AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Renault Sandero RS - hoćemo ga i mi !

Renault Sandero RS - hoćemo ga i mi !

"Nabildovana" Dacia Sandero RS 2.0 prodaje se samo na južnoameričkom tržištu pod znakom Renault-a. S obzirom na izgled i performanse ovog hot-hatch modela, smatramo da je šteta da vas ne informišemo o ovom veoma zanimljivom automobilu...

Renault Sandero RS - hoćemo ga i mi !

Ovo je prvi auto koji je razvijen u diviziji RenaultSport van Starog kontinenta. U Renaultu (pardon, Daciji) uspešno su objasnili da auto za zabavu ne mora biti skup. Pokreće ga 2.0 atmosferski motor maksimalne snage 150 KS. Iz mesta do "stotke" treba mu samo 8.0 sekundi, a postiže maksimalnu brzinu od 202 km/h.

Renault Sandero RS - hoćemo ga i mi !

Na radost mnogih, posebno onih koju su kritikovali robotizovani menjač u Renault Clio RS, ova Dacia je opremljena manuelnim menjačem sa šest stepeni prenosa, koji ima poreklo iz modela Clio RS prethodne generacije. Automobil je težak samo 1.161 kilogram, za ubrzanje od 80 do 120 km/h potrebno mu je samo 7,3 sekunde.

Renault Sandero RS - hoćemo ga i mi !

Najsnažniji Sandero stoji na felnama prečnika 17 inča, ima atraktivne branike, zadnji difuzor, sportski izduvni sistem, spojler na petim vratima i tvrđe oslanjanje sniženo na 26 mm. Sportski mod vožnje bira se pritiskom na dugme sa logom RS. Izborom moda Sport Plus, deaktivira se ESP sistem i drugi sistemi asistencije. Naravno, tu su i snažnije kočnice, sa diskovima prečnika 280 mm napred i 240 mm pozadi.

Renault Sandero RS - hoćemo ga i mi !

I na kraju, cena. Renault Sandero RS u Brazilu košta oko 13.300 evra, što je više nego prihvatljiva brojka za ovu dozu uzbuđenja i uživanja u vožnji.

Gospodo iz Dacije, molimo vas da još jednom preispitate vašu odluku da ponudite Sandero RS i evropskim kupcima, pa tako i kupcima u Srbiji. Ako su ekološke norme prepreka za prodaju 2-litarskog atmosferskog motora, prihvatamo i manji turbo agregat. Samo, "ostavite" manuelni menjač. Skupoceni robotizovani "prepuštamo" ljubitelja Renault RS modela :-)

VIDEO:



Goran Sarić - Automagazin portal

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova prenosi informaciju od Međunarodne organizacije proizvođača motornih vozila (OICA) koja pokazuje da je u svetu tokom prošle godine proizvedeno 93.546.599 vozila ( automobili i laka komercijalna vozila)...

123456. . .1595
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje