AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

To je ona! Škoda Fabia III na prvoj skici

To je ona! Škoda Fabia III na prvoj skici

Dugo očekivani novitet polako počinje da se otkriva. Pred nama je prva zvanična skica finalnog izgleda nove generacije modela Škoda Fabia. Nova Škoda Fabia III zvanično će biti predstavljena na međunarodnom autosalonu u Parizu ove godine, a zvanične tehničke informacije očekujemo uskoro...

Škoda Fabia III u ponudi će biti u dve karoserijske verzije - hatchback i karavan. Verzija RS nije u planu, a ubrzo posle početka serijske proizvodnje na tržište će stići sportska varijanta Monte Carlo. Hatchback će imati prtljažni prostor zapremine 330 litara. Veći karavan biće pokretan motorom zapremine 1.0 litar, koji razvija maksimalnu snagu 55 kW. Zapremina prtljažnika kod karavana biće 530 litara uključujući i prostor za rezervni točak, što je za 15 litara više nego zapremina prtljažnika kod aktuelne verzije.

 

Pogledajte vest: Nova Škoda Fabia 3 - ekskluzivne fotografije.

 

Na skici možemo videti, da će nova Fabia izgledati veoma atraktivno. Prednje svetlosne grupe podsećaju na one koje smo videli na modelu Octavia, ali je izgleda maske hladnjaka bliži onom koji smo videli na modelu Rapid. Zanimljivo je i "hauba" dizajnirana veoma atraktivno, sa ispupčenjem na središnjem delu. Zadnji deo automobila nije jasno vidljiv na skici, ali očekuje se da će izgledati svežije i dinamičnije od aktuelne generacije.

Treća generacija modela Škoda Fabia imaće internu oznaku SK260 i stoji na modifikovanoj platformi PQ26, na kojoj je razvijen i aktuelni Volksagen Polo. Nova Fabia imaće dužinu od 3.922 mm, visinu od 1.461 mm i širinu od 1.732 mm, što znači da je za 90 mm šira i 31 mm niža od aktuelne, dok je na dužini neznatno izgubila (8 mm). Međuosovinsko rastojanje je povećano za 5 milimetara i iznosi 2.470 mm. Masa automobila će iznositi 980 kg, što je za 40 kg manje od aktuelne generacije.

 

Pogledajte vest: Nova Škoda Fabia 3 trenira na Alpima + FOTO.

 

Osnovna motorizacija će biti troccilindarski motor iz modela Citigo, u verziji od 44 i 55 kW. Sledi ga 4-cilindarski motor 1.2 TSI, koji će biti u ponudi od 66 i 81 kW. Najštedljivija alternativa biće dizel 1.4 TDI Greenline sa motorom snage 55 kW i prosečnom potrošnjom od 3,1 l/100 km. Motori 1.2 TSI (81 kW) i 1.4 TDI (66 kW) mogu se kombinovati sa sedmostepenim DSG menjačem, a ostale verzije dobiće petostepeni manuelni menjač.

Automagazin.rs

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

123456. . .1595
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje