AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Završeno takmičenje Šta znaš o saobraćaju

Završeno takmičenje Šta znaš o saobraćaju

U organizaciji Auto moto saveza Srbije, u petak 22. maja, u Domu učenika Srednje železničke škole, i u subotu 23. maja, u Ledenoj dvorani hale Pionir, održano je 46. po redu tradicionalno državno takmičenje “Šta znaš o saobraćaju”...

Završeno takmičenje Šta znaš o saobraćaju

Ovo najmasovnije učeničko takmičenje ujedno je i zvanično takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koje se i ove godine održalo uz podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, škola i sponzora. Prvog dana, osnovci koji su ostvarili najbolji plasman na nedavno održanom gradskom i okružnim takmičenjima, pokazali su svoje znanje takmičeći se u teorijskom delu, rešavanjem saobraćajnih testova, dok su drugog dana pokazali svoje umeće u vožnji bicikla na poligonu spretnosti, kao i na poligonu praktičnog ponašanja koji simulira saobraćane situacije sa kojima se susreću u svakodnevnom životu.

Državno takmičenje svojim prisustvom uveličali su zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije, Slobodan Malešić, predsednik AMSS, Mirko Butulija, kao i generalni sektretar AMSS, Predrag Đurđev, koji su najuspešnijim učesnicima dodelili vredne nagrade i priznanja. Dva dečaka i dve devojčice, uzrasta 10-12 godina, koji su odneli najviše bodova na ovom takmičenju, obezbedili su plasman na predstojeće Evropsko FIA prvenstvo, koje se ove godine održava u Beču.


Nakon što je dodelio nagrade najuspešnijim mališanima, predsednik AMSS Mirko Butulija istakao je da je projekat “Šta znaš o saobraćaju” jedan od onih na koje je najviše ponosan, jer predstavlja kontinuirani oblik saobraćajne edukacije dece, zbog kojeg milioni dece imaju razvijeniju svest o saobraćajnoj kulturi. On je naglasio ova akcija već skoro pola veka dokazuje ispravnost strategije usmerene prema najmlađima, onima koji tek treba da preuzmu odgovornost za funkcionisanje i razvoj saobraćajnog i svih ostalih sistema u savremenom čovečanstvu.

Završeno takmičenje Šta znaš o saobraćaju

“Kao i prethodnih decenija i danas AMSS organizuje manifestaciju čiji je cilj, pored bezbednosnog i sportskog dela, da najbolji učesnici odu na Evropsko prvenstvo. Izuzetno sam ponosan na to da su naša deca aktuelni evropski prvaci, jer su po drugi put za redom osvojili prvo mesto na Evropskom FIA takmičenju. Mi stariji bi trebalo da učimo od ovih mališana, jer su nam pokazali kako se na pravi način brane boje Srbije. Učenicima koji su današnjim neverovatnim znanjem i sposobnostima obezbedili plasman na predstojeće Evropsko prvenstvo želim da se i ove godine vrate kao prvaci”, rekao je Mirko Butulija.


Nakon ovog uspešno realizovanog nacionalnog finala uslediće Evropsko takmičenje, koje će se održati od 03. do 05. septembra, u glavnom gradu Austrije, Beču. Ekipa od dva dečaka, Vuk Golubović (Južno banatski okrug), Aleksandar Hardi (Zapadno bački okrug) kao i dve devojčice Aleksandra Pantović (Ekipa Beograd 1), Minja Milovanović ( Raški okrug), koji su se danas pokazali kao najuspešniji, predstavljaće Srbiju na ovom takmičenju, gde će u jakoj konkurenciji vršnjaka iz čitave Evrope, po drugi put uzastopno braniti titulu šampiona.


VAŠ AMSS

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova prenosi informaciju od Međunarodne organizacije proizvođača motornih vozila (OICA) koja pokazuje da je u svetu tokom prošle godine proizvedeno 93.546.599 vozila ( automobili i laka komercijalna vozila)...

123456. . .1595
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje