AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Mazda Shinari

Mazda Shinari

Mazda modernizuje jezik forme svojih automobila, a prvi pogled na dizajn budućih modela je koncept Šinari. Kupe sa četvoro vrata i četiri sedišta nosi prva obeležja naredne generacije Mazdinih modela...

Eksterijer

Karoserija predtavlja kombinaciju aerodinamičnosti i snažnih, ali glatkih linija, u skladu sa novim jezikom dizajna – KODO („duša pokreta“) – inspirisanog lepotom i dinamikom pokreta kakve nalazimo u prirodi.

Enterijer

Unutrašnji prostor osmišljen je kao kombinacija materijala od aluminijuma i kože. Info-displej na centralnoj konzoli je trodimenzionalan, sa tri osnovna modusa: Business koji je zadužen za telefon i online-vezu, Pleasure koji reguliše audio i multimedijalne funkcije, i Sports, pomoću koga se podešava vožnja.

Mazda Shinari

Ikuo Maeda, direktor Odeljenja dizajna,  i njegova inspiracija.

„Ključni pojmovi su brzina, napetost i zavodljiva dubina”, objašnjava Ikuo Maeda, direktor Odeljenja dizajna na globalnom nivou, novi jezik dizajna Mazde. „Želeli smo da dočaramo onaj trenutak u pokretu u kome on nastaje – slično leopardu, napetog tela pre skoka.“ Snažno i glatko – ova kombinacija opisana je u japanskoj reči „Shinari“. I upravo ovi atributi sadržani su u novom koncept-autu Šinari.

Mazda Shinari

Kakav otac, takav sin...

Ikuo Maeda je, između ostalog, bio zadužen i za dizajn Mazde RX-8. Strast za vožnjom sportskih automobila i talenat za dizajn Maeda je nasledio od svog oca, Matasaburo Maeda, koji je 1978. godine dizajnirao RX-7.

Mazda Shinari

Mazda Srbija PR

Najbolje ocene za Hankook EV i letnje gume

Najbolje ocene za Hankook EV i letnje gume

Dobro pozicionirani u odnosu na konkurenciju: Na brojnim najnovijim uporednim testovima, premium gume kompanije Hankook impresioniraju svojom udobnošću i sigurnošću, a prema pisanju specijalizovanih medija, pružaju i odličan odnos cene i performansi...

123456. . .1596
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje