AutoMAGAZIN - Vesti

ma nemoj
Aladin logo
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Koliko se u svetu proda vozila? Prošle godine preko 90 miliona!

Koliko se u svetu proda vozila? Prošle godine preko 90 miliona!

Svetska prodaja putničkih i dostavnih vozila prošle godine bila je rekordna i nadmašila je granicu od 90 miliona vozila...

O tome nas je informisao list The Wall Street Journal, sa osvrtom na podatke kompanije WardsAuto.com. Globalno automobilsko tržište, prema ovom izvoru, poraslo je zahvaljujući rastu potražnje u zapadnoj Evropi, kao i tržištima kao što su Brazil i Rusija.


Glavni motor globalnog rasta prethodnih godina bila je Azija. Na primer, Kina je prošle godine u globalnoj prodaji zauzimala više od 25 procenata, dok je pre 10 godina taj procenat iznosio 15 godina, piše The Wall Street Journal. Ukupna prodaja vozila prošle godine je porasla za 2,7 %, što znači da je bio snažniji od rasta svetske populacija, koji prema podacima Svetske banke iznosi 1,2 procenta godišnje. 2009. godine, ukupan broj automobila u svetu prešao je granicu od 1 milijarde.


Automagazin.rs

Autokomerc karting staza ima novo lice

Autokomerc karting staza ima novo lice

Autokomerc Karting Centar je izvršio rekonstrukciju karting staze, sa ciljem da svim ljubiteljima kartinga  vožnju učini još atraktivnijom i udobnijom, ali i kako bi vozačima omogućili da postignu što bolje vreme tokom karting avanture.

123456. . .1377
Audi Q8
Slika nedelje