AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Toyota Srbija na 52. salonu automobila u Beogradu

Toyota Srbija na 52. salonu automobila u Beogradu

Na 52. Međunarodnom salonu automobila, mnogobrojne automobilske kompanije su predstavile svoje proizvode, ali i kadrovske promene. Novi direktor Toyota Srbija, gospodin Miladin Vrbaški, istakao je da je prošle godine Toyota u Srbiji zabeležila najveći tržišni udeo ikada! Kakva su očekivanja...

Toyota Srbija na 52. salonu automobila u Beogradu

Predstavnicima medija obratio se novi direktor kompanije Toyota Srbija, Miladin Vrbaški.

 

"U prethodne dve godine Toyota je održala ulogu lidera na globalnom tržištu. Iako liderstvo nikada nije bio Toyotin primarni cilj, ono je posledica odlične prodaje dobro osmišljenih novih modela automobila. Vrhunski kvalitet, dugotrajnost i pouzdanost bez konkurencije su i dalje osnovne vrednosti našeg brenda. Okosnicu prodaje Toyote u Evropi predstavljaju hibridni modeli, koji sada u ukupnoj prodaji zauzimaju više od 20%. Važno je reći da je u Evropi svaki treći prodati Yaris model na hibridni pogon.

Takođe, interesantno je da je recimo u C segmentu, Auris u prošloj godini postigao treće mesto u prodaji privatnim licima, od toga 40% odlazi na hibridni model, dok je kod Aurisa Touring Sports hibridni model dostigao 63% ukupne prodaje.

 

Pogledajte fotografije: Sajam automobila u Beogradu 2015.


Danas, Toyota je u svetu od početka prodaje 1997. prodala preko 7,3 miliona hibridnih vozila. To je daleko više nego bilo koji drugi proizvođač automobila, što Toyotu postavlja za neprikosnovenog lidera u postizanju cilja ka održivoj mobilnosti. Konkretno, opipljivi dokaz rekordne prodaje, jeste i podatak da su ova vozila doprinela ukupnom smanjenju emislije CO2 koji proizvode automobili od oko 51 milion tona. Ipak, Toyotina hibridna tehnologija ne napreduje samo u pravcu što veće udobnosti u vožnji i smanjenja emisija štetnih gasova, već povećeva puls u auto-moto sportu, što dokazuje i dupla titula u FIA Svetskom šampionatu u izdržljivosti za 2014. godinu, opet sa vozilom na hibridni pogon.

Toyota Srbija na 52. salonu automobila u Beogradu

Dva dana pred početak prošlogodišnjeg BG Car Show-a, dobili smo informaciju o nameri Vlade Japana da donira sredstva za obnavljanje voznog parka Vlade Srbije.

 

Pogledajte vest: TOYOTA na dohvat ruke!


Danas smo na korak od isporuke 33 hibridna vozila koja će u narednom periodu prevoziti predstavnike vlasti.


Iako je to samo manji deo ukupne donacije, ipak se radi o vozilima koja svojim performansama i ekološkim karakteristikama šalju jasnu poruku o neophodnosti podsticaja za širu upotrebu ovakvih vrhunskih, čistih tehnologija.

Toyota Srbija na 52. salonu automobila u Beogradu

U međuvremenu, na srpskom tržištu smo bez obzira na dalji pad ukupne prodaje novih vozila od oko 10% u odnosu na prošlu godinu, ostvarili rast od 50% u odnosu na prošlogodišnji rezultat i postigli najveći tržišni udeo ikada na tržištu Srbije.  Prilagođavanjem cena tržišnim uslovima, kao i uvođenjem finansijskih ponuda i novih paketa opreme, Toyota vozila su našla 989 novih vlasnika u 2014 godini. 

Toyota Srbija na 52. salonu automobila u Beogradu

Bez obzira na teške uslove poslovanja, ovakav trend nastavljamo i u ovoj godini i nadamo se još boljim rezultatima.


U tom duhu, pripremili smo i ovogodišnje izlaganje. Na prostoru od 800 m2 izložili smo trenutnu ponudu modela sa naglaskom na novu generaciju modela Aygo, kao i redizajnirani Yaris, koji je u ponudi po specijalnim cenama. Sajamska ponuda uključuje finansiranje sa 0% kamate za Yaris, Auris, Corollu, Rav4 i Verso.


Svima nam želim uspešnu izložbu i uspešnu godinu koja će uslediti!" - izjavio je Miladin Vrbaški, direktor Toyota Srbija.


Foto: Milomir Bošković - Automagazin portal

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Strast za brzinom kreira legendu o Maseratiju koja traje već 110 godina, a Maserati Delta Automoto, kao zvanični regionalni distributer ovog prestižnog italijanskog brenda, tu strast donosi i u našu zemlju...

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

Danas je SEAT S.A. predstavio svoje rezultate za 2023. godinu uz strategiju za naredne godine. Prošle godine, operativni profit je dostigao rekordnih 625 miliona evra, povećavajući se za 592 miliona evra (2022: 33 miliona evra)...

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Sajam automobila DDOR BG Car Show 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme „Motopassion“ svečano su otvoreni 20. marta, na kraju „novinarskog dana“ namenjenog medijskim profesionalcima, dan pre nego što u sajamske hale uđu prvi posetioci...

123456. . .1593
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje