AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Volkswagen će u narednih pet godina investirati 86 milijardi evra

Volkswagen će u narednih pet godina investirati 86 milijardi evra

U periodu od 2015. do 2019. godine, koncern Volkswagen planira da u nove modele, tehnologiju i proizvodne kapacitete investira 85,6 milijardi evra. Podsetimo, Volkswagen je najveći proizvođač automobila u Evropi, a cilj je da do 2018. godine postane i najveći svetski proizvođač automobila...

Zajedničke kompanije Volkswagena u Kini, investiraće dodatnih 22 milijarde evra u navedenom periodu. Ovaj iznosi, Volkswagenove zajedničke firme u Kini investiraće iz sopstvenih izvora. Šef kineskih aktivnosti Volkswagena, Jochem Heizmann, upozorio je da nedovoljni proizvodni kapaciteti koče rast prodaje u Kini, koja je najveće automobilsko tržište na svetu. 

"Nastavićemo da investiramo u budućnost, kako bismo postali vodeća automobilska grupacija sa ekološkog i ekonomskog aspekta." - izjavio je šef Volkswagen koncerna, Martin Winterkorn. "Troškovi razvoja ostaće veliki i u budućnosti, zbog snažnog pritiska za inovacije i rastuće potrebe i zahteve, koje će automobilska industrija morati da ispuni sa aspekta emisije izduvnih gasova."- ističe Winterkorn.


Volkswagen je najveći automobilski proizvođač automobila u Evropi, a plan ove kompanije je da sa trona skine Toyotu do 2018. godine. "Volkswagen nastavlja značajno da investira u globalne aktivnosti." - izjavio je predsednik radničkog saveta u Volkswagen AG, Bernd Osterlo.


"Dobro obučena radna snaga i visoko efikasna proizvodnja u Nemačkoj predstavlja važnu komparativnu prednost, koju nameravamo da zadržimo." - dodao je Winterkorn. "Međutim, jačamo i proširujemo i svoje međunarodno prisustvo, kako bismo sistematski iskoristili prilike na tržištima u celom svetu." - zaključuje šef ovog nemačkog koncerna.


Automagazin.rs

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

123456. . .1595
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje