AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Apsolutna elektrifikacija: Svetska premijera - Opel Ampera-e u Parizu

Apsolutna elektrifikacija: Svetska premijera - Opel Ampera-e u Parizu

Ova svetska premijera je jednostavno elektrifikujuća: Opel će revolucionalizovati električni prevoz na ovogodišnjem Salonu automobila u Parizu sa Amperom-e. Od 1. do 16. oktobra, novi automobil na električni pogon imaće svoje prvo predstavljanje u hali 5-2, štand 501...

„Superstar“ ovog salona pruža autonomiju od preko 400 kilometara, značajno više od rivala u segmentu, a u isto vreme na impresivan način demonstrira kako održivost i zabava u vožnji mogu kreirati harmonično jedinstvo. Opel će dodatne značajne novine u vezi sa Amperom-e otkriti tokom pres konferencije u Parizu, koja će se održati na Opelovom štandu u 12.15h, 29. septembra. U ostale hitove proizvođača iz Riselshajma na „Mondial de l’Automobile 2016“ ubrajaju se avanturistička MOKKA X i nova Zafira, putujući salon na točkovima sa vrhunskim mogućnostima kada je u pitanju digitalna povezanost. Šef Opela, dr Karl-Tomas Nojman (Dr. Karl-Thomas Neumann), takođe će skinuti veo sa drugih zvezda salona, a one su KARL ROCKS i sportski, elegantni specijalni model, Cascada Supreme.


„Sa novom Amperom-e, mi nastavljamo najveću modelnu ofanzivu u istoriji naše kompanije“, kaže CEO Opela, dr Karl-Tomas Nojman. „Naši izloženi modeli jasno pokazuju smer razvoja: Ampera-e dokazuje da je električna mobilnost potpuno izvodljiva za svakodnevnu upotrebu, a takođe je i zabavna. Modeli MOKKA X, Zafira i KARL ROCKS dodatno proširuju naš portfolio sa idealnim notama avanturizma i individualnosti.“

Apsolutna elektrifikacija: Svetska premijera - Opel Ampera-e u Parizu

„E“ kao ekstremno ubrzanje: Ampera-e moćna poput sportskog automobila


Maksimalni obrtni moment od 360 Nm je odgovoran za „električni“ temperament ovog novog Opela. Performanse elektromotora su ekvivalentne 150 kW/204 ks.
Startovanje bez napora iz stanja mirovanja (poput kretanja na semaforu) ili uključenje na autoput, među glavnim su adutima Opel Ampere-e. Ovaj kompaktni električni automobil, sprint do 50 km/h obavlja za samo 3,2 sekunde, što je na nivou sportskih automobila. Pored toga, međuubrzanje od 80 do 120 km/h, koje je zapravo najvažnije prilikom preticanja, traje samo 4,5 sekunde (provizorne vrednosti). Ampera-e na taj način ima performanse na nivou OPC modela, sportskih perjanica Opela.

Apsolutna elektrifikacija: Svetska premijera - Opel Ampera-e u Parizu

U isto vreme, Ampera-e nudi značajno širu autonomiju od većine drugih električnih automobila. U skladu sa Novim evropskim voznim ciklusom (NEDC, aktuelni standard za poređenje autonomija različitih modela), novi električni automobil iz Riselshajma može da probije magičnu barijeru od 400 kilometara u značajnoj meri, bez dodatnog punjenja (čisto električna autonomija, izmerena na osnovu NEDC-a u kilometrima: >400; provizorne vrednosti). Ovo novi Opelov električni model iz C segmenta čini daleko najboljim u segmentu. Jedinstvene, kompaktne proporcije Ampere-e omogućene su ravnim postavljanjem paketa baterija ispod poda vozila. Ovo efikasno pakovanje baterija takođe osigurava prostran enterijer, obezbeđujući komforno sedenje za pet putnika, kao i prtljažnik koji može da se poredi sa modelima iz C segmenta sa petoro vrata. U tipičnom Opelovom maniru, obilje prostora dolazi uz najbolju digitalnu konektivnost. Ampera-e poseduje najnoviju generaciju IntelliLink info-zabavnog sistema, kompatibilnog sa Apple CarPlay i Android Auto funkcijama, a tu je i neizbežni Opel OnStar.

Apsolutna elektrifikacija: Svetska premijera - Opel Ampera-e u Parizu

Istinska avantura sa X Faktorom: Opel MOKKA X


Još jedna sjajna zvezda u Parizu je nova Opel MOKKA X. Ovaj kompaktni SUV je širi i ima snažniji i mišićaviji stav u odnosu na uspešnog prethodnika – zapravo poseduje sve što je potrebno da postane apsolutni favorit među kupcima. Sportski, robustan SUV sa funkcionalnim i uredno aranžiranom instrument tablom, izgleda u isto vreme jednostavnije i čistije, ali i oštrije i preciznije u završnoj obradi. Vozači MOKKE X mogu da biraju između različitih verzija remek-dela u vidu nove generacije IntelliLink info-zabavnog sistema; pored toga, tu je i vrhunska digitalna konektivnost koju obezbeđuje Opel OnStar. Još jedna od vrhunskih osobina MOKKE X je njen superiorni, opcioni, adaptivni 4x4 pogonski sistem sa elektronskim kvačilom sa više lamela. On može da neprimetno distribuira snagu između prednje i zadnje osovine i to u odnosima od 100:0 do 50:50. Ova karakteristika unapređuje bezbednost, optimizuje potrošnju goriva i značajno povećava uživanje u vožnji.

Apsolutna elektrifikacija: Svetska premijera - Opel Ampera-e u Parizu

Salon na točkovima sa vrhunskom konekcijom: Opel Zafira novog izgleda


Posetioci Opelovog štanda takođe mogu da dobiju detaljniji uvid u izuzetne kvalitete nove Zafire. Kada ovaj salon na točkovima bude dostupan u prodajnim salonima za nekoliko dana, ne samo što će se osloniti na proverene i istinske kvalitete prethodnika, kao što su Flex7® sistem sedenja, AGR sertifikovana, ergonomska prednja sedišta (Aktion Gesunder Rücken – Kampanja za zdravija leđa), FlexFix® nosač bicikala i adaptivna FlexRide šasija, već dolazi sa novim, smelijim dizajnom spoljašnjosti i redizajniranim enterijerom, sa posebno prostranim ambijentom i superiornom konektivnosti. U zavisnosti od uređaja, najnovija generacija Opelovog IntelliLink info-zabavnog sistema je kompatibilna sa Apple CarPlay i Android Auto funkcijama. Takođe, po prvi put u vozilu ove klase, Opel nudi novu generaciju Adaptivnih prednjih farova (AFL) sa LED tehnologijom kao opcijom. Sve ovo novu Zafiru čini udobnim putujućim salonom za vozača i putnike.


Spreman za urbanu džunglu: Opel KARL ROCKS


Opel premijerno predstavlja KARL ROCKS u Parizu kao posebnu atrakciju za sve urbano nastrojene klijente. Opelovo novo „nestašno dete“ odlikuju mnoge karakteristike istinskog SUV-a, tako da deli mnoge vrline vezane za ovu kategoriju automobila, poput povišene pozicije sedenja, koja obezbeđuje bolju preglednost, lakši pristup kabinskom prostoru, kao i izvanrednu ponudu kada je digitalna povezanost u pitanju. Njegovu grubu spoljašnjost karakterišu detalji poput krovnih nosača u srebrnoj nijansi, kao i robustni prednji i zadnji odbojnici sa integrisanom zaštitnom oplatom, crna oivičenja lukova točkova i jedinstveni, dvobojni alu naplaci od 15 cola. Pored toga, novi Opel KARL ROCKS zadržava nesumnjivu praktičnost Opel KARLa sa petoro vrata, pet sedišta, kompaktnim dimenzijama i maksimalnom zapreminom prtlajžnika od preko 1.000 litara, što ga čini idealnim vozilom za široku publiku koju čini gradsko stanovništvo.


Crna lepotica: Opel Cascada Supreme


Nova Cascada Supreme, kabriolet za sva godišnja doba sa dodatnim talentom, takođe će zauzeti značajno mesto na Opelovom štandu. Svi detalji i nijanse boja ovog specijalnog modela su ukomponovani na najfiniji način. Uskoro će ovaj kabriolet četvorosed moći da se naruči u „Pull Me Over Red“ crvenoj, „Summit White“ beloj ili „Black Meet Kettle“ crnoj boji. Ove tri boje karoserije su jedinstveno naglašene crnom maskom hladnjaka, crnim retrovizorima i dvotonskim, sjajno crnim alu naplacima od 20 cola. Inspirisani jarko crvenom potpisnom linijom Opelove futurističke, dizajnerske studije, GT Concepta, šavovi na sedištima, tapacirungu i trimu kokpita su akcentovani sportsko crvenom bojom.


PR

 

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Strast za brzinom kreira legendu o Maseratiju koja traje već 110 godina, a Maserati Delta Automoto, kao zvanični regionalni distributer ovog prestižnog italijanskog brenda, tu strast donosi i u našu zemlju...

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

Danas je SEAT S.A. predstavio svoje rezultate za 2023. godinu uz strategiju za naredne godine. Prošle godine, operativni profit je dostigao rekordnih 625 miliona evra, povećavajući se za 592 miliona evra (2022: 33 miliona evra)...

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Sajam automobila DDOR BG Car Show 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme „Motopassion“ svečano su otvoreni 20. marta, na kraju „novinarskog dana“ namenjenog medijskim profesionalcima, dan pre nego što u sajamske hale uđu prvi posetioci...

123456. . .1593
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje