AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

WRC - Tommi Makinen želi Ogiera i Latvalu u timu

WRC - Tommi Makinen želi Ogiera i Latvalu u timu

Danas je i zvanično potvrđeno, ono o čemu smo juče pisali - Volkswagen se povlači iz FIA Svetskog reli šampionata. To znači, da su tri vrhunska vozača na slobodnom "tržištu" - Sebastien Ogier, Jari-Matti Latvala i Andreas Mikkelsen...

Volkswagen je danas i zvanično potvrdio, da će posle Rally Australia 2016 okončati svoje aktivnosti u FIA Svetskom reli šampionatu. Iz nemačke kompanije kažu da će u budućnosti svoje znanje i energiju usmeriti na nove tehnologije, a u oblasti motorsporta biće na raspolaganju program za privatne klijente. Pored Golfa GTI TCR i modela Beetle GRC za reli kros, biće razvijen takmičarski Polo za kategoriju R5. Novi VW Polo R5 do prvih korisnika će stići početkom 2018. godine. 

WRC - Tommi Makinen želi Ogiera i Latvalu u timu

Juho Hanninen (levo) i Tommi Makinen, šef Toyota Gazoo Racinga. Ko je novi vozač, koji će braniti boje Toyote u Svetskom reli šampionatu 2017, u ovom trenutku nije poznato. Za sada, Juho Hannnen jedini ima potpisan ugovor.

 

Vozači koji su iznenada "izgubili posao", već su krenuli u pregovore. Među njima je i svetski šampion, Sebastien Ogier, koji je potvrdio da će sledeće godine sigurno voziti za neki tim. Šef Citroëna, Yves Matton, već se izjasnio da bi razgovarao sa Ogierom, a šef WRC tima Toyota Gazoo Racing, Tommi Makinen, izjavio je da bi rado u timu video Sebastiena Ogiera i Jari-Matti Latvalu. Spekuliše se, da i Malcolm Wilson tajno pregovara sa vozačima.


"U ovom trenutku, tri vrhunska vozača su slobodna." - rekao je Tommi Makinen. "Sigurno je, da će svaki od njih naredne godine sedeti u nekom automobilu. Toyota za sada ima ugovoro samo sa Juhom Hanninenom. Pratićemo situaciju i ako bude mogućnosti, promene su moguće. Odluke će biti donete narednih dana. Zanimaju nas najbrži vozači, Ogier i Latvala, ali za njih se sigurno interesuju i drugi timovi." - tajanstven je četvorostruki svetski reli šampion.


Automagazin.rs

Rally Monza 2021 - vodi Evans, tesno ispred Ogiera

Rally Monza 2021 - vodi Evans, tesno ispred Ogiera

Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) vodeći je takmičar na poslednjem takmičenju u WRC kalendaru 2021 - FORUM8 ACI Rally Monza 2021. Evans i dalje ima šanse da postane šampion, ali s obzirom da je vodeći u šampionatu, njegov timski kolega Sebastien Ogier, samo 1,4 sekundu iza njega...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46