AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

IAA 2017 - Koncept Kia Proceed u Frankfurtu u društvu novog Stonica, Picanta X-Line i unapređenog Sorenta

IAA 2017 - Koncept Kia Proceed u Frankfurtu u društvu novog Stonica, Picanta X-Line i unapređenog Sorenta

Koncept Kia Proceed u Frankfurtu u društvu novog Stonica, Picanta X-Line i unapređenog Sorenta...

IAA 2017 - Koncept Kia Proceed u Frankfurtu u društvu novog Stonica, Picanta X-Line i unapređenog Sorenta

Svetska premijera koncepta Kia Proceed


Kia je na salonu automobila u Frankfurtu predstavila atraktivni koncept Proceed, kome društvo prave još neki novi modeli. Koncept Proceed predstavlja odvažnu viziju potencijalnog člana nove generacije porodice cee'd.

 

Prvi put se pokazuju i novi kompaktni krosover Stonic i Picanto X-Line


Koncept je razotkriven pored novog Kia Stonica, koji je u Frankfurtu prvi put predstavljen širšoj publici. Premijerno se razgaljuju i Picanto X-Line i unapređeni Sorento, čija globalna prodaja započinje krajem godine.

 

Globalno razotkrivanje koncepta Kia Proceed


Koncept Kia Proceed je nastao u Kijinom dizajnerskom centru u Frankfurtu i nudi najavu dizajna buduće generacije porodice cee'd.

IAA 2017 - Koncept Kia Proceed u Frankfurtu u društvu novog Stonica, Picanta X-Line i unapređenog Sorenta

Svetska premijera koncepta razotkriva Kijinu novu varijantu karoserije. Produženi sportski hot hatch s niskom linijom krova, mišićavim proporcijama i kompaktnim izgledom. Konceptno vozilo predstavlja agresivan dizajn, koji s nekim elementima napred podsjeća na zube ajkule (u Kiji su ih prozvali 'Sharkblade') i primetnim nedostatkom B stubića, dok bočne stranice naglašavaju Proceedovu vitku liniju i mišićav zadnji kraj vozila. Koncept odskače i zbog crvene boje karoserije (Lava Red). Ista je nastala kao kombinacija 19 ručno nanesenih slojeva crnog, srebrnog (hromiranog) i crvenog laka, što stvara sjajnu, tamno crvenu boju karoserije. Dizajneri su inspiraciju za dizajn kabine našli u svetu krojaštva i haute couture. Sva 4 sedišta su presvučena tkaninom s uzorkom reljefa, ručno su skrojena, s ručno obojenim šavovima od satena u predelu bočnih vrata i nogu. Merači na komandnoj ploči su dobili aluminijumske umetke, prijatne na dodir.

IAA 2017 - Koncept Kia Proceed u Frankfurtu u društvu novog Stonica, Picanta X-Line i unapređenog Sorenta

Gregory Guillaume, vođa Kijinog evropskog dizajna, o konceptu kaže: "Zbog brojnih evropskih vozača, koji sve više traže alternative moćnim trovratnim kupeima, počeli smo razmišljati o drugačijem atraktivnom modelu porodice cee'd. Koncept Proceed predstavlja odvažnu novu viziju, koja će reinkarnirati i oživeti pro_cee'dovu živahnu dušu, namenjenu novoj generaciji vozača, koji žele vozila s boljim performansama."


Svetska premijera novog kompaktnog krosovera Kia Stonic


Stonic, koji se premijerno predstavlja široj javnosti, postaje važan model u najnovijem i nabrže rastućem segmentu automobila u Evropi. Novi Stonic je samouveren kompaktni krosover, koji krade poglede i biće Kijin model s najbogatijim mogućnostima personalizacije opreme.


Model, koji se može pohvaliti vrlo atraktivnim izgledom, zahvaljujući karakterističnoj »tigrovoj maski« izdaleka je postao je prepoznatljiv kao Kia. Krov, koji podseća na legendarni Targo krov, predstavlja platno za dvobojni krov, a vozilo će nuditi čak 20 dvobojnih kombinacija, s mogućnošću izbora 5 boja krova.

IAA 2017 - Koncept Kia Proceed u Frankfurtu u društvu novog Stonica, Picanta X-Line i unapređenog Sorenta

Kabina, kao i eksterijer, nudi kupcima mnoštvo mogućnosti personalizacije, s bogatim izborom živahnih kombinacija boja. Stonic, koji se između ostalog može pohvaliti izvrsnom ergonomijom, donosi veliki izbor tehnologija, koje unapređuju udobnost, povezivost i bezbednost. Pametan raspored maksimalno iskorišćava prostor u kabini i svim putnicima omogućava pravu raskoš prostora u predelu ramena, nogu i glava.


Vozilo mogu pokretati savremeni i štedljivi benzinski i dizelski motori, koji su uvek u kombinaciji s manuelnim menjačem. Po evropskom ukusu podešeni upravljivost i vešanje pružaju uzbudljivu vožnju, s direktnijim odazivom upravljača i stabilnom vožnjom.

Novi Stonic kod nas očekujemo već u januaru.


Globalna premijera terencima inspirisanog modela Picanto X-Line
Stonicu će se na frankfurtskoj pozornici pridružiti potpuno novi Picanto X-Line, koji se prvi put predstavlja automobilskoj javnosti. Picanto X-Line, koji je svoju inspiraciju našao u krosoverima, kao Kijin najmanji model širi njenu gamu vrlo privlačnih vozila i spaja svoje najbolje osobine s novim izgledom Kijinih popularnih SUV-ova i crossovera. Robustan izgled naglašavaju kontrastne kombinacije boja i 15 milimetara viša udaljenost od tla. Rezultat je samouvereniji dizajn za koji se čini da se može uhvatiti u koštac sa bilo kojim terenom i vozaču zbog svog povišenog položaja pruža bolji pregled ispred vozila.


Picanto X-Line pokreće Kijin najmanji turbo motor 1.0 T-GDI sa 100 konjskih snaga, zahvaljujući kome je X-Line najsnažniji Picanto dosad. Ovaj motor će biti raspoloživ i kod varijante GT-Line, koja stiže istovremeno s X-Line, a koje u Evropi očekujemo krajem godine.

IAA 2017 - Koncept Kia Proceed u Frankfurtu u društvu novog Stonica, Picanta X-Line i unapređenog Sorenta

Izložen i unapređeni Kia Sorento, odsad i u GT-Line varijanti


Prvi put se predstavlja i unapređeni Sorento, Kijin najprestižniji sportski terenac – između ostalog se nudi i sa 7 sedišta – čija globalna prodaja počinje krajem godine.


Sorento je već nekoliko godina jedan od glavnih prodajnih aduta Kije u Evropi i drugde u svetu. Unapređeni Sorento je, kako i priliči perjanici brenda, dobio novi 8-stepeni automatski menjač, koji pruža vrlo uglađeno menjanje brzina, odlučniju vožnju i istovremeno smanjuje emisije štetnih gasova. Ostala unapređenja između ostalog uključuju nove bezbednosne tehnologije i brojnu dodatnu opremu za još veću udobnost, kao npr. novi 8,0-inčni ekran na dodir s infotainment sistemom i brojne bezbednosne sisteme asistencije.


Unapređeni Sorento prvi put je dobio i GT-Line varijantu, koja kupcima nudi sportskiji i dinamičniji izgled po uzoru na Kijine GT modele visokih performansi, dok istovremeno zadržava glavne Sorentovo prednosti – svestranost, visoke performanse i udobnost.


Stinger u našim prodajnim salonima već od januara 2018.


Kia Stinger je u Frankfurtu predstavljen s evropskim specifikacijama, s kojima početkom iduće godine stiže u prodajne salone. Stinger će u Evropi biti raspoloživ s tri motora: ulaznim 2,0-litarskim turbo benzinskim motorom, 2,2-litarskim turbodizelskim i najsnažnijim 3,3-litarskim twin-turbo V6 benzinskim motorom snage 370 KS. Autentični gran turismo, koji je nastao u Evropi, u Kijinom evropskom dizajnerskom centru u Frankfurtu, postao je najsnažnija i nabrža serijska Kia do sada.


PR

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova prenosi informaciju od Međunarodne organizacije proizvođača motornih vozila (OICA) koja pokazuje da je u svetu tokom prošle godine proizvedeno 93.546.599 vozila ( automobili i laka komercijalna vozila)...

123456. . .1595
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje