AutoMAGAZIN - Testovi

Najnovije vesti iz auto industrije

Ekskluzivno: Vozili smo Mercedes-Benz SLS AMG

Ekskluzivno: Vozili smo Mercedes-Benz SLS AMG

Pre nego što smo stupili u klub povlašćenih, koji su imali privilegiju sesti u kokpit modela SLS AMG, usledila je spektakularna predstava: podizanje krilnih vrata uvis, odmeravanje unutrašnjosti, a zatim uz malo "gimnastike" uvlačenje u prostor između pragova i središnjeg grebena. U krutom "kavezu" je usko, ali upravo tamo je se naš test vozač, šestostruki reli prvak Vladan Petrović, osećao kao riba u vodi...

Ekskluzivno: Vozili smo Mercedes-Benz SLS AMG

Najzanimljivije fotografije, snimljene u okviru programa "Mercedes-Benz Star Expirience", koji je održan na stazi NAVAK, možete pogledati jednostavnim klikom na LINK. Mercedes-Benz SLS AMG juri kao tornado, sa potisnom silom od 571 KS i "tramvajskim" obrtnim momentom od 650 Nm, dostupnim već pri 4.750 o/min. To je snaga i obrtni moment, koji na zadnje točkove isporučuje atmosferski 6,2-litarski agregat, razvijen u AMG-u. Nakon samo 7,7 sekundi Vladan Petrović je stigao do 160 km/h, a ubrzanje 0 - 100 km/h traje samo 3,8s!

Ekskluzivno: Vozili smo Mercedes-Benz SLS AMG

"Brutalan je! Automobil je zaista agresivno podešen, a njegov motor stvara zavisnost. Zavisnost o neverovatno lakom i brutalnom razvoju snage. Iako je unutrašnjost odlično izolovana, do vozača i suvozača dopire prigušena grmljavina, koja uliva strahopoštovanje. I pored toga što ima napred centralno smešten motor i pogon na zadnje točkove, SLS AMG zahvaljujući uravnoteženoj raspodeli mase, začudžujuće prenosi snagu na podlogu. Već u drugom stepenu prenosa, automobil se "odriče" uticaja ESP sistema, a treća brzina preuzima potisak gotovo bez gubitka vučne sile. Ono što smo u kratkoj vožnji mogli da osetimo je i brutalna upravljivost i preciznost. I najmanji pokret volanom, ima veliki efekat, što adrenalin podiže do maksimuma. - istakao je Vladan Petrović.

Mercedes-Benz SLS AMG - specifikacija
Tip motora:V8, atmosferski, 4 ventila po cilindru
Menjač:7 A
Zapremina motora:6.208 cm3
Maksimalna snaga:571 KS / 6.800 o/min
Maksimalni obrtni moment:650 Nm / 4.750 o/min
Maksimalna brzina:317 km/h
Ubrzanje 0 - 100 km/h:3,8 s
Prosečna potrošnja:13,2 l/100 km
Zapemina rezervoara:85 L
Zapremina prostora za prtljag:176 L
Masa automobila / nosivost:1.620 kg / 240 kg
Dimenzije pneumatika:Napred: 265/35 R19, Pozadi: 295/30 R19
Dimenzije:
Dužina automobila:4.638 mm
Širina automobila:1.939 mm
Visina automobila:1.262 mm
Međuosovinsko rastojanje:2.680 mm
Krug okretanja:11,9 m
Ekskluzivno: Vozili smo Mercedes-Benz SLS AMG

Mercedes-Benz SLS AMG vozili smo na stazi NAVAK, u okviru programa "Mercedes-Benz Star Expirience", koji obuhvata interaktivnu teoretsku obuku, vožnju supersportskih Mercedes-Benz automobila, praktičnu upotrebu bezbednosnih sistema i testiranja sposobnosti Mercedes-Benz terenskih vozila. Izveštaj sa ove vrhunske manifestacije, koju je organizovala kompanija Mercedes-Benz Srbija i Crna Gora, objavićemo uskoro.

Ekskluzivno: Vozili smo Mercedes-Benz SLS AMG

Foto: Milomir Bošković - Automagazin portal

Imali smo na testu: Volkswagen Polo 1.0 TSI

Imali smo na testu: Volkswagen Polo 1.0 TSI

Volkswagen Polo, jedan od najprodavanijih automobila u Evropi, došao je na tržište Srbije u novoj generaciji. Šesta generacija kompaktnog hatch-backa dolazi nam sa većim dimenzijama, pa je sada malo manji od Golfa...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje