AutoMAGAZIN - Vesti

ma nemoj
Aladin logo
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Otvoren je BMW Centar izvrsnosti za autonomnu voznju

Otvoren je BMW Centar izvrsnosti za autonomnu voznju

BMW zvanično otvara svoj kampus za autonomnu vožnju u Unteršlajshajmu blizu Minhena. BMW Grupa je juče proslavila zvanično otvaranje svog kampusa za autonomnu vožnju u Unteršlajshajmu...

Otvoren je BMW Centar izvrsnosti za autonomnu voznju

Klaus Frojlih, član upravnog odbora BMW AG odgovoran za istraživanje i razvoj, i bavarski premijer Markus Seder, prisustvovali su otvaranju progresivnog razvojnog kompleksa koji pokazuje da se BMW Grupa preobražava u tehnološku kompaniju. Kampus BMW Grupe za autonomnu vožnju najmoderniji je centar izvrsnosti koji pokriva sve kada se radi o obezbeđivanju većeg kapaciteta za inovacije i povećanu efikasnost razvoja, a naravno i osiguranju održivosti kompanije u budućnosti.


Pre 15 meseci, BMW Grupa je odlučila da koncentriše svoju razvojnu ekspertizu na polju konektivnosti vozila i visoko/potpuno automatizovane vožnje na jednoj lokaciji. Kampus, koji nudi 23.000 kvadratnih metara poslovnog prostora i mesta za 1.800 zaposlenih, dovršen je u rekordnom roku. Optimalna infrastruktura kompleksa, njegova blizina centru za istraživanja i inovacije, i obližnja veza sa mrežom autoputeva pomogli su da se odluka donese u njegovu korist.

Otvoren je BMW Centar izvrsnosti za autonomnu voznju

BMW Grupa ima nameru da podstiče razvoj visoko automatizovanih vozila pomoću novog kampusa u Unteršlajshajmu, i namerava da angažuje IT specijaliste i programere softvera u oblastima veštačke inteligencije, mašinskog učenja i analize podataka. Kampus za autonomnu vožnju otvara svoja vrata „novim radnim okruženjima“ tj. prostoru bez pregrada, inteligentnoj i fleksibilnoj upotrebi poslovnog prostora, i višestranom i kreativnom radnom mestu. Jasne su pogodnosti za razvojne stručnjake koji se ovde zaposle: fleksibilnost, efikasnost, visoki nivo autonomije i kraće udaljenosti. Ovo znači, na primer, da programer softvera koji radi u novom kampusu odmah može da testira tek napisani kôd u vozilu do kojeg može da se prošeta.

Otvoren je BMW Centar izvrsnosti za autonomnu voznju

Nova radna okruženja ujedno donose i novu kulturu zaposlenih i menadžmenta, a menadžeri rade u istom tom otvorenom prostoru kao i njihovi zaposleni. Ovo jača interakciju i olakšava komunikaciju, što za rezultat ima efikasan timski rad na razvoju veoma kompleksnih proizvoda.


BMW Grupa je prva kompanija u automobilskoj industriji koja je primenila agilni radni model sistematski i univerzalno za čitavu specijalističku oblast – u ovom slučaju je to autonomna vožnja i asistencija vozaču, od faze istraživanja pa sve do razvoja serijske proizvodnje. Agilni radni modeli formiraju ključnu osnovu za efikasan razvoj spreman za budućnost.

Otvoren je BMW Centar izvrsnosti za autonomnu voznju

Otvorena struktura kampusa nudi odlične uslove za „skram“ timove, te savršeno služi agilnom procesu razvoja softvera. „Skram“ timovi imaju interdisciplinarnu strukturu, što podrazumeva spoj različitih veština. Oni se bave kompleksnim podprocesima, i rade nezavisno sa pristupom „s jednog kraja na drugi kraj“. Visoki stepen fleksibilnosti omogućava timovima da brzo i efikasno reaguju na nove zahteve.

Otvoren je BMW Centar izvrsnosti za autonomnu voznju

Vreme je burnih promena u automobilskoj industriji, a dolaze i novi igrači koji čine konkurentno okruženje još izazovnijim. Primena inovacija je sve brža i brža i mladi profesionalci pominju izvodljivost u budućnosti, moderno radno okruženje i fleksibilni, agilni protok rada kao ključ za privlačnost poslodavca. Ovako moderno razvojno mesto kao što je novi kampus za autonomnu vožnju zato predstavlja ključnu korist za dugoročnu održivost i inovativnu sposobnost kompanije.


PR

Rolls-Royce Cullinan debitovao u Srbiji

Rolls-Royce Cullinan debitovao u Srbiji

Novi Rolls-Royce Cullinan je zvanično debitovao u Srbiji i prvi put je predstavljen na Beogradskom sajmu automobila. Najistaknutiji predstavnici društvenog života srpske prestonice došli su do prvih utisaka tokom večernjeg prijema na sajmu...

123456. . .1408
Ford Focus ST (2020)
Slika nedelje