AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Sajam automobila u Beogradu 2017 - Nissan predstavlja Micru pete generacije

Sajam automobila u Beogradu 2017 - Nissan predstavlja Micru pete generacije

Peta generacija Nissan Micre, predstavljena na Salonu automobila u Beogradu. Potpuno je nova, odvažna i revolucionarna...

Sajam automobila u Beogradu 2017 - Nissan predstavlja Micru pete generacije

Nova generacije Nissanove slavne Micre, modela koji se na evropskom tržištu prodaje još od 1983. godine, a koji sada donosi revolucionarne promene u samo srce B-segmenta.


Potpuno nova Nissan Micra je tehnološki predvodnik i opremljena je brojnim inteligentnim sistemima za nadzor nad automobilom kakve obično nalazimo u skupljim automobilima, a sada su prvi put dostupni u Micri. No, nisu novi samo za Micru, već za ceo segment. Među njima su Inteligentno ispravljanje putanje, sigurnosni sistem koji blagim korekcijama prema potrebi Micru vraća na pravu putanju. Tu je i Nissanov hvaljeni inteligentni Around View Monitor sistem kamera i inteligentno automatsko kočenje, garancija su da je nova Micra jedan od najsigurnijih gradskih automobila.

Sajam automobila u Beogradu 2017 - Nissan predstavlja Micru pete generacije

Osim što je duža, šira i niža nego prethodni modeli pa nudi izuzetno prostran kokpit koji je izrađen od visokokvalitetnih materijala sa najboljom vozačkom pozicijom među konkurentima, nova Micra je takođe i izvrsna u vožnji. I to zahvaljujući preciznom balansu između agilnosti, sigurnosti i uzbuđenja u vožnji koje pruža predvidljivo i samouvereno ponašanje na putu što podupiru i tri moderna, ekonomična downsize motora.


Micra pete generacije opremljena je aktivnim nadzorom udobnosti kako bi omogućila još veću udobnost, kao i aktivnim nadzorom smera za manje podupravljanja i preciznije upravljanje koji zajedno stvaraju osećaj uživanja i sigurnosti. Te inovacije su do sada bile dostupne samo u Qashqai-ju i X-Trail-u. Dostupan je i novi električni servo volan bez četki koji omogućava brži odziv i više povratnih informacija na volanu.

Sajam automobila u Beogradu 2017 - Nissan predstavlja Micru pete generacije

Posebna je pažnja posvećena smanjenju buke u unutrašnjosti. To je postignuto vrhunskom zvučnom izolacijom i optimizacijom aerodinamičkih svojstava automobila. Vrhunska aerodinamika postignuta je kombinovanim krovnim i bočnim spojlerom, zahvaljujući kojem Micra postiže aerodinamički otpor Cd od 0,29, što je vrhunska vrednost za mali automobil.

 

Efikasnost motora takođe je bila prioritet u razvoju Micre pete generacije. Automobil će od početka prodaje biti na raspolaganju s 0,9-litarskim trocilindarskim benzinskim turbomotorom i 1,5-litarskim dizel motorom. Oba motora razvijaju 90 KS, a ponudu će naknadno obogatiti 1,0-litarski atmosferski benzinski snage 73 KS. Ti motori u kombinaciji sa efikasnim aerodinamičkim rešenjima predstavljaju napredak u Nissanovom programu inteligentne snage.

Micra pete generacije pokrenuće pravu revoluciju kada je reč o očekivanjima kupaca od automobila B-segmenta ponudom jedinstvenog spoja upečatljivog dizajna, novih intuitivnih tehnologija i sigurnih, ali okretnih performansi. Upečatljivim dizajnom i hrabrom paletom boja izdvaja se iz gomile, a prostrana unutrašnjost i napredne tehnologije privući će kupce koji od svog gradskog kompakta B-segmenta žele više, ili one koji žele manji automobil.


Nova Nissan Micra proizvodi se u Evropi u Renault-ovoj fabrici u Flinsu, Francuska, koja pripada Alijansi Renault-Nissan.


Foto: Milomir Bošković

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Strast za brzinom kreira legendu o Maseratiju koja traje već 110 godina, a Maserati Delta Automoto, kao zvanični regionalni distributer ovog prestižnog italijanskog brenda, tu strast donosi i u našu zemlju...

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

Danas je SEAT S.A. predstavio svoje rezultate za 2023. godinu uz strategiju za naredne godine. Prošle godine, operativni profit je dostigao rekordnih 625 miliona evra, povećavajući se za 592 miliona evra (2022: 33 miliona evra)...

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Sajam automobila DDOR BG Car Show 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme „Motopassion“ svečano su otvoreni 20. marta, na kraju „novinarskog dana“ namenjenog medijskim profesionalcima, dan pre nego što u sajamske hale uđu prvi posetioci...

123456. . .1593
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje