AutoMAGAZIN - Vesti

ma nemoj
Aladin logo
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Bosch pripremio novine za manifestaciju Bosch 2018

Bosch pripremio novine za manifestaciju Bosch 2018

Na sajmu Consumer Electronics Show (CES 2018) u Las Vegasu, - u SAD, Bosch Sensortec plasira BMA400, senzor za ubrzanje izuzetno niske potrošnje energije, za aplikacije nosivih uređaja i interneta stvari (IoT)...

Bosch pripremio novine za manifestaciju Bosch 2018

BMA400 vuče deset puta manje struje od postojećih akcelerometara dok obezbeđuje stabilne visoke performanse. Njegova znatno smanjena potreba za napajanjem znatno produžava životni vek baterije, naročito na uređajima sa dugmastim baterijama. Ove osobine su doprinele da BMA400 senzor za ubrzanje kompanije Bosch Sensortec osvoji CES 2018 nagradu za inovacije u kategoriji ugrađenih tehnologija.


Izuzetno niska potrošnja energije uz visoke performanse


Kada je reč o akcelerometrima obično mora da se pravi izbor između niske potrošnje energije i visokih performansi. BMA400 sada nudi najbolje od obe varijante: njegova kombinacija niske potrošnje energije, izvanrednih performansi i naprednih funkcija ostaje bez konkurencije u odnosu na bilo koji drugi uređaj na tržištu danas – bez premca.

Zahvaljujući neprekidnom merenju, visokokvalitetni merni signal senzora ima precizno definisane frekvencije prekida, što ga čini veoma otpornim na vibracije. Ovo je naročito korisno u slučajevima korišćenja IoT-a, kao što su pametni kućni sigurnosni sistemi, gde BMA400 može razlikovati prave situacije alarma poput slomljenog stakla i lažnih signala koji dolaze od slučajnih vibracija. Zbog toga se lako sprečavaju lažni alarmi izazvani vibracijama koje dolaze iz spoljašnjeg okruženja, kao što su građevinski radovi.


Pametno upravljanje napajanjem za uređaje na baterije


Zahvaljujući brojaču koraka sa izuzetno niskom potrošnjom od samo 4 µA i pametnim funkcijama za upravljanje napajanjem, kao što je ugrađeno prepoznavanje aktivnosti, BMA400 može efikasno pomoći prenosnim uređajima kao što su fitnes trake, pametna odeća, satovi i uređaji za praćenje aktivnosti kako bi se postigao neverovatan radni vek baterije.


Da bi se produžio vek trajanja baterije, BMA400 se automatski budi samo kada detektuje kretanje i vraća se u režim spavanja kada kretanje prestane. Ova funkcija pronalazi svoju primenu naročito u IoT aplikacijama izuzetno niske potrošnje energije koje pokreću dugmaste baterije, tj. pametni senzori za prozore u unutrašnjoj klimatskoj kontroli ili sigurnosnim sistemima.


Mala veličina od samo 2,0 x 2,0 x 0,95 mm³ i integrisani brojač koraka za uključivanje i pokretanje čine novi senzor za ubrzavanje BMA400 jednostavnim za upotrebu u različte svrhe. Ovo smanjuje vreme plasiranja na tržište, pojednostavljujući dodavanje funkcionalnosti prebrojavanja koraka na nove tipove habanja, kao što su obični satovi i nakit kako bi novi proizvodi dobili vodeću
prednost.


„BMA400 je savršeno rešenje za nosive uređaje i IoT aplikacije koje imaju za cilj da značajno produže životni vek baterije bez ugrožavanja performansi“, kaže dr Stefan Finkbeiner, direktor kompanije Bosch Sensortec. „Zahvaljujući značajnom povećanju intervala zamene baterija, BMA400 pruža krajnjem korisniku poboljšanu pouzdanost, jednostavnost korišćenja i veći mir.“


Dodatne karakteristike proizvoda


Sa svojim ugrađenim regulatorom napona, BMA400 pruža stabilne performanse u širokom opsegu napajanja. Nudi fleksibilno podešavanje uređaja za potrošnju energije, buku i ODR parametara (parametri izlaznih podataka). BMA400 ima potrošnju struje od 14 μA pri najvišim performansama, kontinuirano merenje i gustinu šuma od 220 μg/√Hz. Ovo pada na samo 1 μA i niže u režimu samobuđenja u izuzetno niskom naponu. Novi senzor dalje uključuje veliki FIFO od 1 KB. Dodatne informacije o BMA400 mogu se naći na video-snimku BMA400 na Bosch Sensortec YouTube kanalu i na veb-stranici Bosch Sensortec.


Dostupnost


BMA400 će biti dostupan za originalne proizvođače i distributere počev od juna 2018. godine. C-uzorci za OEMS dostupni su na zahtev.


DOŽIVITE BOSCH NA CES-u 2018 u Las Vegasu, SAD:


Potražnja za sigurnošću, bezbednošću, energetskom efikasnošću i udobnošću u gradovima raste. Ovo su samo neki od izazova koji su posledica rastuće urbanizacije. Ključ za njihovo prevazilaženje jesu pametno povezani gradovi – poznati kao pametni gradovi. Na mnogim mestima, takvi gradovi već su stvarnost: Bosch ima mnoštvo rešenja koja pomažu da gradovi budu pametniji i da poboljšaju kvalitet života svojih stanovnika. Na CES-u 2018 Bosch predstavlja prošireni portfolio rešenja ˝Simply.Connected˝ za sve od urbane mobilnosti i povezanog radnog sveta do pametnih kuća i zgrada.


PR

Pretpremijera BMW Serije 3 u Beogradu (FOTO)

Pretpremijera BMW Serije 3 u Beogradu (FOTO)

U Beogradu predstavljen jedan od najpoželjnijih automobila BMW game – BMW Serije 3. Ovaj model prodat je u više od 15 miliona primeraka širom sveta i u svojoj sedmoj generaciji stiže na naše tržište početkom naredne godine...

Euro Sumar: Prolećne cene za Suzuki automobile već u decembru

Euro Sumar: Prolećne cene za Suzuki automobile već u decembru

Potencijalnim kupcima, koji su se već odlučili za kupovinu Suzuki automobila, a očekuju eventualne popuste tokom tradicionalnog prolećnog sajma u Beogradu, uvoznik i serviser automobila i motocikala ove marke, beogradski Euro Sumar, poručuje da je sada pravi trenutak da realizuju svoje namere.

123456. . .1394
Audi e-tron
Slika nedelje