AutoMAGAZIN - Vesti

ma nemoj
Aladin logo
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

BMW X7 prošao ekstremne testove - spreman za premijeru (VIDEO)

BMW X7 prošao ekstremne testove - spreman za premijeru (VIDEO)

Predstavljanje novog SUV modela BMW X7 nezadrživo se bliži. Pred samu premijeru, nemački proizvođač nam predstavlja, u kakvim uslovima je testirao svoj novi luksuzni SUV...

Novi BMW X7 testiran je na dalekom severu, u uslovima niskih temperatura, zatim u pustinjskim uslovima, kao i na putevima Južnoafričke republike. Pored limuzine BMW 7, zatim kupea 8, model X7 predstavljaće sami vrh ponude minhenskog proizvođača.


Kao i serija 7 i serija 6 GT, novi X7 postavljen je na platformu CLAR. Vazdušno oslanjanje obezbediće promenu klirensa sa 183 na 243 mm, a uz doplatu će moći da se dobije aktivan sistem upravljanja zadnjim točkovima.

BMW X7 prošao ekstremne testove - spreman za premijeru (VIDEO)

Novi SUV biće dugačak 5.100 mm, imaće širinu od 2.020 mm i visinu od 1.800 mm. Međuosovinsko rastojanje iznosi 3.010 mm. U enterijeru ima sedam mesta, a uz doplatu će moći da se dobije luksuzna verzija u koju se mogu smestiti šest odraslih putnika.


Bazni agregat pod haubom biće trolitarski šestocilindarski motori, benzinski 40i i dizelski 30d, 40d i M50d, sa jednim, dva ili četiri turbopunjača. Na američkom tržištu biće dostupna verzija 50i sa osmocilindarskim motorom zapremine 4,4 litra.


VIDEO:Automagazin.rs

Toyotine premijere u Šangaju - Toyota ubrzava elektrifikaciju

Toyotine premijere u Šangaju - Toyota ubrzava elektrifikaciju

Toyota planira da tokom prve polovine 2020. na globalnom nivou u ponudu uvede više od 10 modela koje pokreće struja iz akumulatora i stalno se kreće napred u popularizaciji elektrifikovanih vozila, postavljajući cilj prodaje više od 5,5 miliona elektrifikovanih vozila na globalnom nivou do 2030. godine...

123456. . .1412
 Volkswagen ID. ROOMZZ
Slika nedelje