AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Marussia - Supersportista iz Rusije

Marussia - Supersportista iz Rusije

Na svet dolazi novi sportski automobil, direktno iz Rusije. Iza ovog zanimljivog projekta stoji ruski proizvođač automobila Marussia, a debitantski modeli nose oznaku B1 i B2. Uskoro će u Moskvi biti otvoren i prvi prodajni salon ove kompanije...

Kompanija Marussia prvi koncept pod imenom B1 predstavila je 2008. godine, vozilo koje je bilo opremljeno hibridnim sistemom pogona. Uskoro su Rusi odlučili da predstave i drugi model pod nazivom B2. Prvi model ima atraktivan, ali ne tako neobičan dizajn kao model B2.

Oba modela nude visok novo zabave i uzbuđenja u vožnji. Pod "haubom" se krije motor Cosworth 3.6 V6, koji je u ponudi sa tri "porcije" snage. Osnovna verzija razvija 300 konjskih snaga, sledi verzija od 360 KS, a najsnažnije izdanje razvija 420 konjskih snaga. Iako na prvi pogled ovi podaci u današnje doba ne izgledaju senzacionalno, treba istaći da ruski automobil ima masu od svega 1.100 kilograma.

S ovako lakom konstrukcijom, automobil iz mesta do 100 km/h stiže za samo 3,2 sekunde, što je rezultat za svaki respekt. Ukoliko ste se u ovom automobilu prepoznali, i mislite da je proizveden upravo za Vas, morate pripremiti sumu od 100.000 Eura. Kompanija Marussia Motors ima velike planove. Planovi su da do 2014. godine proizvede 10.000 vozila, u čemu će značajno pomoći novi model F2 SUV.

Oficijelna internet stranica ruskog proiyvođača: www.marussiamotors.ru

VIDEO:



Automagazin.rs

Najbolje ocene za Hankook EV i letnje gume

Najbolje ocene za Hankook EV i letnje gume

Dobro pozicionirani u odnosu na konkurenciju: Na brojnim najnovijim uporednim testovima, premium gume kompanije Hankook impresioniraju svojom udobnošću i sigurnošću, a prema pisanju specijalizovanih medija, pružaju i odličan odnos cene i performansi...

123456. . .1596
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje