AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Najbrži auto na svetu oglašen za prodaju

Najbrži auto na svetu oglašen za prodaju

Pojavila se idealna prilika za multimilionere koji "vole" automobile. Za prodaju je Hennessey Venom GT sa rednim brojem 07, upravo primerak koji je prošle godine, u Kennedy Space centru, postigao brzinu od 435 km/h...

Hennessey Venom GT mogao bi biti najbrži automobil na svetu, ali s obzirom na činjenicu, da je proizveden u samo 29 primeraka, možemo zaključiti da se ne radi o serijskom automobilu, već o unikatnoj "igrački".

Iz mesta do "stotke", potrebno mu je samo 2,7 sekundi, do 160 km/h iz stanja mirovanja stiže za samo 5,6 sekundi, a osle manje od petnaest sekundi od starta, može se kretati brzinom od 320 km/h. Vlasnik je i rekordnom ubrzanja od 0 do 300 km/h od samo 13,63 sekunde.

Podsetimo, pokreće ga V8 motor maksimalne snage 1244 KS, pri čemu auto teži svega 1,2 tone.

Najbrži auto na svetu oglašen za prodaju

Više detalja o automobilu možete pogledati na sajtu duPont Registry. Cena se može dobiti samo na zahtev, ali pretpostavljamo da iznosi preko 1 milion dolara.


Automagazin.rs

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

123456. . .1595
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje