AutoMAGAZIN - Vesti

ma nemoj
Aladin logo
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

IAA 2017 - Tri nova Hyundai modela

IAA 2017 - Tri nova Hyundai modela

Hyundai je predstavio tri potpuno nova modela  na 67. Međunarodnom sajmu automobila u Frankfurtu: prvi Hyundai model visokih performansi I30 N, elegantni kupe sa petoro vrata, I30 Fastback i smeli, sub-kompaktni SUV, potpuno nov model KONA.

IAA 2017 - Tri nova Hyundai modela

Ovi novi modeli predstavljaju najnoviju prekretnicu na putu Hyundai Motor Company da postane vodeći azijski automobilski brend u Evropi do 2021. godine. Nastup na sajmu automobila u Frankfurtu predstavlja povratak kući, budući da brend ima svoje evropsko i nemačko sedište, projektne, tehničke i ispitne centare, kao i svoje sportske aktivnosti vezane za automobilizam odavno ukorenjene u regionu.


Posetioci sajma će moći da se bolje upoznaju sa budućim tehnologijama koje će biti korišćene za razvoj pogonskih motora. Hyundai Motor Company će na ovogodišnjem sajmu predstaviti svoju ’’Smart Stream’’ efikasnu liniju pogonskih motora sa još boljom uštedom goriva. Dodatno, posetioci mogu videti kompletnu liniju modela IONIQ, Hibrid, Elektro/ Plug-in verzije na sajmu automobila. IONIQ je prvi automobil na svetu u opciji sva tri navedea pogonska motora. Ovo je model automobila koji doprinosi zalaganjima kompanije Hyundai za čistiju budućnost i vožnju sa niskom ili nultom emisijom štetnih gasova.

IAA 2017 - Tri nova Hyundai modela

,,Sa ponosom predstavljamo na sajmu automobila u Frankfurtu 2017. nove modele Hyundai I30 N, i30 Fastback i novi SUV model KONA, automobile inovativnih tehnologija koji su razvijeni u skladu sa željama i potrebama naših kupaca.’’ Rekao je gospodin Thomas A. Schmid, glavni operativni direktor Hyundai Motor Europe. ,,Širenjem naše linije proizvoda, u kombinaciji sa našim digitalnim uslugama, emocionalizovali smo brend i privukli nove grupe klijenata."


Podijum za nastup Hyundai Motor Company 2017


Model I30 N je prvi automobil visokih performansi Hyundai Motor Company, iz N palete modela , inspirisan automobilskim sportom . Izgrađen na osnovi poslednje generacije modela I30, ovaj automobil je razvijen, od početka do kraja da pruži maksimum kvaliteta, uživanja i zabave u vožnji, kako u svakodnevnom životu na gradskim ulicama, tako i na nekim zahtevnijim uslovima puta. Motor koji pokreće I30 N je 2.0-litarski motor sa turbo punjenjem i dostupan je u dve opcije izlazne snage: motor -standardnog paketa isporučuje 250 KS, dok se maksimalna snaga motora za dodatne performanse motora uvećava na 275 KS. Obe opcije motora isporučuju maksimalni obrtni momenat od 353 Nm (378 Nm sa funkcijom Overboost) i dosežu maksimalnu brzinu od 250 km / h. Verzija od 250 KS dostiže ubrzanje na 100 km / h za 6,4 sekunde, verzija sa 275 KS za 6,1 sekundu. Novi modeli Hyunda automobila visokih performansi nose odličja preciznosti, kontrole, sigurnosti i izdržljivosti i kada su podvrgnuti oštrijim uslovima i načinu vožnje, dodatno pružajući korisnicima uzbudjenje i uživanje u vožnji. Ključne karakteristike modela N-visokih performansi su da su vodeći u svom segmentu, kao i to da N model može biti odabran u skladu sa željama i iskustvima svakog vozača pojedinačno.

IAA 2017 - Tri nova Hyundai modela

Sa modelom I30 Fastback, Hyundai Motor Company nastupa na tržištu kompaktnih modela, sa vrhunskim, klasičnim kupeom sa petoro vrata. I30 Fastback karakterišu snažno i stabilno držanje i sportske, izdužene linije. Budući da će biti opremljen svim najnovijim Hyundai Smart Sense aktivnim sigurnosnim funkcijama pomoći u vožnji, i30 Fastback donosi sva dostignuća najnovijih tehnologija, kao i ostali članovi I30 serije. Pogonski agregati koji će se nuditi za model I30 Fastback, sastoje se od dve verzije benzinskih motora sa turbo punjačem, prenetih iz modela I30 poslednje generacije. Uz sve prednosti koje I30 Fastback nudi, on donosi sa sobom vrhunske karakteristike dizajna, dopadljive svima.


Savršena KONA je pravi SUV sa smelim i progresivnim dizajnom, vrhunskim funkcijama, svim opcijama za povezivanje i najnovijim sigurnosnim tehnologijama. Hyundai KONA nudi elegantan, oštar dizajn sa punim LED dvodelnim svetlima, dvotonskim krovom i izborom od deset različitih boja spoljašnjosti. Ovaj novi SUV kombinuje opciono pogon na sva četiri točka, 7DCT i najnovije pogonske agregate koje nudi Hyundai. Kona je odraz načina života savremenih gradskih kupaca.


Prvi model I30 N TCR, predstavlja prvi projekat Hyundai Motor Company sport koji je namenjen za trkačke staze, a već je privukao veliku pažnju tokom svog javnog debija na nedavnom prvenstvu ADAC TCR u Nemačkoj . Na ovogodišnjem Sajmu u Frankfurtu I30 N TCR je prvi put predstavljen široj javnosti. Razvijen i konstruisan u skladu sa TCR propisima koji su uvedeni 2015. godini. I30 N TCR je dizajniran tako da se prilagodi kupcima koji žele da se takmiče u sve većem broju nacionalnih i međunarodnih takmičenja gde su neophodni TCR specifikacijski mehanizmi. I30 N TCR će dopuniti Hyundai N-seriju modela visokih performansi i ponosno će nositi sva inženjerska dostignuća i mogućnosti brenda visokih performansi.


U skladu sa TCR propisima, I30 N TCR se napaja dvolitarskim motorom sa turbo punjačem, uparenim sa šestostepenim manuelnim menjačem, vrhunske preciznosti i upravljivosti. Rezervoar za gorivo , kapaciteta 100 litara kojim je ovaj automobil opremljen dodatno nudi izdržljivost, omogućavajući svojim kupcima da se takmiče i u sprint trkama, kao i trkama na duže relacije.

IAA 2017 - Tri nova Hyundai modela

Hyundai Motor Company će takodje na ovogodišnjem Sajmu u Frankfurtu predstaviti i "Smart Stream", svoju novu generaciju pogonskih agregata sa prezentacijom T-GDi motora od 1,6 litara Smart Stream i Smart Stream agregat sa menjačem sa duplim kvačilom i 8 brzina. Novi 1,6-litarski T-GDi motor donosi niz novih tehnologija- uključujući 'trajno promenljivu dužinu ventila (CVVD)', koja kontinuirano prilagođava rad ventila i samim tim optimizuje vreme otvaranja i zatvaranja ventila, kako bi se dobile maksimalne performanse i ekonomičnost potrošnje goriva kao i smanjenje emisije štetnih gasova. Sa bržim i lakšim promenama brzine od svog prethodnika, Smart Stream 8-brzinski DCT takođe doprinosi smanjenju potrošnje goriva. Hyundai Motor Company planira da u narednim godinama uvede u sve više modela Smart Stream pogonske agregate.


Na Sajmu u Frankfurtu Hyundai Motor Company će takodje predstaviti svoje planove za pokretanje prvog car sharing programa, ekoloških i potpuno električnih automobila u sve veće gradove, i to za početak u Amsterdamu, već početkom oktobra. U sklopu ovog programa će biti 100 vozila IONIQ Electric. Detaljnije informacije o car sharing programu Hyundai Motor Company, biće dostupne 5. oktobra 2017. godine u Amsterdamu.


PR

Xross Challenge 2018

Xross Challenge 2018

Honda Srbija je i ove godine predstavila najnovije modele HONDA motocikala na ovogodišnjoj Xross Challenge 2018 trci koja je održana od 14. do 17. juna na Tari...

123456. . .1377
Audi Q8
Slika nedelje