostignuća.”


I-PACE poseduje najsavremeniju litijum-jonsku bateriju od 90 kVh i isporučuje domet do 292 milje ili 470 km (VLTP ciklus). Može se puniti od 0-80% za samo 40 minuta (100kV DC), ili deset sati da bi se postiglo isto stanje napunjenosti kada se koristi kućna zidna kutija (7kV AC) - idealno za punjenje preko noći.


Komplet pametnih tehnologija za optimizaciju dometa takođe uključuje sistem za predkondicioniranje baterija: kada se uključi u I-PACE automatski će podići (ili smanjiti) temperaturu baterije kako bi se maksimalno povećao domet vožnje.
I-PACE je takođe zaradio pet zvezdica Euro NCAP testu. Konstrukcija karoserije obezbeđuje visok nivo zaštite putnika, a dopunjena je tehnologijama dizajniranim da zaštite druge učesnike u saobraćaju i pešake, uključujući i pokretnu haubu i autonomno kočenje u slučaju hitnosti sa detekcijom pešaka i biciklista.


I-PACE je primio 62 nagrade otkako je lansiran pre nešto više od godinu dana, uključujući Europski automobil godine, Nemački, Norveški i Britanski automobil godine, BBC TopGear magazin EV godine, Kineski zeleni automobil godine i Autobestova ECOBEST nagrada.

 

PR

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Strast za brzinom kreira legendu o Maseratiju koja traje već 110 godina, a Maserati Delta Automoto, kao zvanični regionalni distributer ovog prestižnog italijanskog brenda, tu strast donosi i u našu zemlju...

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

Danas je SEAT S.A. predstavio svoje rezultate za 2023. godinu uz strategiju za naredne godine. Prošle godine, operativni profit je dostigao rekordnih 625 miliona evra, povećavajući se za 592 miliona evra (2022: 33 miliona evra)...

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Sajam automobila DDOR BG Car Show 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme „Motopassion“ svečano su otvoreni 20. marta, na kraju „novinarskog dana“ namenjenog medijskim profesionalcima, dan pre nego što u sajamske hale uđu prvi posetioci...

123456. . .1593
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje