AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Euro Sumar: Novi Suzuki SX4 S-Cross u prodaji od septembra

Euro Sumar: Novi Suzuki SX4 S-Cross u prodaji od septembra

Zavisno od motora i nivoa opreme, novo izdanje će koštati 14.000 do 24.000 evra. Osim poznatog dizelaša zapremine 1.6 litara, u ponudi i verzije sa BOOSTERJET turbo motorima od 1.0 i 1.4 litra...

Euro Sumar: Novi Suzuki SX4 S-Cross u prodaji od septembra

Za razliku od prakse mnogih proizvođača da nakon, čak i blage, restilizacije nekog modela nasledniku dodaju reč novi, Suzuki s punim pravom najavljuje odista nov SX4 S-Cross. Ne samo da je podvrgnut znatnoj restilizaciji eksterijera – promenjeni su maska hladnjaka, poklopac motora („hauba“), farovi i branici -što se, naravno, odmah uoči, već je na novom izdanju i veliki broj izmena koje nisu vidljive.

Pre svega, prepoznatljivi atmosferski benzinski agregat zapremine 1.6 litara, bar kada se govori o ovom modelu, odlazi u “penziju”, a biće zamenjen BOOSTERJET motorima u verzijama 1.0 turbo od 112 KS (170 Nm) i 1.4 turbo od 140 KS (220 Nm). Dizel agregat 1.6 JTD MULTIJET snage 120 “konja” (320 Nm) i dalje ostaje u ponudi, a on je, kao i BOOSTERJET verzija 1.4 turbo, uparen sa šestostepenim ručnim menjačem. Iz ponude je izbačen CVT menjač, a ubačen šestostepeni automatik za benzinske agregate i šestostepeni automatik sa duplim kvačilom za dizel varijantu.

Euro Sumar: Novi Suzuki SX4 S-Cross u prodaji od septembra

Dimenzije vozila su ostale iste, a povećano je odstojanje od tla (klirens) i sada je 185 mm, kao i kod Vitare. I ponuda opreme za novi SX4 S-Cross je, uz i dosad vrlo izdašan izbor, dodatno proširena. Tako su sada u opciji i start/stop sistem za pokretanje motora, radarska asistencija pri kočenju, adaptivni tempomat, multimedijalni uređaj osetljiv na dodir – sa navigacijom (sa mapama Evrope), kamera za kretanje unazad itd.


Prema prvim računicama, novi SX4 S-Cross će, zavisno od motora i nivoa opreme, na srpskom tržištu moći da se kupi po cenama od 14.000 do 24.000 evra (u dinarskoj protivvrednosti) sa svim dažbinama.

Euro Sumar: Novi Suzuki SX4 S-Cross u prodaji od septembra

Inače, uvoznik Suzuki automobila i motocikala, beogradski Euro Sumar, i dalje nudi vozila po akcijskim cenama, pa se tako Swift može pazariti već za 8.990 evra, novi Baleno za 10.500, Vitara za 13.290, a Vitara S za 16.990 evra. Akcijske cene važe i za veliki broj motocikala.


PR

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

123456. . .1595
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje