AutoMAGAZIN - Vesti

ma nemoj
Aladin logo
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Kia velika pobednica studije J.D. Power o pouzdanosti vozila u Nemačkoj

Kia velika pobednica studije J.D. Power o pouzdanosti vozila u Nemačkoj

Kia Motors je pokupila još jednu nagradu za kvalitet i pouzdanost, i to u studiji ugledne institucije J.D. Power o pouzdanosti vozila za 2017. godinu (VDS - Vehicle Dependability Study), koju su izveli među nemačkim kupcima, gde je zauzela 1. mesto...

Kia Sportage drugu godinu zaredom najpouzdaniji u svojoj klasi


Sportage, evropski prodajni hit, već drugu godinu zaredom je ubedio nemačke kupce i pobedom u kategoriji ‘kompaktni sportski terenac’ pomeo svu konkurenciju.


14.000 vlasnika vozila u Nemačkoj ocenilo 71 model

Studija je ove godine obuhvatila oko 14.000 vlasnika vozila u Nemačkoj, koji su ocenjivali pouzdanost 71 modela 24 proizvođača automobila. U ovogodišnjoj studiji institucije J.D. Power o pouzdanosti vozila, koja beleži kvalitet vozila i broj problema na 100 vozila (100 PP), sa svojim niskim brojem problema odskakao je Kia Sportage 3. generacije. Kijin evropski bestseler je blesnuo ne samo u svojoj klasi, već među svim modelima i sa samo 77 problema na 100 vozila (PP77) osvojio je ukupno 2. mesto u konkurenciji 71 modela svih proizvođača, koji se prodaju u Nemačkoj.


Sportage - Kijin najprodavaniji model u Evropi – imao je čak 7 bodova prednosti u odnosu na najbližeg konkurenta u svojoj kategoriji kompaktnih sportskih terenaca. Prošle godine se ovaj model Kije iskazao na testu izdržljivosti (100.000 km) čuvenih nemačkih magazina Auto Bild i Auto Motor und Sport. Sportage je testove položio bez ikakvog kvara i zabeležio najbolji rezultat bilo kojeg testnog vozila do tada.


Studija o pouzdanosti vozila VDS 2017 je Kiju krunisala kao ‘najbolji automobilski brend’, s najmanje zabeleženih problema od svih brendova. Kia je među 24 ocenjena brenda jedina, koja je imala manje od 100 bodova (manji broj bodova znači manji broj problema) i značajno ispod proseka koji iznosi 151 bod.


Steffen Cost, izvršni direktor Kia Motors Deutschland, rekao je: “Ovo dostignuće je nešto na što mora biti ponosna čitava Kijina ekipa, jer izvanredan rezultat ne temelji na oceni malobrojnog žirija, već predstavlja mišljenje hiljada stručnjaka, koji svoja vozila poznaju jako dobro. Kia je poznata po svojoj 7-godišnjoj fabričkoj garanciji, koju smo prilikom lansiranja cee'da predstavili prije 10 godina, a imaju je svi naši modeli od 2010. godine. Rezultati studije o pouzdanosti vozila još jednom dokazuju da sasvim opravdano našim strankama obećavamo vrhunski kvalitet.”


Kia najbolja i u studiji J.D. Power o početnom kvalitetu vozila u SAD


Kia je nedavno pobedila u studiji J.D. Power o početnom kvalitetu za 2017. godinu, koju su izvodili u SAD, a objavljena je krajem juna. To je takođe druga pobeda zaredom. Kia je osvojila 1. mesto u 5 od 26 kategorija obuhvaćenih u studiji, što je najviše od svih proizvođača. Soul (treća pobeda u nizu), Niro i Sorento te modeli Forte i Cadenza – potonji se ne prodaju u Evropi – pobednici su u svojim kategorijama. Sportage i Optima su bili drugoplasirani u svojim kategorijama, dok je velika luksuzna limuzina Cadenza dobila najvišu ocenu od 243 modela, koje je ocenjivalo više od 77.000 vlasnika vozila.


Studija J.D. Power VDS 2017 o pouzdanosti vozila u Nemačkoj


Međunarodna ugledna kompanija J.D. Power, koja je nastala 1968. godine u ZDA, od 2002.
godine obavlja studiju za nemačko tržište. U ovogodišnjoj onlajn anketi o pouzdanosti vozila je učestovalo više od 14.000 vozača, koji su izneli detaljne ocene o svom vlasničkom iskustvu s vozilom koje voze duže od 2 godine. Studija je obuhvatila samo modele koji su dobili barem 75 ocena. Rezultati su podeljeni po kategorijama kvallitet /pouzdanost, privlačnost i troškovi održavanja i temelje na broju problema. Od 2008. rezultate studije detaljnije objavljuje nemački magazin AUTO TEST.


PR

Novi Mazdin salon u Nišu

Novi Mazdin salon u Nišu

Potpuno novi salon u vlasništvu kompanije Auto M.G. Commerce, koja je ovlašćeni partner Mazde u Nišu, svečano je počeo sa radom 12. oktobra. Novi objekat, koji je izgrađen isključivo za Mazdu i po poslednjim svetskim standardima, prostire se na skoro 1.000 m2...

Hyundai Srbija nastavila akciju  Superheroji na putu

Hyundai Srbija nastavila akciju Superheroji na putu

U subotu 14.10.2017 u Hyundai centru na Novom Beogradu, u Ulici Milutina Milankovića 7V Hyundai Srbija je nastavila akciju prikupljanjem novčanih sredstava za Osnovnu školu “Miodrag Matić”, započetu u junu ove godine, u sklopu akcije povećanja bezbednosti u saobraćaju dece školskog uzrasta.

I Mitsubishi stao uz Crvenu Zvezdu

I Mitsubishi stao uz Crvenu Zvezdu

Košarkaški klub Crvena zvezda mts dobio je novo pojačanje. Svetski poznati proizvođač automobila, kompanija ’’Mitsubishi’’ postao je novi Zvezdin partner...

123456. . .1339
Volvo XC40 (2018)
Slika nedelje