AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Paris Motor Show 2016: Toyota Yaris WRC - prve žive fotografije

Paris Motor Show 2016: Toyota Yaris WRC - prve žive fotografije

Već prvog dana, na autosalonu u Parizu, Toyota je predstavila takmičarski automobil za FIA Svetski reli šampionat 2017 - Yaris WRC. Na konferenciji za medije je otkriven novi "tehnološki partner" Toyota Gazoo Racing tima, kompanija Microsoft...

Paris Motor Show 2016: Toyota Yaris WRC - prve žive fotografije

Iako je u Parizu predstavljen Yaris WRC 2017 Test Car, ne verujemo da će se takmičarska verzija puno razlikovati. 

 

Toyotu Yaris WRC 2017 (koncept automobil, jer je još uvek u test fazi) pred publiku je izvezao četvorostruki Svetski reli šampion, Tommi Makkinen, koji je prošle godine imenovan za šefa tima Toyota Gazoo Racing, koji će voditi projekat Toyote u Svetskom reli šampionatu. Tommi Makkinen trenutno vodi tim sastavljen od 90 članova, koji naporno rade na razvoju automobila za početak sezone.

Paris Motor Show 2016: Toyota Yaris WRC - prve žive fotografije

Akio Toyoda, predsednik kompanije Toyota i Tommi Makinen, šef tima Toyota Gazoo Racing WRC koji će pripremati Yaris za svetske reli staze.

 

Sledeće sezone, Toyota će nastupiti na 14 takmičenja u kalendaru FIA Svetskog reli šampionata. Koristeći Microsoft tehnologiju, Toyota želi da maksimizira svoju konkurentnost u Svetskom reli šampionatu. Učeći kroz Svetski reli, Toyota želi da sprovede svoju viziju dizajniranja i proizvodnje - "UVEK BOLJI AUTOMOBILI". 

Paris Motor Show 2016: Toyota Yaris WRC - prve žive fotografije

Kompanija Microsoft pružiće Toyota Gazoo Racing timu platformu za analizu podataka, informacioni sistem i komunikacioni sistem sa fanovima.


Pored toga, Toyota će u saradnji sa Microsoftom raditi na mnogim drugim projektima, koji se tiču razvoja autonomnih automobila. Microsoft će biti važan partner u razvoju simulatora za autonomne automobile.

Predsednik kompanije Toyota, Akio Toyoda, je izjavio: "Verujem da, kao i Toyota, Microsoft ima za cilj da obogati društvo na smislene načine. U novoj saradnji, cilj nam je da dalje razvijamo naše ljude i poboljšavamo automobile kroz informacione tehnologije. Toyota razume važnu ulogu informacionih tehnologija, jer one dodatno ubzravaju razvoj automobilske industrije. Prikupljanje dragocenih podataka će pomoći da postavimo temelje za budućnost održive mobilnosti. Ovo će nam pomoći da stvorimo društvo u kome svi mogu da žive jednostavnije, bezbedno i slobodno."


Pored Microsofta, važni partneri Toyote u Svetskom reli šampionatu biće Michelin, DMG Mori i Panasonic.

 

VIDEO:

 


 

Pogledajte još:

 

Video: Tommi Makinen testira Toyotu Yaris WRC 2017.


 Novi šef Toyota WRC tima je Tommi Makkinen.

 

Toyota razvija Yaris WRC 2017, Hirvonen prvi put za volanom (video).


Video: Toyota Yaris WRC brusi asfalt u Italiji.


Automagazin.rs

VIDEO: Hyundai i20 Rally1 Hybrid - prvi testovi

VIDEO: Hyundai i20 Rally1 Hybrid - prvi testovi

Šef tima Hyundai Motorsport u FIA Svetskom reli šampionatu, Andrea Adamo, potvrdio je da će novi reli automobil Hyundai i20 Rally1 biti značajno drugačiji od prototipa koji smo do sada videli. Pred nama su najnoviji video snimci...

Rally Monza 2021 - vodi Evans, tesno ispred Ogiera

Rally Monza 2021 - vodi Evans, tesno ispred Ogiera

Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) vodeći je takmičar na poslednjem takmičenju u WRC kalendaru 2021 - FORUM8 ACI Rally Monza 2021. Evans i dalje ima šanse da postane šampion, ali s obzirom da je vodeći u šampionatu, njegov timski kolega Sebastien Ogier, samo 1,4 sekundu iza njega...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46