AutoMAGAZIN - Testovi

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Test: Toyota Auris 1.4 D-4D - Pogodak u Evropu

Test: Toyota Auris 1.4 D-4D - Pogodak u Evropu

Sudeći prema prodajnim rezultatima na svetskom nivou, Toyotina nova beba preskočila je neke faze u odrastanju, pa je umesto da puže, odmah počela da trči. Prostran, sa dinamičnim dizajnom i atraktivnom unutrašnjošću, Auris nas je impresionirao sa štedljivim 1.4 D-4D agregatom, koji razvija verovartno najkvalitetnijih i najefikasnijih 90 konjskih snaga trenutno na našem tržištu...

Test: Toyota Auris 1.4 D-4D - Pogodak u Evropu

Umesto desete generacije hatchback Corolle, Toyota je izmislila Auris, automobil za evropske ukuse i one koji su se već zasitili konvencionalnih oblika. Već posle nekoliko minuta druženja sa Toyotom Auris postalo mi je jasno samo jedno: ovo je automobil koji je napravljen da zakomplikuje život konkurentima. I to najboljima. Japanci su se istinski potrudili da objedine sve osobine koje kupci cene. O dizajnu je uvek nezahvalno diskutovati, ali jedno se mora priznati: za ovo ostvarenje japanski dizajneri neće dobiti Nobelovu nagradu, ali sigurno ni velike kritike. Ali, Corolla nije bila automobil za kojim je mlađa populacija trčala u salone. Auris to jeste, jer je namenjen upravo mlađim kupcima, spremin za dizajnerske kreacije. Svoje pozitivine utiske o testiranom Aurisu preneo nam je Vladan Petrović, šestostruki i aktuelni reli šampion naše zemlje: "Auris je, u dizajnerskom smislu, pravo osveženje iz Toyote. Izdužen nos i maska spojena sa masivnim branikom čine Auris veoma atraktivnim automobilom. Isto tako bokovi i zadnji deo su dinamični i izazivaju poglede prolaznika. Zanimjiv dizajn."

Test: Toyota Auris 1.4 D-4D - Pogodak u Evropu

Unutrašnjost Aurisa, takođe zrači optimizmom. Neverovatno je koliko se Auris sa svakim pređenim kilometrom sve više zavlači pod kožu i nameće kao diskretan, pouzdan i nezamenljiv "saputnik". Ovaj automobil je rekorder u segmentu po prostoru za glavu pozadi i napred. Ukupna dužina Aurisa iznosi 4.220 milimetara, što u kombinaciji sa kratkim prevesima (890 i 730 milimetara) i velikim međuosovinskim razmakom (2.600 milimetara) osigurava dosta prostora u unutrašnjosti. Poseban detalj osigurava i pod automobila, bez središnjeg grebena, čime je dodatno povećan komfor putnika na zadnjoj klupi, čiji se naslon može podešavati prema nagibu. Ali, sigurno najupečatljiviji detalj unutrašnjosti Toyote Auris jeste središnja konzola, koja se položeno spušta sa prednje table. Time je, pored originlnog izgleda, omogućeno ergonomski povoljno visoko smeštanje ručice menjača. Uz sve to, novooblikovana ručica ručne kočnice takođe daje drugačiji naglasak na ergonomiju. Međutim, iako deluje atraktivno, krajnji utisak u unutrašnjosti Aurisa kvari jeftina i tvrda plastika, koja deluje previše konfekcijski. Kada smo već kod mana, ne možemo a da ne istaknemo prekidače za otvaranje prozora, koji nemaju osvetljenje, pa u noćnim uslovima (bar dok ne naviknete) morate se malo pomučiti da bi otvorili iste.

Test: Toyota Auris 1.4 D-4D - Pogodak u Evropu

"Položaj vozača je odličan i veoma lako se može prilagoditi različitim načinima sedenja. Zahvaljujući podešavanju volana i sedišta svako će veoma lako pronaći sebi idealan položaj sedenja. Komande su ergonomski organizovane. Ono što je posebno kod Aurisa jeste izdignuta centralna konzola i menjač koji je smešten na centralnom "mostu". Iako na prvi pogled deluje da ručica menjača nije na dobroj poziciji, već prvi pređeni kilometri otkrili su nam prednosti ovog zanimljivog rešenja. Ručica odlično leži u ruci i posle duže vožnje ne zamara, što je prednost u odnosu na klasično rešenje. Prostor za vozača je veoma veliki, što važi i za odlično oblikovana sedišta koja čvrsto drže telo u krivinama. Kvalitet materijala mogao bi biti bolji, bar kao što je onaj u Corolli devete generacije, ali zato je završna obrada filigranski precizna i kvalitetna." - zaključuje Petrović. Na zadnjim sedištima dobro će se osećati i putnici korpulentnije građe. Ispod relativno visokog krova mesta za glavu ima sasvim dovoljno, a kolena će dodirivati naslone prednjih sedišta samo ako sednete iza nekog dugonogog. Prtljažnik već u osnovi nudi 354 litra, što je sasvim dovoljno za prosečnu porodicu.

Test: Toyota Auris 1.4 D-4D - Pogodak u Evropu

Grubljim zvukom mali dizelaš javlja se samo pri prvom jutarnjem hladnom startu, a zatim se brzo utiša. 1.4-litarski savremeni turbo-dizel agregat razvija 90 konjskih snaga pri niskih 3.800 o/min i solidnih 190 Nm pri 1.800 o/min. Motor je opremljen novom generacijom Common-Rail sistema ubrizgavanja i sasvim je dovoljan za one koji ne postavljaju prevelike zahteve. Najbolje ocene agregata dao je Vladan Petrović: "U gradskoj vožnji Auris opremljen ovim motorom je prilično snalažljiv. Kratak menjač odlično je odlično je usaglašen sa motorom. Ali, "poteškoće" nastaju ako želite agresivniju vožnju ili neka žustrija preticanja. Tada postaje jasno da je ovo samo 1.4 turbo-dizel i osnovni dizel motor u ponudi. Ali, kod ovog motora primetio sam nešto što nije karakteristično za savremene turbodizel motore. To je linearan razvoj snage, koji više podseća na atmosferski nego na turbo motor. Kod Aurisa obično kretanje ili saobraćaj iziskuje više obrtaja, a ukoliko se uputite u brda, ponekad je potrebno i preko 3.000 obrtaja ukoliko želite optimalnu snagu." Ipak, i pored činjenice da motor zahteva nešto više obrtaje od uobičajenih, to se nije odrazilo na ekonomičnost. Na otvorenom putu potrošnja se može, sa lakšom nogom na gasu, svesti na skromnih 4,5 litara na 100 pređenih kilometara, dok žustrija vožnja u gradu zahteva preko 9 litara "crnog zlata" na 100 kilomatara.

Test: Toyota Auris 1.4 D-4D - Pogodak u Evropu

Auris nema zadnje Multilink nezavisno vešanje, kojim se mogu pohvaliti najbolji predstavnici srednje niže klase automobila, kao što su VW Golf, Ford Focus... Japanci su se odlučili za provereno polukruto rešenje, jer je to povećalo prtljažnik i pojednostavilo konstrukciju. Tvrdoća vešanja je odličan kompromis sportske stabilnosti (čemu doprinose i 16-inčne felne sa gumama dimenzija 205/55). Ipak, onima koji preteraju sa gasom, Auris će blagim podupravljanjem staviti do znanja da mu jurnjava nije primarna namena. Proklizavanje zadnjeg dela automobila lako je kontrolisati, u čemu nesebično pomaže odličan i precizan električni servo volan. Za one koji ne mogu da se pomire sa činjenicom da njihov novi ljubimac nema Multilink nezavisno vešanje zadnjih točkova, Toyota je razvila posebno zadnje ogibljenje sa dvostrukom viljuškom, ali ono je dostupno samo uz 2.2 D-4D agregat snage 180 konjskih snaga.

Test: Toyota Auris 1.4 D-4D - Pogodak u Evropu

"Auis je odličan za vožnju, bez obzira na rešenje polukrute zadnje osovine. Vešanje je podešeno tako da je automobil veoma dugo neutralan, a ako i krene da proklizava, promena se blagovremeno oseti i daje vremena za reakciju i korekciju putanje. Na naglu promenu pravca, automobil se veoma brzo stabilizuje i bez ESC sistema, što uliva isgurnost i ohrabruje pasivne vozače da se ponekad upuste u agresivniju vožnju. Zbog malenog motora u nosu, klizanje "preko nosa" može uspeti samo onima sa neodlučnom nogom na gasu, što važi i za zanošenje automobila. Ako moram nešto da zamerim kod ponašanja u vožnji, to je visina karoserije koje rezultira izraženije naginjanje karoserije." - istakao je Petrović.

Test: Toyota Auris 1.4 D-4D - Pogodak u Evropu

Toyota Auris je model koji se jasno distancirao od Corolle, kako po pitanju dizajna, tako i po pitanju voznih osobina. U pouzdanost ne treba sumnjati, a test model možemo preporučiti pasivnijim vozačima, kojima je od performansi bitniji vizuelni utisak i atraktivnost. Štedljiv dizelaš zapravo je odličan automobil za sve porodice gde vozi više vozača. Udobnosti i prostranosti ima dovoljno, a i sigurnost je zagarantovana. Cena Toyota Auris 1.4 D-4D u Terra paketu opreme iznosi 18.300 Eura sa carinom i PDV-om.

Toyota Auris 1.4 D-4D
Motor:4 cilindra, Turbo - dizel, Common-Rail, 2 ventila po cilindru
Zapremina motora:1.364 cm3
Prečnik x hod klipa:73,0 x 81,5 mm
Stepen kompresije:17,8 : 1
Maksimalna snaga:90 KS pri 3.800 o/min
Maksimalni Obrtni moment:190 Nm pri 1.800 o/min
Specifična snaga:65,98 KS / L
Vešanje napred:McPherson
Vešanje pozadi: Polukruta osovina
Dužina automobila:4.220 mm
Širina automobila:1.760 mm
Visina automobila:1.515 mm
Međuosovinsko rastojanje:2.600 mm
Zapremina prtljažnika:354 L
Cena automobila:18.300 Eura sa carinom I PDV-om

Goran Sarić - Automagazin

Testirali smo: Subaru Forester 2.0X

Testirali smo: Subaru Forester 2.0X

Iako ne spada među manekene, on praktičan, prepun samopouzdanja, i uz fantastičan 4x4 pogon, veoma sposoban. Od novog Forestera Subaru očekuje mnogo, jer mu je podario otmeniji i moćniji dizajn, koji retko gde prolazi neprimećeno. Kada svemu dodamo i izvanredno i sigurno ponašanje na putu, harizmu i neobičan ponos koji svaki Subaru automobil ima u sebi...
Test: Suzuki SX4 Sedan 1.6 VVT - Sedan za naše ulice

Test: Suzuki SX4 Sedan 1.6 VVT - Sedan za naše ulice

Uspešni kompaktni "crossover" model, Suzuki SX4, upoznali su mnogobrojni zadovoljni kupci širom Srbije, a kao jedna od loših strana često je navođen mali prtljažnik. Na sajmu automobila u Ženevi, 2007. godine, predstavljena je sedan verzija, koja izgled prednjeg dela automobila deli sa hatcback-om. Karoserija je duža za 39 cm i meri 4,49 m, a to je donelo i povećanje prtljažnika...
Test: VW Passat 2.0 TDI 4Motion - komforan, moćan i štedljiv

Test: VW Passat 2.0 TDI 4Motion - komforan, moćan i štedljiv

On se ne razmeće. Čak možemo reći da se kreće gotovo neupadljivo. Ali, smirena i samouverena elegancija ne ostavlja ni najmanjeg povoda sumnji: Ovo je Passat. Iako se na tržištu u ovom obliku nalazi od 2005. godine, zahvaljujući visokoj sigurnosti, udobnosti i ekonomičnosti, Passat je izuzetno privlačan kupcima širom sveta i kod nas. Kada svemu dodamo i odličan 4Motion sistem pogona na sve točkove, uspeh je očekivan...
Test: BMW X6 xDrive35d - Biznis klasa

Test: BMW X6 xDrive35d - Biznis klasa

Scena je dobro poznata svakom ko je bar jednom putovao avionom. "Putnike biznis klase molimo da koriste prednji, a sve ostale da koriste zadnji ulaz u avion." - formalno je obeveštenje koje se čuje pre svakog leta. Jasno, u biznis klasi je udobnije, ima više mesta, bolja je hrana i dobijaju se novine. Upravo takve povlastice očekuje kupac svakog BMW-a, a posebno od novog BMW X6...

Testirali smo: Mitsubishi Lancer 1.5 Invite

Testirali smo: Mitsubishi Lancer 1.5 Invite

Mitsubishi Lancer je u svojoj vrhunskoj verziji "Evolution" san mnogih sportskih vozača širom sveta. U višednevnom testiranju pokušali smo da odgovorimo na pitanje - da li ima smisla kupovati "civilnu" verziju za duplo manje novca? U odgovoru na ovo pitanje, pomogao nam je i šestostruki i aktuelni reli šampion Srbije u generalnom plasmanu, Vladan Petrović, koji nam je potvrdio da je novi Lancer veoma sposoban automobil...
Test: Mercedes-Benz A 160 CDI - Isti, a puno bolji

Test: Mercedes-Benz A 160 CDI - Isti, a puno bolji

Redizajnirana i unapređena Mercedes-Benz A klasa tiho je stigla i na naše tržište. Najveće promene su tehnološke, tako da pogled spolja ne otkriva opsežan posao koji su napravili Mercedesovi inženjeri. Spoljne izmene jedva su vidljive, i vlasnici dosadašnjih modela neće imati osećaj da je njihov ljubimac naglo ostario. Veća dinamičnost postignuta je ugradnjom nove maske i svetlosnih grupa, kao i potpuno novih retrovizora...
Test: Opel Corsa OPC - Lek protiv zimske dosade

Test: Opel Corsa OPC - Lek protiv zimske dosade

Pred nama je odlično sredstvo protiv zimskog neraspoloženja. Opel Corsa OPC je automobilski antidepresiv u najboljem obliku, a ko u glavi isključi ESP, u ovom automobilu može usred zime osetiti žar letnje vručine. I, zaista, dok vozi ovu malu "ljutu papričicu", čovek se nalazi u svom filmu, u svetu koji je višestruko brži od normalnog. Prvi pomisao kada sednete u ovaj automobil je: "Pa, ovo je igračka!"...
Test: Toyota Avensis 2.0 D-4D - U penziju uzdignute glave

Test: Toyota Avensis 2.0 D-4D - U penziju uzdignute glave

Za nekoliko dana u Srbiji će biti predstavljena nova generacija modela Toyota Avensis, koja će naslediti dobro poznati model predstavljen 2003. godine. Konzervativna, ali udobna, pomalo dosadna, ali štedljiva - u svakom slučaju Toyota Avensis je uvek je bila pravi izbor za promišljene kupce koji mnogo voze. Posle višednevne vožnje, možemo slobodno reći da odlazeća generacija Avensisa u penziju ide uzdignute glave i bez štapa...
Test: Seat Ibiza 1.6 16V - Nemačka tehnika, španski temperament

Test: Seat Ibiza 1.6 16V - Nemačka tehnika, španski temperament

Fanovi Seat automobila, koji su šest godina čekali na novu generaciju modela Ibiza, konačno su dočekali. Nova generacija Seat Ibize dolazi nam na potpuno novoj platformi, koju će koristiti i dolazeći, novi VW Polo. Seat za sebe tvrdi da automobile pravi srcem, a naši utisci posle višednevne vožnje govore nam da je u ovom slučaju veliku ulogu igrao i zdrav razum. I, u tome nema ništa loše, jer Ibiza je za Seat nešto posebno...
Bettina Fetzer ispred Mercedes-Benz S-Klasa 2021
Slika nedelje