AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Dve pobede i top rangiranje za MINI

Dve pobede i top rangiranje za MINI

MINI je ostvario dve pobede i osvojio drugo i treće mesto u poslednjoj studiji o tome koji modeli najduže zadržavaju vrednost na Nemačkom tržištu...

Dve pobede i top rangiranje za MINI

Nekoliko modela britanskog premijum brenda ponovo je ostvarilo dobre rezultate na listi „Giganti dugotrajne vrednosti“ objavljene od strane „Focus Online“. Rezultat reflektuje jedinstvenu kombinaciju zabavne vožnje, izražajnog dizajna i vrhunskog kvaliteta koje nude MINI vozila. Pobede u dve klase kao i jedno drugo i jedno treće mesto naglašavaju izvanredno očuvanje vrednosti koje nude MINI vozila. MINI One sa troje vrata u kategoriji kompaktnih automobila i MINI One D Countryman u kategoriji MINI SUV, modeli su koji najduže zadržavaju vrednost u njihovim respektivnim segmentima. U klasi kabriolet automobila drugo mesto je otišlo MINI Cooper Convertible, dok se MINI One Convertible rangirao kao treći.

Dve pobede i top rangiranje za MINI

Trenutno „Resale Value Giants - Giganti preprodajne vrednosti“ rangiranje u ukupno 16 kategorija vozila bazirano je na analizi izvršenoj od strane Instituta za istraživanje tržišta „Bähr & Fess Forecasts“ lociranog u gradu Saarbrücken, koje posmatra stabilnost vrednosti novih automobila u naredne četiri godine. Pored korišćenja specijalnih kriterijuma kao što su cena, karakteristike vozila, brend i rejting na komparativnim testovima kao i ankete, stručnjaci takođe baziraju njihova predviđanja na generičkim faktorima kao što su kvalitet konkurenata u tom segmentu vozila i opšti razvoj automobilskog tržišta.

Dve pobede i top rangiranje za MINI

Zahvaljujući skorijem uspehu, MINI One sa troje vrata (75kW/102KS; potrošnja goriva: 4.8-4.7l/100km) i MINI One D Countryman (66kW/90KS; potrošnja goriva: 4.2l/100km) privlače veliku pažnju na tržištu polovnih automobila. Tržišni stručnjaci predviđaju da će zadržati vrednost u iznosu od 59.5% i 57% od njihove kupovne cene prilikom preprodaje nakon četiri godine. Model koji se rangirao kao drugi u ovom segmentu, MINI Cooper Convertible (100kW/136KS; potrošnja goriva: 5.1-4.9l/100km) je takođe odlično zadržao cenu u vrednosti od 56.5%.

U pogledu gubitka vrednosti u apsolutnom smislu, MINI One Convertible (75 kW/102KS; potrošnja goriva: 5.2-5.0l/100km) rangira se kao treći u svom segmentu, sa rezidualnom vrednošću od 56.5%.

Poređenje zadržane vrednosti pruža potencijalnim kupcima novih automobila važan indikator prilikom donošenja odluke o kupovini. Ipak, gubitak vrednosti je značajan cenovni faktor. Što se tiče vozača MINI-ja, njihov automobil ne samo da im pruža malu potrošnju goriva već i veoma visok nivo stabilnosti kada je vrednost u pitanju.

Modeli britanskog premijum brenda godinama su redovno svrstavani među “Resale Value Giants”.


PR

 

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova prenosi informaciju od Međunarodne organizacije proizvođača motornih vozila (OICA) koja pokazuje da je u svetu tokom prošle godine proizvedeno 93.546.599 vozila ( automobili i laka komercijalna vozila)...

123456. . .1595
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje