AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Hyundai sajamska ponuda

Hyundai sajamska ponuda

Na predstojećem Sajmu automobila BG Car Show, u Hali1, Hyundai Srbija premijerno predstavlja model i30N na tržištu Srbije...

I30 N


Kreiran u Namjangu, razvojnom centru Hyundai kompanije u Koreji, a testiran na stazi Ninburgring u Nemačkoj, i30N demonstrira najnovija tehnološka dostignuća. Razvoj modela je baziran na iskustvu Hyundai Motorsport odeljenja, koje je sticano na WRC takmičenjima od 2014. godine.


I30 N je sportski automobil kod kojeg postoji 5 modova vožnje, pa vozač može birati između Eco, Normal, Sport, N i N Custom moda. Ovi različiti modeli vožnje podešavaju parametre motora, kontrole stabilnosti, zvuka i upravljanja.
Kao i standardni model, Hyundai i30 N se proizvodi u Češkoj, u mestu Nošovice. Fabrika u Češkoj je otvorena u julu 2006. godine i predstavlja jednu od najmodernijih fabrika automobila u Evropi sa godišnjim kapacitetom od 350.000 vozila.


Hyundai i30 N je prvi sportski automobil iz Hyundai game koji se odlikuje karakteristikama koje se očekuju od vozila za svakodnevnu upotrebu, kao što su prostranost i udobnost, ali pored toga ga odlikuju i sportske performanse koje su karakteristične za automobile namenjene za trkačke staze.

Hyundai sajamska ponuda

Hyundai i30 N pokreće dvolitarski turbo motor koji je dostupan sa dve izlazne snage. Standardni agregat koji dolazi sa 250 konjskih snaga i jači agregat koji dolazi sa 275 konjskih snaga. Oba agregata imaju obrtni momenat od 353 Nm i maksimalnu brzinu od 250 km/h. Standardna verzija od 0 do 100 km/h ubrzava za 6,4 sekunde, dok model sa jačim agregatom to ubrzanje postiže za 6,1 sekundu. Ima pogon na prednjim točkovima i šestobrzinski manuelni menjač. Verzija sa jačim agregatom dolazi na Pirelli pneumaticima od 19 inča i sa većim kočionim diskovima.


Snažni dvolitarski motor sa turbo punjačima daje i do 353 Nm obrtnog momenta uz odlično prijanjanje zahvaljujući pneumaticima od 18 inča koji dolaze iz Michelina ili pneumaticima od 19 inča koji dolaze iz Pirellija. Stabilnosti vozila doprinosi i aerodinamika koja je tako dizajnirana da smanjuje otpor kako bi karoserija automobila bila čvrsta na putu. I30 N poseduje i E-LSD (Electronic Limited Slip Differential) sistem koji pruža maksimalnu snagu na putu, tu je i ESC (Electronic Stability Control) sistem koji se može potpuno isključiti kako bi vozač imao potpunu slobodu prilikom vožnje.

Kada je reč o bezbednosti, pored standardnih opcija, I30 N, kao i standardni model I30, odlikuje se sigurnosnim sistemima koji pružaju veću sigurnost automobilu. Neki od sistema koje treba pomenuti su Forward Collision-avoidance Assist (FCA) sistem koji automatski primenjuje kočenje kako bi se sprečio sudar sa prednje strane, Blind-spot Collision Warning (BCW) sistem prepoznavanja vozila u mrtvom uglu, Driver Attention Alert (DAA) sistem koji analizira način vožnje i upozorava vozača na umor i signalizira mu da napravi pauzu, Lane Keeping Assist (LKA) sistem prati poziciju automobila i obaveštava vozača u slučaju da vozilo krene da napušta kolovoznu traku, Speed Limit Information System (SLIF) je sistem prepoznavanja znakova, odnosno vozilo samo prepoznaje znakove za ograničenje brzine i obaveštava vozača na klasteru i mulitmedijalnom urađaju.


Na BG Car Show će biti predstavljen i30N sa jačim agregatom od 275 konjskih snaga u paketu opreme “Perfomance” koja sadrži: 7 vazdušnih jastuka, Sisteme aktivne bezbednosti (FCA, LKA, DAA, HBA, SLIF...), Smart key + START button – pokretanje vozila bez ključa, Navigacija s 8” LCD ekranom osetljivim na dodir + RDS + SD compact kartica + digitalna mapa s informacijom ograničenja brzine + 6 zvučnika, Automatski dvozonski klima uređaj, Tempomat, Bluetooth handsfree, Bežični punjač za mobilni telefon, Metalne pedale, Hromirani dvostruki izduv, LED prednja i zadnja svetla, Električno podesivi i sklopivi spoljni retrovizori sa integrisanim pokazivačima pravca, Dodatno ojačano zadnje vešanje, 19” aluminijumski naplatci s Pirelli P-zero pneumaticima 235/35 R19...


SAJAMSKE POGODNOSTI


Sajamske pogodnosti za najprodavanije Hyundai modele, uključuju sajamski popust i posebne uslove finansiranja za najprodavanije Hyundai modele:
i20 1,2 MPi, M/T, 84KS, paket opreme Comfort+, cena 9.690 evra,
Elantra 1,6 MPi, M/T, 127KS, paket opreme Comfort, cena 13.290 evra,
Tucson 1,6 GDi, M/T, 132KS, paket opreme Style, cena 16.990 evra.


U saradnji sa Credit Agricole bankom obezbeđeni su krediti za finansiranje vozila uz minimalno učešće u iznosu od 30% od vrednosti vozila, rokom otplate 6 do 60 meseci i kamatnom stopom 3,99%.


Takođe u saradnji sa OTP Lizingom obezbeđeni su sajamski uslovi za finansiranje vozila putem lizinga sa minimalnim učešćenjem od 20% od vrednosti vozila, rokom otplate do 60 meseci i kamatnom stopom 2,40%.
Sajamski uslovi važe do kraja marta ili do isteka zaliha.


NAGRADNA IGRA


Hyundai vas vodi na Svetsko prvenstvo u fudbalu!


U želji da promoviše Svetsko prvenstvo u fudbalu i radost navijanja, Hyundai Motor Company na globalnom nivou organizuje nagradnu igru u kojoj učesnike očekuju vredne nagrade.


Navijači iz 32 zemlje učesnice Svetskog prvenstva u fudbalu, mogu učestvovati u nagradnoj igri koja se organizuje u svakoj zemlji zasebno. Potrebno je da se učesnik fotografiše pored Hyundai vozila izloženog isped Hale 1 Beogradskog sajma, ili obavi test vožnju u ovlašćenim Hyundai salonima širom Srbije i da fotografiju objavi na nekoj od društvenih mreža, Instagram, Facebook ili Twitter, nakon čeka može da izabere jednu kutiju u kojoj se nalazi greb kartica na kojoj je naznačeno koja vrsta nagrade je osvojena.


Svaki učesnik će izvlačenjem kutije neizostavno osvojiti neku od nagrada: lopte sa FIFA logotipom Svetskog prvenstava, navijački šal, kačket, privezak ili lepezu. Glavna nagrada je odlazak na jednu utakmicu Svetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji, sa plaćenim troškovima transporta, smeštaja i ulaznica za 4 dobitnika koji mogu povesti sa sobom još jednu osobu.


Nagradna igra se nastavlja i po završetku BG Car Show u ovlašćenim salonima mreže Hyundai Srbija, do kraja aprila.


PR

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Strast za brzinom kreira legendu o Maseratiju koja traje već 110 godina, a Maserati Delta Automoto, kao zvanični regionalni distributer ovog prestižnog italijanskog brenda, tu strast donosi i u našu zemlju...

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

Danas je SEAT S.A. predstavio svoje rezultate za 2023. godinu uz strategiju za naredne godine. Prošle godine, operativni profit je dostigao rekordnih 625 miliona evra, povećavajući se za 592 miliona evra (2022: 33 miliona evra)...

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Sajam automobila DDOR BG Car Show 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme „Motopassion“ svečano su otvoreni 20. marta, na kraju „novinarskog dana“ namenjenog medijskim profesionalcima, dan pre nego što u sajamske hale uđu prvi posetioci...

123456. . .1593
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje