AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Mini One First 5D: slab, ali praktičan

Mini One First 5D: slab, ali praktičan

Do sada je najslabiji Mini nove generacije bila verzija One, pokretana malim 3-cilindarskim turbo motorom 1.2 litra zapremine, koji razvija maksimalnu snagu od 102 KS i maksimalni obrtni moment od 180 Nm. Sada nam stiže još slabija motorizacija za petovratni model...

Pogledajte: Test - MINI Cooper S Coupe.

 

Nova verzija ima oznaku One First, a novi motor zapravo je motor sa već postojećom koncepcijom, ali sa maksimalnog snagom od 75 konjskih snaga i maksimalnim obrtnim momentom od 150 Nm pri 1.400 o/min. Motor je uparen sa šestostepenim manuelnim menjačem i opremljen je TwinPower Turbo tehnologijom.

Iz mesta do 100 km/h, Mini One First stiže za 13,4 sekunde (snažnija verzija istu "disciplinu" savladava za 10,1 s), a proizvođač navodi prosečnu potrošnju od 5,2 l/100 km. Zanimljivo, to je za 0,2 l/100 veća potrošnja od one koju postiže snažnija verzija.

Mini One First 5D: slab, ali praktičan

Pogledajte: Prva vožnja: Mini Countryman Cooper D.

 

Podsetimo, Mini 5D sa petora vrata ima međuosovinsko rastojanje za 72 mm duže, što se odrazilo na prostror na zadnjim sedištima i u prtljažniku. Zapremina prtljažnog prostora iznosi 278 L, a kada se preklope nasloni zadnjih sedišta, njegova zapremina raste na 941 litar.

Automagazin.rs

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

123456. . .1595
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje