AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

GM ulaže u Kinu 12 milijardi USD

GM ulaže u Kinu 12 milijardi USD

Automobilski gigant General Motors planira u periodu od 2014. do 2017. godine da investira u Kinu 12 milijardi američkih dolara. Investicije su deo programa ove automobilske kompanije, koji ima za cilj jačanje svoje pozicije na najvećem automobilskom tržištu sveta...

GM očekuje, da njegova prodaja u Kini ove godine poraste za osam do deset procenata, koliko će i samo kinesko tržište zabeležiti rast. Sa rastom automobilskog tržišta u Kini, raste i konkurencija, kako od inostranih kompanija, tako i od domaćih proizvođača, koji se trude da osvoje što veći deo "tržišnog kolača".

U narednim godinama, GM će u Kini otvoriti pet novih fabrika, koje će pomoći da se povećaju proizvodni kapaciteti do 2020. godine za 65 procenata. Četiri fabrike će proizvoditi automobila, a u petoj će se proizvoditi motori. U jednoj od fabrika, GM će proizvoditi svoj sedan marke Cadillac. Sledeće godine, plan je da se poveća prodaja Cadillaca na 100.000 jedinica, sa prošlogodišnjih 50.000.

Podsetimo, prošle godine je povećana prodaja vozila u Kini za 13,9 %, na 21,98 miliona jedinica. Od toga, prodaja putničkih automobila je povećana za 16 procenata, na 17,9 miliona.

Automagazin.rs

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

123456. . .1595
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje