AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Dakar 2017 - Dražen Ćurić, komentar 11. dan (aktuelizovano u 23:40)

Dakar 2017 - Dražen Ćurić, komentar 11. dan (aktuelizovano u 23:40)

10. etapa koja je jučer vožena donijela nam je pravu sportsku dramu. Neki bi jučerasnji dan najradije zaboravili. Tu prvrnstveno mislim na Hirvonena koji je zalutao i izgubio nekoliko sati...

Svakako i slovenski motociklist Simon Marčić bi želio da je jučer zaspao i zakasnio na start brzinca. Bilo je tu još kojekakvih dogodovština sa manje ili vise simpatičnim i sretnim raspletima. U svakom slučaju sve to je ipak ostalo u sjeni velike borbe Peugeotove trojke. Despres je jučer letio, neuobicajeno brzo i to me je malo iznenadilo. Ustvari nisam si mogao objasniti kako je toliko brži od Loeba. Malo sam to istraživao i došao na ono o čemu pričam sve vrijeme. Francuske posade uvijek imaju neku vrstu pogodnosti i to na utrci koriste. To je veliki problem Dakra i sve manje vozača je spremno zatvoriti oči pred tim neregularnostima koje Francuze dovode u povoljniji položaj. Jučer su se svi gubili osim tri vodeće posade. Zvao sam svog insajdera Tomu i pitao sam ga zašto se svi gube. Istina je da je prvih 150km brzinca bilo jako teško navigirati i zato su svi imali problema. Zasto Peugeot team nije kuburio s tim problemima je objašnjeno u liku i djelu Davide Castera. Njegov posao je do prije dvije godine bio trasiranje staze za Dakar. Moj Tomo je za njega radio pune tri godine i kaže da on Argentinu a specijalno ovaj sjeverni dio zemlje poznaje bolje od bilo kojeg Argentinca. Za one koji ne znaju Castera je sada suvozač bas Despresu i od tuda se stvorila tolika brzina.


Čim je jučer startao drugi dio brzinca gdje su se putevi jasno vidjeli, i nije bilo zahtjevne navigacije, Loeb je njegovu prednost od 6 minuta pojeo. Despres je dobar vozač-, da ne kazem izvanredan, ali po brzini Al Attiyah, De Villiers, Peterhansel, Loeb, Sainz, Hirvonen su za njega brzi vlakovi.


Današnja 11. etapa ce biti jako interesantna jer ima dosta relijaških kilometara i Loeb će sigurno u tome vidjeti svoju šansu i napasti će Peterhansela iz svih oruzja s kojima raspolaze. Tomo je jučer pratio brzinac i rekao mi je da je Loeb na očigled, a vidio ga je na tri mjesta, letio u odnosu na ostale. Točno se vidjelo da je u misiji i da daje sve od sebe. Uostalom to je i sam izjavio na cilju, od ovoga brže ne mogu, bile su njegove riječi.

 

Peterhansel je opisao sudar sa Marčićem kao nesretni događaj koji se desio u prvoj fazi brzinca kad su se svi gubili. U nepreglednom dijelu punom prasine i rastinja sudario se sa Simonom koji je išao u drugom smjeru. Simon i njegov motor su završili pod automobilom. Mr.Dakar kaze da je imao sreće jer je motor pao na njega i na taj ga način zastitio. Nesretni Slovenac ima brojne povrede a najbolnija je lom noge. Simonu zelim brzi oporavak a mi se vraćamo utrci, jer Show must go.

----------------------------------

 

Aktuelzovano u 22:14

 

Pocčela je predzadnja etapa 38. izdanja Dakra. Sve se zna osim jedne stvari a to je, tko će slaviti na ciljnoj rampi u Buenos Airesu. Rasplet i konačni rezultat utrke su još daleko od konačnog rješnja. Sve su oči uprte u samo dvije posade Peterhansel-Cottret protiv Loeb-Elena.


Dvoboj ove dvije ekipe je izbacio iz zone interesovanja sve ostale učesnike Dakra u konkurenciji automobila. Osim njihove međusobne borbe i jurnjave sve ostalo se čini nevažnim.

 

Da li će Loeb uspjeti nadoknaditi 5`50" zaostatka za Peterhanselom veliko je pitanje koje će svoj odgovor dobiti tek sutra na cilju zadnjeg brzinca. Loeb danas mora stiskati papičicu gasa do poda i mora zaboraviti bilo kakvo opuštanje. on jednostavno nema izbora, želi li da dobije mora da nabije i to do kraja. s druge strane Peterhansel zna da ce Loeb pregristi volan u pokusaju da ga stigne pa će se i on morati tako voziti. Svjedočit ćemo jednom napetom i nadasve neizvjesnom danu. Dok ovo pišem oni već dobrano gaze 11 brzinac i na WP-u broj pet Loeb vodi i ima prednost od 1`33" sto je malo s obzirom da je na cilju prvog dijela brzinca koji je vozio 1h31`15" imao prednost od 2´56" koja se zatim istopila na 1´05", da bi sada opet počela rasti. Misli li Loeb pobijediti morat će do cilja skupiti još barem dvije minute prednosti jer je sutrašnji 12. i zadnji brzinac ovogodišnjeg Dakra kratak i vozi se samo 64km. To je i kretko i mnogo naročito ako se vozi pod pritiskom. Ali ostavimo sutra neka bude u budućnosti i vratimo se sadašnjosti koja se upravo događa. Što cće Loeb napraviti u zadnjoj dionici 11. BI je pitanje od milion dolara na koje niko ne zna odgovor. Svašta se može dogoditi i vjerojatnost vozačke pogreške je ogromna kad se vozi na 100% mogućnosti i kad se bezkompromisno rizikuje. Koliko su njih dvojica posvećeni svojem duelu dokazuje nam i to sto im je najbliži pratioc Terranova na preko 5 minuta zaostatka a Despres kasni preko 7 minuta.


Zadnjih četrdesetak kilometara brzinca je prava relijaška staza i ako Loeb misli nešto napraviti tu mu je zadnja šansa, uskoro će biti na cilju pa ću nakon toga završiti komentar današnje etape. Pozdrav do tada.

-------------------------------


Aktuelizovano u 23:40

 

...Na WP-u br. 6 došlo je do najgoreg mogućeg raspleta po Loeba, Peterhansel mu je smanjio zaostatak za dvije sekunde i u tom trenutku je iznosio 1`31". Tu se polako počela nazirati Peterhanselova pobjeda na ovogodišnjem Dakru. 13. pobjeda po redu, druga u nizu i 7. u konkurenciji automobila. 
 
 
Cilj 11. etape nije donio ništa dobro Loebu, Petrhansel ga je praktički stigao jer zaostatak od 18 sekundi nakon 3 sata i 21. minute jurnjave je gotovo pa beznačajan. Peterhansel ima puno pravo na optimizam pred start sutrašnjeg zadnjeg brzinca. Ja sam optimist po prirodi, ali mislim da je 5`32" gotovo pa nemogucće nadoknaditi vozaču kao sto je Peterhansel u samo 64 kilometra koliko je dugačak sutrašnji brzinac. Ako Mr. Dakar ne bude imao neki peh poput puknuća gume ili nekakav tehnički problem, mislim da je s ovim današnjim performasom uzeo vizu za trijumf.
 
 
Ali da ne ispadne da skačem pred rudu, biću malo oprezniji, što nije u mojoj prirodi, paću kazati, ajde da sačekamo do sutra. Peterhansel je u stilu iskusnog vuka sačekao da se mlađani jelen umori od trke i onda mu je "zabio svoje očnjake pred samim vratima staje". Iskreno, žao mi je što je tako ispalo, više bih volio da je Loeb danas uspio skinuti kralju Dakra recimo 3 i pol do 4 minute i da sutra svjedočimo ruskom ruletu od brzinca. Ovako, nije da će se Loeb predati, može od starta jurnuti pa u kratkom vremenu otići na dvije tri minute prednosti i na taj način natjerati vodu u uši Peterhanselu. I time ga natjerati na grešku. Mislim taj scenarij je malo vjerojatan ali nije nemoguć. Gubili su ljudi i WRC prvenstva na 200 metara do cilja utrke, naravno mislim na Sainza i Moyu daleke 1998 godine. Takav rasplet i nesreću ne želim nikome i nakon svih drama i tragedija koje su obilježile ovogodišnje izdanje Dakra to bi bilo kao dolijevanje kerozina na kuću u plamenu. Neka se sve završi u fer i sportskoj borbi. Loeb i Peterhansel su to zaslužili jer su svojom bespoštednom borbom ipak zasjenili sve ovogodišnje crnilo koje je prijetilo da utrku pretvori u mučenje. Nakon ovakva tri zadnja dana svi smo nekako zaboravili one poplave, oluje, nevremena, prolome oblaka i u konačnici odron blata koji je zatrpao čitavo selo. I sa ovim silnim otkazivanjima brzinaca i skraćivanja rute ne sjećam se kad je ovako malo automobila ostalo u utrci. Jučer ih je samo 37 završilo u regularnom vremenu kako stoji u službenim rezultatima na A.S.O. stranici. Da li je one koji su bili u stanju nastaviti a jučer su previše kasnili, žiri utrke pustio da danas startaju i sutra dođu do cilja ovog trenutka ne znam, ali to je u ovom trenutku manje bitno. Najvažnije je da sutrasnji, ujedno i zadnji natjecateljski dan, prođe bez problema.
 
 
Gabor Saghmeister danas dobro gura na WP-u br. 6 se nalazio na 63. poziciji što znači da sve drži pod kontrolom i jučerašnje 78. mjesto u generalci mozda popravi za jos koju poziciju. Preživio je sva iskšsenja koja su ove godine sve učesnike Dakra a posebno motoriste stavile na sami rub psihofizičke izdržljivosti. Motoristima je bilo najteže, najvisu se smrzavali, kisnuli i patili kroz oluje koje im je majka priroda priustila. Gaboru SVAKA ČAST i želim mu da sutra u zadnjem danu uživa i naplati sve patnje kroz koje je prošao tim osjećajem završetka jedne ovakve golgote. Sretno i čestitam svim učesnicima koji su došli do ovde i neka sutra svi uzivaju, zaslužili su to.

 

Dražen Ćurić

Rally Monza 2021 - vodi Evans, tesno ispred Ogiera

Rally Monza 2021 - vodi Evans, tesno ispred Ogiera

Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) vodeći je takmičar na poslednjem takmičenju u WRC kalendaru 2021 - FORUM8 ACI Rally Monza 2021. Evans i dalje ima šanse da postane šampion, ali s obzirom da je vodeći u šampionatu, njegov timski kolega Sebastien Ogier, samo 1,4 sekundu iza njega...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46