AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Pakleni automobil ispred TC Ušče - 22. aprila

Pakleni automobil ispred TC Ušče - 22. aprila

Posle „Paklenih ulica 7“ iz 2015, jednog od filmova koji su najbrže u istoriji zaradili milijardu dolara na svetskim blagajnama i šestog po redu najvećeg svetskog filma svih vremena, stiže najnovije poglavlje jedne od najpopularnijih i najdugovečniji filmskih serijala svih vremena: PAKLENE ULICE 8.

Sad kad su Dom i Leti na medenom mesecu, Brajan i Mia se povukli iz igre, a ostatak ekipe oslobođen svih optužbi, ovaj tim koji večito putuje po svetu počeo je da vodi nešto nalik normalnom životu. Ali kad misteriozna žena (oskarovka Šarliz Teron) zavede Doma u svet kriminala iz kog izgleda da ne može da pobegne i kad izda one najbliže njemu, ekipa će se susresti s najtežim izazovom koji će ih dovesti pred test kakav nikad pre nisu imali.


Od obala Kube i ulica Njujorka, preko ledenih ravnica kod Barencovog mora, naša elitna jedinica će preći ceo svet ne bi li sprečila anarhistu da pokrene haos na svetskoj sceni... i vratila kući čoveka koji je od njih napravio porodicu.


U filmu „Paklene ulice 8“, Vinu Dizelu se pridružuju zvezde iz prethodnih delova uključujući Dvejna Džonsona, Džejsona Stetama, Mišel Rodrigez, Tajrisa Gibsona, Krisa „Ludakrisa“ Bridžisa, Natali Emanuel, Elsu Pataki i Kurta Rasela. Pored Šarliz Teron, u serijalu se po prvi put pojavljuju Skot Istvud i oskarovka Helen Miren.


O PRODUKCIJI


„Paklene ulice 7“ su bile emotivno nabijena kulminacija voljene franšize izgrađene na brzini. Ne samo da su filmadžije i ekipa odale počast Polu Vokeru, koji je bio srce ovih filmova, već i onom najboljem što su „Paklene ulice“ izazvale kod filmske publike pre više od 15 godina... i nastavljaju to da rade.


Završetak produkcije filma i njegovo promovisanje širom sveta bio je zahtevan i energičan posao koji su svi uključeni radili s ljubavlju. Ali kad se završilo jedno životno poglavlje, postavilo se i neizostavno pitanje: „Da li je ovo zaista kraj voljene franšize?“


Suočeni s odlukom da li da nastavljaju sagu, producenti Nil H. Moric i Vin Dizel, scenarista Kris Morgan, direktori studija Univerzal i ostatak ekipe morali su dobro da razmisle o sledećem zajedničkom koraku. Ova porodica je bila u žalosti i malo njih je moglo da smisli opravdani razlog da se ova saga nastavi.


Filmadžije su smatrale da bi morale da urade nešto potpuno drugačije ako planiraju da nastave ovaj serijal. Kad je odlučeno da franšiza još uvek ima dosta uzbudljivih priča koje treba da podeli s publikom, oni su se odlučili za preokret. Novi pravac će biti eksplozivni niz događaja koji će uzdrmati sve prave fanove franšize. Od početka je u ovaj serijal utkana tema porodice i to će sad biti stavljeno na test.


„Samo sam želeo da nastavim sagu ako ćemo kolektivno napraviti najbolju finalnu trilogiju za nas, u spomen na našeg brata Pola i za Univerzal, koji nam je pružao podršku svih ovih godina,“ kaže Dizel, koji je producent serijala. S prethodnim delom nismo želeli da napravimo najbolji film već da odamo počast svemu onome što saga predstavlja skoro dve decenije. Ključ ovog sledećeg poglavlja je da se izazovu one suštinske teme koje postoje od početka, i to na način koji će biti ubedljiv, ali i zabavan.“


Scenarista Morgan kaže: „'Paklene ulice 8' govore o posledicama jednog bitnog događaja koji preti da razbije sve ono u šta verujete. Šta će se desiti kad centralna figura vaše porodice, ona koja je stalno govorila da nikad ne smete okrenuti leđa porodici, uradi upravo to? Šta će se desiti ako on krene mračnom putanjom i njegova porodica mora da mu se suprotstavi? To je jedinstvena i pomalo zastrašujuća pomisao. Predstavlja odličnu dramu za franšizu i dala nam je razlog da nastavimo da snimamo.“


Reditelj F. Gari Grej priznaje da je dugo želeo da nađe materijal koji će mu predstavljati izazov. Kad mu je ponuđena primamljiva ponuda da preuzme jednu od Univerzalovih najvećih franšiza, Grej je bio zaintrigiran. Ali tražio je i nešto dublje, nešto što će ga inspirisati i pomeriti njegove granice. „Umetnici se više trude kad osećaju da imaju izazov pred sobom, a ovo je za mene bio ogroman izazov,“ kaže on. „Želeo sam da unesem nešto drugačije u ovu franšizu i sve je počelo od priče. Ova je potpuno drugačija, nešto što do sad nismo doživeli u franšizi 'Paklenih ulica'“.


Ne samo da je Grej doneo inovativne ideje za utemeljenje serijala, već je pre snimanja imao izgrađene odnose s mnogim članovima ekipe filma. Vin Dizel je igrao u njegovom filmu „Borba za kartel“, Stetam i Teronova su igrali u filmu „Italijanski posao“, a Džonson u filmu „Budi kul“. Pored toga, poznavao je Gibsona i Bridžisa sa zabavnih filmskih okupljanja, kao i s početka karijere kad je režirao muzičke spotove i TV reklame.


„Gari je reditelj koji se pre svega fokusira na glumu, zato imamo oskarovce u ovom filmu. Znali smo da će obratiti pažnju na sitne detalje u glumi koji su bili neophodni za ovaj nastavak,“ kaže Dizel.


Grej je tačno znao šta želi da postigne čim se sreo s producentima da porazgovaraju o prepoznatljivom tonu i smeru „Paklenih ulica 8“. „Dom Toreto se kune u porodicu, a u ovoj priči će biti sve suprotno od onog što očekujete. Nisam želeo da predstavimo samo drugačiju priču, već i glumu kakvu niste videli od ove glumačke ekipe. Sad možemo da istražimo drugačije emocije kad se Dom okrene protiv svoje porodice.“


Kao i Dizelu i Greju je najbitnije da ima snažan odnos među likovima. Reditelj je odlučio da sam odradi istraživanje, tako da je ponovo odgledao sve delove serijala i proverio mišljenje miliona ostrašćenih fanova širom sveta koji otvoreno govore o ovoj filmskoj porodici i dele svoje mišljenje svakodnevno na društvenim mrežama. To je reditelju otvorilo oči i odlučio je da zadovolji upućenu publiku svojim viđenjem sledećeg poglavlja.


Odlučio je da jednaku pažnju posveti malim, intimnim trenucima u priči, kao i bombastičnim akcionim scenama. Za fanove „Paklenih ulica“, ti emotivni momenti skoro uvek počinju i završavaju se s ljubavnom pričom Doma i Leti.


Njihova bezuslovna ljubav je pravi primer snage ovog filma koji opstaje skoro dve decenije. „Ono najveće što žena može da pokloni je ljubav,“ kaže Mišel Rodrigez. „Ono što je divno kod Doma je to što on samo vidi snagu ljubavi, a to je potvrda njegovog karaktera. Potreban je određeni tip muškarca koji može da prihvati snažnu ženu. Ali zar nije u tome lepota ljubavi? Toliko ste povezani s tom jednom osobom da je jedino važno ono što oboje znate da je istinito. Ono što Vin i ja želimo da poručimo preko Leti i Doma jeste to da ova idealistična ljubav tera ljude da se bore jedno za drugo, da ostanu zajedno upkos teškoćama i da veruju jedno u drugo.“


Nakon što su preživeli mahinacije zbog kojih su bili razdvojeni godinama, na početku filma „Paklene ulice 8“ vidimo Doma i Leti ponovo zajedno kako uživaju u čarima Kube. Ali sve će to nestati kad rutinska misija eksplodira i Dom izda sve koje je voleo... i koji su voleli njega.


Suočeni s neospornim dokazom da se Dom udružio sa sajber teroristom, crv sumnje će se ubaciti u tim i doći će do pucanja sad već krhkih veza. Uprkos svemu, Leti je jedina koja veruje u Doma. „Ona poznaje Doma, zna kako on funkcioniše i šta ga pokreće; ovo je najteža situacija s kojom se ona suočila. Domova i Letina veza je rođena iz bezuslovne ljubavi koja ih vezuje jedno za drugo,“ kaže Rodrigezova.


Vin Dizel kaže: „Ova ljubav između njih dvoje je mnogo snažna i bez obzira na to što situacija ne izgleda dobro, Leti će se boriti za svog čoveka... po svaku cenu.“


PR

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

Danas je SEAT S.A. predstavio svoje rezultate za 2023. godinu uz strategiju za naredne godine. Prošle godine, operativni profit je dostigao rekordnih 625 miliona evra, povećavajući se za 592 miliona evra (2022: 33 miliona evra)...

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Sajam automobila DDOR BG Car Show 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme „Motopassion“ svečano su otvoreni 20. marta, na kraju „novinarskog dana“ namenjenog medijskim profesionalcima, dan pre nego što u sajamske hale uđu prvi posetioci...

Kia EV9 je Svetski auto godine 2024. po izboru žena

Kia EV9 je Svetski auto godine 2024. po izboru žena

Kia EV9 je od strane uglednog žirija u izboru Women's Worldwide Car of the Year (WWCOTY) proglašen za "najbolji automobil na svetu za 2024. godinu". Proglašenje pobednika, objavljeno 8. marta, odvilo se upravo na međunarodni Dan žena...

123456. . .1593
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje