AutoMAGAZIN - Vesti

ma nemoj
Aladin logo
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Najveći Evropski sistem za skladištenje energije pokrenut je u Johan Cruijff Areni

Najveći Evropski sistem za skladištenje energije pokrenut je u Johan Cruijff Areni

Danas je pokrenut najveći sistem za skladištenje energije koji koristi korišćene i nove baterije električnih vozila u poslovnoj zgradi u Evropi. Svečanu ceremoniju otvaranja obavio je Udo Kock gradski većnik u Amsterdamu...

Ovaj jedinstven projekat rezultat je saradnje društava Nissan, Eaton, BAM,The Mobility Huse I Johan Cruijff ArenA uz podršku Amsterdamskog fonda za klimu i energiju ( AKEF) i Interrega.


Sistem za skladištenje energije sa kapacitetom 3 megavata obezebeđuje pouzdanije i efikasnije snabdevanje i korišćenje energije za stadion, njegove posetioce, komišije i holdandsku energetsku mrežu. Kombinujući Eaton jedinice za pretvaranje snage i ekvivalentna 148 Nissan LEAF beterija,sistem za skladištenje energije ne samo da omogućava održiviji energetski sistem već i kreira kružnu ekonomičnost za baterije električnih vozila.


„Zahvaljujući ovom sistemu za skladištenje energije, stadion će moći pametnije da koristi sopstvenu energiju dobijenu iz održivih izvora i u okviru društva Amsterdam Energy ArenA BV i trgovati sa raspoloživim kapacitetima skladištenja baterija”, izjavio je Henk van Raan, direktor za inovacije Johan Cruijff Arene. ArenA zahvaljujući tome ima siguran pristup znatnim količinama energije čak i u slučaju prekida rada električne mreže. Kao rezultat stadion će doprineti stabilnijoj holandskoj energetskoj mreži. Johan Cruijff ArenA je jedan od najodrživijih stadiona na svetu i predvodnik za uvođenje pametnih inovacija popust ovog jedinstvenog Sistema za skladištenje energije.


“Ponosimo se što smo deo najvećeg sistema za skladištenje energije u Evropi razvijenog za komercijalne zgrade. Zahvaljujući Johan Cruijff ArenA možemo da prikažemo da preusmeravanje baterija Nissan električnih vozila može doprineti učinku celokupnog energetskog sistema efikasnijim i održivim. Mi postavljamo naš električni ekosistem u srce održive budućnosti, menjamo način na koji vozimo naše automobile i svoj način života“, rekao je Francisco Carranza, generalni direktor Nissan Energy.

Najveći Evropski sistem za skladištenje energije pokrenut je u Johan Cruijff Areni

Prilagodljiv kapacitet skladištenja


Sistem skladištenja energije ima važnu ulogu u održavanju ravnoteže između ponude i potražnje energije u Johan Cruijff Areni. Svojim kapacitetom od 3 megavata i snagom od 2,8 megavata sati ima dovoljno snage za pokretanje nekoliko hiljada domaćinstva. To omogućuje optimalno skladištenje i upotrebu energije koju proizvodi 4200 solarnih panela smeštenih na krovu Arene. Sistem za skladištenje energije predstavlja pomoćni izvor energije čime se smanjuje potreba za dizelskim genereatorima i resterećuje energetska mreža smanjenjem visoke potrošnje tokom koncerata.


Johan Cruijff ArenA


Johan Cruijff ArenA je važan igrač u prvoj ligi međunarodnih višenamenskih stadiona. To je dom kluba AFC Ajax i holandske reprezentacije, u njoj se održavaju veliki koncerti, plesni događaji i poslovni sastanci. Johan Cruijff ArenA beleži više od dva miliona posetioca godišnje. Johan Cruijff ArenA sve podređuje doživljaju publike. Zajedno sa svojim partnerima Johan Cruijff ArenA nudi vrhunske usluge i objekte i stalno radi na stvaranju vrhunskog iskustva na samom stadionu i oko njega.


Amsterdam Innovation Arena


Novi sistem za skladištenje energije i kompanija koja ga je razvila Amsterdam Energy ArenA BV, konkretni su rezultati inovativnog programa kojim upravlja Amsterdam Innovation Arena ArenA, u okviru kojeg institucije, vlade i društva kao što su BAM, Nissan, Eaton i The Mobility House rade na razvoju stadiona budućnosti.


Stadion i njegova neposredna oblast funkcionišu kao živa laboratoria, inkubator za proveru inovacija i prakse. Inovativni koncepti i ideje te dokazana rešenja u oblasti izgradnje stadiona, upravljanja i eksploatacije primeniće se na stadionima i u rekreativnim zonama širom sveta putem Johan Cruijff ArenA International. Partneri Amsterdam Innovation Arene su: Johan Cruijff ArenA, Amsterdamsko gradsko veće, Amsterdam Smart City, TNO, KPN, KPMG, Huawei, Microsoft, Signify, Nissan, Eaton, Honeywell i BAM.


PR

U dve „plave nedelje“ Fordova vozila s nižim cenama i poklon paketom

U dve „plave nedelje“ Fordova vozila s nižim cenama i poklon paketom

U celoj Fordovoj prodajno-servisnoj mreži u Srbiji generalni uvoznik, Grand Motors, od 20. maja do 3. juna organizuje prodajnu kampanju Blue week, tokom koje će potencijalnim kupcima, po posebnim, atraktivnim uslovima biti ponuđena ograničena količina novih i korišćenih automobila i lakih komercijalnih vozila ove marke, ali i „polovnjaci“ drugih proizvođača.

Kia i Hyundai će sa Rimcem razvijati električna vozila visokih performansi

Kia i Hyundai će sa Rimcem razvijati električna vozila visokih performansi

Hyundai Motor Group (HMG), koje je deo i Kia, i Rimac Automobili (Rimac) najavili su svoje strateško partnerstvo kroz koje grupa Hyundai-Kia (HMG) pojačava svoje napore da postane lider u proizvodnji električnih vozila visokih performansi (EV) i ojača svoj status u ostvarenju programa „čiste mobilnosti" (eng. Clean Mobility).

Toyota Prius auto godine po izboru britanskih vozača

Toyota Prius auto godine po izboru britanskih vozača

Prius – svetski začetnik i najprodavaniji samopunjivi hibridni automobil – zabeležio je uverljiv učinak prema Driver Poweru, osvojivši i dodatne nagrade: u kategoriji Kompaktnog porodičnog automobila, te osvojivši prvo mesto po potrošnji goriva i troškovima eksploatacije, pri čemu obe nagrade osvaja drugu godinu zaredom...

123456. . .1416
Ott Tanak - Toyota Yaris WRC - Rally Chile
Slika nedelje