AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Euro Sumar: Razgrabljene prve količine Suzuki Vitare S

Euro Sumar: Razgrabljene prve količine Suzuki Vitare S

Uprkos tome što je nova Suzuki Vitara stigla na srpsko tržište proletos, ovaj automobil se, prema rezultatima prodaje novih vozila za 10 meseci 2015. godine, našao u grupi tridesetak najtraženijih modela, dok je u klasi kojoj pripada stigao na četvrto mesto.

Sva je prilika da će se uspešno osvajanje tržišta nastaviti, jer su, nedavno prispeli, prvi primerci novog aduta - Vitare S (sport) bukvalno razgrabljeni. U Euro Sumaru, ovlašćenom uvozniku i serviseru vozila i motocikla poznate japanske marke, kažu da je interesovanje za ovu verziju Vitare i u Srbiji veliko, baš kao i širom Evrope, pa se već sada sa kupcima ugovara isporuka vozila koja iz proizvodnje stižu u januaru i februaru iduće godine.

Vitaru S pokreće izuzetno štedljiv 1,4-litarski turbo benzinac sa direktnim ubrizgavanjem, koji nudi čak 140 KS i izuzetan maksimalni obrtni momenat od 220 Nm. Od 0 do 100 km/h ovom automobilu je potrebno svega 9,5 sekundi, dostiže maksimalnu brzinu od 200 km/h, a, i pored polu sportskih performansi, prosečno troši samo 5,2 litra na 100 pređenih kilometara.

Kupci ove verzije (dužine 4.175, širine 1.775, visine 1.610 mm, sa međuosovinskim razmakom od 2.600 mm i prtljažnikom zapremine od 375 do 1.120 litara) mogu da biraju između šestostepenog manuelnog ili automatskog menjača i pogona na dva ili četiri točka.

Euro Sumar: Razgrabljene prve količine Suzuki Vitare S

Osim sportskih detalja i drugačije maske u odnosu na standardnu verziju, ovu Vitaru odlikuje i izuzetno bogata oprema. U S paketu opreme, između ostalog, nalaze se vazdušni jastuci, vazdušne zavese, bočni i vazdušni jastuci za kolena, ASB sa EBD funkcijom, ESP sistem stabilnosti, Hill hold (pomoć pri pokretanju vozila na uzbrdici), TPMS (sistem kontrole pritiska u pneumaticima), BAS (sistem pomoći pri naglom kočenju), dnevno svetlo, imobilajzer, alarm, blokada motora, sistem uvlačenja pedala prilikom sudara, pametni ključ, start-stop dugme za pokretanje motora, navigacija, kruz kontrol, automatski klima-uređaj, audio i hends fri komande na upravljaču, putni računar i još mnogo toga.

Najprestižnija verzija nove Vitare u standarnom paketu opreme ima još i LED svetlosnu grupu, presvlake sedišta od antilop kože, sistem pomoći pri kočenju RBS (Radar Brake Support).

Vitara S je dostupna u sedam boja, uključujući i dve dvobojne (So color) verzije. Zavisno od pogona – dva ili četiri točka, menjača – manuelnog ili automatskog i odabrane boje – nemetalik, metalik ili So color, cena ovog automobila kreće se od 16.999 do 21.449 evra sa PDV-om.

PR

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova prenosi informaciju od Međunarodne organizacije proizvođača motornih vozila (OICA) koja pokazuje da je u svetu tokom prošle godine proizvedeno 93.546.599 vozila ( automobili i laka komercijalna vozila)...

123456. . .1595
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje