AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Agencija za bezbednost saobraćaja i EKO Serbia u kampanji - Vozi odmoran!

Agencija za bezbednost saobraćaja i EKO Serbia u kampanji - Vozi odmoran!

Predstavnici kompanije EKO SERBIJA, sa predstavnicima Agencije za bezbednost saobraćaja, na zajedničkoj konferenciji za medije održanoj u utorak 19. juna 2018. godine, tradicionalno su najavili nastavak saradnje na letnjoj kampanji prevencije saobraćajnih nezgoda pod nazivom „Vozi odmoran“.

Agencija za bezbednost saobraćaja i EKO Serbia u kampanji - Vozi odmoran!

Cilj kampanje je isticanje važnosti redovnih pauza prilikom dužih putovanja i namenjena je svim putnicima tokom letnje sezone koji su u tranzitu, ali i na lokalnim relacijama.


U vreme najvećeg broja putovanja, tokom letnjih meseci, dešava se i najveći broj saobraćajnih nezgoda. Veliki broj istih nastaje i usled umora koji rezultira propustima zbog kojih mogu nastradati i čitave porodice.

Agencija za bezbednost saobraćaja i EKO Serbia u kampanji - Vozi odmoran!

Kompanija EKO Serbija je od strane Agencije za bezbednost prepoznata ka društveno odgovorna kompanija i pouzdan partner. Tokom ove kampanje EKO Serbia će biti uključena putem edukativnih lifleta sa savetima za bezbedno putovanje koji će na EKO pumpama biti distribuirani svim vozačima širom Srbije. Lifleti sadrže praktična uputstva i pravila za bezbednu vožnju. Usled povećanja prometa na domaćim saobraćajnicama i inostranih vozača, liflet o bezbednosti u saobraćaju je urađen na četiri jezika – srpskom, engleskom, nemačkom i turskom. Sa ciljem bezbednog dolaska na željenu destinaciju svih učesnika u saobraćaju, vozačima se savetuje da na put krenu odmorni, prave pauze na svaka dva sata i izbegavaju vožnju kako tokom noći, tako i tokom najtoplijih delova dana. Pored lifleta, svi vozači na usluzi imaju i besplatnu proveru automobila, tzv. Pit Stop. Naime, osoblje na EKO pumpama je obučeno da proveri ključne bezbednosne tačke automobila kao što su pritisak u gumama, svetlosna signalizacija, ulje, rashladna tečnost i tako dalje. Na ovaj način pruža se dodatna pomoć vozačima u pripremi za put i to 24 časa dnevno.

Agencija za bezbednost saobraćaja i EKO Serbia u kampanji - Vozi odmoran!

„Kompanija EKO Serbia u svom poslovanju bezbednost stavlja na prvo mesto. U skladu sa tim jedan od najvažnijih segmenta predstavlja bezbednost u saobraćaju čiji smo i sami deo jer se nalazimo na usluzi vozačima na putevima širom Srbije i regiona. Ovakvom kampanjom koju, možemo slobodno reći, već tradicionalno podržavamo treću godinu za redom, pokušavamo da doprinesemo bezbednosti svih učesnika u saobraćaju kroz edukaciju vozača i suvozača. Osnovna ideja i cilj ove kampanje je da poruka „Vozi odmoran“ dođe do svih posetilaca EKO benzinskih stanica, ali i svih vozača u Srbiji.“ izjavio je Vuk Radović, generalni direkotr kompanije EKO Serbia.


Ova preventivna kampanja pokrenuta je pre dve godine i nastavlja se već tradicionalno i tokom čitavog leta 2018. kroz zajedničke aktivnosti kompanije EKO i Agencije za bezbednost u saobraćaju sa ciljem edukacije vozača i putnika koji kreću na različite destinacije u Srbiji i izvan granica naše zemlje.
Povodom ove saradnje G-đa Jasmina Milošević, direktor Agencije za bezbednost u saobraćaju je izjavila: ``Veliko mi je zadovoljstvo što treću godinu za redom imamo u kampanji `Vozi odmoran` kao glavnog partnera iz privrede kompaniju EKO Serbia. Naša saradnja je dala već rezultate u prethodnim godinama, koje se ogleda u smanjenju stradanja u saobraćaju. Prošle godine, kao rezultat smo imali smanjenje broja i poginulih i povređenih na našim putevima u toku letnjih meseci - 9% manje poginulih i gotovo 300 manje povređenih. Letnje mesece karakteriše pojačan intezitet saobraćaja, a samim tim se i povećava rizik od nastanka saobraćajnih nezgoda. Naša saradnja i ove godine ima za cilj da ovaj rizik minimalizuje i da dočekamo kraj letnje sezone sa što više očuvanih života. Apelujem na građane da zaista odmorni kreću na put, da poštuju saobraćajne propise i da se ponašaju bezbedno u saobraćaju. Na ovaj način čuvaju i svoj život i živote svih učesnika u saobraćaju``.

„Kompanija EKO Serbia a.d. osnovana je u septembru 2002. godine kao članica poslovne grupe Helenik Petroleum, energetskog lidera u Grčkoj i regionu jugoistočne Evrope. Cilj svih aktivnosti kompanije je poslovanje u skladu sa njenom osnovnom vizijom – biti prvi izbor potrošača, obezbediti usluge i proizvode vrhunskog kvaliteta uz brigu o zaposlenima i očuvanju životne sredine. Kompanija je u Srbiju uložila više od 100 miliona evra, zapošljava preko 800 ljudi i posluje kroz mrežu od 55 benzinskih stanica sa planom dalje ekspanzije u cilju dostpunosti svih usluga širom zemlje.


PR

Kia EV9 je Svetski auto godine 2024. po izboru žena

Kia EV9 je Svetski auto godine 2024. po izboru žena

Kia EV9 je od strane uglednog žirija u izboru Women's Worldwide Car of the Year (WWCOTY) proglašen za "najbolji automobil na svetu za 2024. godinu". Proglašenje pobednika, objavljeno 8. marta, odvilo se upravo na međunarodni Dan žena...

Peugeot - Mesec sajamskih ponuda!

Peugeot - Mesec sajamskih ponuda!

Posebna Sajamska ponuda za PEUGEOT vozila sa lagera trajaće do 31. marta u svim prodajnim salonima, kao i na našem štandu u Hali 1 Beogradskog Sajma i obuhvata najpopularnije hečbek i SUV modele po akcijskim cenama i sa specijalnim uslovima garancije...

Opel Sajamska Akcija 2024

Opel Sajamska Akcija 2024

U susret ovogodišnjem Sajmu Automobila u Beogradu, Opel je za sve svoje kupce u Srbiji do kraja marta obezbedio posebne akcijske popuste od 10% za celokupnu gamu, uz 4 godine garancije (ili 100.000 pređenih kilometara)...

Sajam automobila u Beogradu ima dugu tradiciju

Sajam automobila u Beogradu ima dugu tradiciju

Jedinstvena sajamska manifestacija i najznačajniji godišnji događaj u sektoru auto i moto industrije u jugoistočnoj Evropi, Bg car show i Motopassion,  biće održana na Beogradskom sajmu u tradicionalnom prolećnom terminu – od 21. do 27. marta 2024. godine...

123456. . .1592
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje