AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Rallye Monte Carlo 2017 - uvodnu sekciju obeležila tragična nesreća

Rallye Monte Carlo 2017 - uvodnu sekciju obeležila tragična nesreća

Već uvodni brzinski ispit na Rallye Monte Carlo 2017 doneo je tragičnu nesreću. Treći vozač na stazi, Hayden Paddon, nije uspeo da iskontroliše svoj Hyundai i20 WRC na ledom prekrivenom asfaltu, izleteo je sa staze i usmrtio gledaoca koji je bio u neposrednoj blizini...

Paddon je u svom i20 WRC naišao na takozvani "crni led", na kojem je proklizao, udario u kamenje pored staze i završio na boku. Posada je prošla bez povreda, ali nažalost, stradao je gledalac pored staze.


"Nalazili smo se deset metara udaljeni od staze. Videli smo tog čoveka, kako postavlja svoju GoPro kameru na stazu i pomerio se jedan metar od staze. Govorili smo mu, da tu ne stoji. Očekivali smo, da će posle prva dva automobila shvatiti, da je to opasno mesto. Kada je Paddon naišao, automobil je proklizao i udario ga." objašnjava ovaj tragičan događaj Romain Deeger, belgijski šampion iz Clio Cupa iz 2015. godine za server DH.be.


"Na licu mesta bio je vatrogasac, koji mu je uradio masažu srca. Jedan minut imao je puls i onda ništa. Trajalo je to strašno dugo. Bili smo jedan i po kilometar od cilja, ali medicinsko vozilo moralo je da pođe od starta brzinskog ispita. Čekali smo više od dvadeset minuta. Vatrogasac je nastavio da radi masažu srca. Razgovarali smo sa Johnom Kennardom (suvozač) i mogli smo da vidimo da je bio veoma potresen, da mu je bilo teško. Ovo je tužno. Sada će neko reći da su novi WRC automobili nebezbedni, da smo se vratili u grupu B, iako sa tim nemaju ništa zajedničko. Vozač je jednostavno klizao po ledenoj ploči." - zaključuje Deeger.


Zvanično saopštenje tima Hyundai Motrsport:


Hyundai Motorsport je duboko tužan zbog tragičnog kraja za posmatrača tokom uvodnog brzinskog ispita na Rallye Monte Carlo u četvrtak uveče. Incident se dogodio u trenutku kada je Hyundai i20 WRC, u kome je bila posada Hayden Paddon i John Kennard, izleteo sa staze nakon što je priklizao na "crnom ledu" u levoj krivini.


Tim i posada pružaju punu podršku organizatorima događaja i autoritetima u razumevanju svih detalja.


Hyundai Motorsport se saoseća sa porodicom, prijateljima i pojedincima koji su pogođeni ovom tragedijom.

 

Pogledajte vest: Rallye Monte Carlo 2017 počeo loše i dobro za Hyundai (VIDEO).

 

Automagazin.rs

Rallye Monte Carlo 2022 - prve fotografije

Rallye Monte Carlo 2022 - prve fotografije

Rallye Monte Carlo 2022 startovao je sa dva noćna brzinska ispita. Najbrži je bio Francuz Sebastien Ogier (Toyota GR Yaris Rally1) ispred svog sunarodnika Sebastiena Loeba (Ford Puma Hybrid Rally1)...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46