AutoMAGAZIN - Vesti

Aladin logo
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Bosch ponovo proizvodi startere za istorijske serije Porsche 911, 928 i 959

Bosch ponovo proizvodi startere za istorijske serije Porsche 911, 928 i 959

U okviru tzv. „reinženjering projekta“, u kojem se moderna tehnologija koristi za starija vozila, Bosch podržava vlasnike Porsche klasičnih automobila starterom visokih performansi...

Pogonski ležaj startera i klizna spojka sa zupčanikom su redizajnirani za modele 911, 928 i 959. Bosch inženjeri su bili u mogućnosti da iskoriste motor startera i relej koji se koristi u trenutnoj proizvodnji startera, a dostupnost rezervnih delova je takođe obezbeđena za naknadne popravke. Za razliku od originalnog 1,5 kW startera, redizajnirani starter ima snagu od 2,0 kW, što znači pouzdaniji start motora starijih Porsche modela. Štaviše, starteri se izdvajaju po svojoj lakoći i kompaktnosti. Oni obezbeđuju unapređenu verziju originalnog dela, koji se više serijski ne proizvodi. Novi starteri iz Bosch Classic reinženjering programa, koji se mogu odmah poručiti putem Bosch servisne mreže, distributera ili bilo kog Porsche centra, su u skladu sa strogim Bosch standardima za prvu ugradnju.

 

Više od 100 godina Bosch stručnosti u proizvodnji startera i alternatora


Novi starteri za istorijske Porsche modele su razvijeni od strane Bosch inženjera na lokacijama Gotingen i Šviberdingen. Novi Starteri – kao i ostale serije, na primer trenutni HEF109 starter za komercijalna vozila – su proizvedeni u fabrici u Gotingenu. „Sposobnost da se osloni na više od 100 godina Bosch stručnosti u oblasti startera i alternatora za naš reinženjering program je glavna prednost Bosch Classic odeljenja“, izjavio je rukovodilac Bosch Classic odeljenja Frank Mantel.


„Drago nam je da sa novim starterima možemo omogućiti da obožavaoci klasičnih automobila uživaju u svojim vozilima duže vreme.“


Obiman asortiman rezervnih delova za startere i alternatore


Kao dodatak proizvodima kojim Bosch Classic omogućava rad starijih vozila, Bosch nudi servisnim radionicama obiman asortiman startera i alternatora za putničke automobile i komercijalna vozila. Oni su testirani i kvalitativno ispitani u skladu sa istim standardima kao i delovi za prvu ugradnju. Ovi visokokvalitetni proizvodi se izdvajaju zahvaljujući svojoj velikoj pouzdanosti i dugim radnim vekom, čak i pod nepovoljnim uslovima rada. Kada su u pitanju ekonomične popravke starijih putničkih automobila i komercijalnih vozila, servisi i njihovi klijenti takođe imaju jeftinije alternative dostupne u vidu remontovanih startera i alternatora iz Bosch eXchange programa.


PR

123456. . .1450
Toyota GR Yaris
Slika nedelje