AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

FAS-dostignut bronzani nivo u Proizvodnji svetske klase (WCM)

FAS-dostignut bronzani nivo u Proizvodnji svetske klase (WCM)

Kompanija FIAT Automobili Srbija je dostigla bronzani nivo u Proizvodnji svetske klase (World Class Manufacturing – WCM), vodećem međunarodnom standardu za organizaciju proizvodnje.  WCM sistem sertifikacije za kvalitet proizvodnje nastao je u Japanu, a postao je svetski standard ne samo u automobilskoj industriji.

Najznačajnija poboljšanja postignuta su u pogledu bezbednosti, troškova razvoja, samostalnih aktivnosti i razvoja zaposlenih. FAS fabrika u Kragujevcu pokazala je da ima jasan cilj i dobar metodološki pristup u pogledu sticanja WCM standarda.

Na putu proizvodnje svetske klase, prvi nivo koji može biti dostignut je bronzani i FAS fabrika je to uradila, dok je sledeći nivo srebrni.  Rezultat je posebno impresivan imajući u vidu činjenicu da je FAS veoma mlada fabrika koja je počela proizvodnju modela 500L u julu 2012. godine i da ima vrlo mlade radnike bez prethodnog iskustva u automobilskoj industriji.
„Ovaj sertifikat predstavlja podsticaj za nas da budemo još bolji“, rekao je g. Frančesko Čanča (Francesco Ciancia), direktor fabrike FIAT Automobili Srbija.  On je dodao: „Ovo je veliko priznanje za nas i polazna tačka za dalji rad kako bi smo dostigli sledeće nivoe i ponosni smo što se naša fabrika u Srbiji može meriti sa evropskim i svetskim standardima“.

Fiat Automobili Srbija

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova prenosi informaciju od Međunarodne organizacije proizvođača motornih vozila (OICA) koja pokazuje da je u svetu tokom prošle godine proizvedeno 93.546.599 vozila ( automobili i laka komercijalna vozila)...

123456. . .1595
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje